Bu Sorunun Cevabı Nedir?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviGozluDev
    MaviGozluDev's avatar
    Erkek
    Prometheus bunu yazdı
    Tengri bunu yazdı
    Prometheus bunu yazdı
    AsDayGoesBy bunu yazdı

| 99 - (-98) | = 197

bu işlemde eksiler birbirini artı yapar. biz çıkarma yaptıktan sonra mutlak değer alamayız çünkü çarpma işlemi önce gelir. o yüzden 99-(-98) işlemi çıkarma yani fark almak değildir toplama işlemidir. o yüzden bu çözüm yanlış olur.

doğru işlem ise

en büyük çift basamaklı tek sayı : 99

en küçük çift basamaklı çift sayı : 10

l99-10l = 89 olur

hocam doğru cevap bu da, en büyük iki basamaklı tek sayı ne 99 en küçük 2 basamaklı çift sayı ne -98. Burda bir yanlış var mı hocam? eee bunların farkı da aralarındaki sayı sayısıdır. 99 ve -98 in arasında ki sayı sayısı da 197 oluyor. Bana mantıksız geliyor 99-10=89 :/

tamam da -99 ile -98in farkını alamazsın ki. araya eksi işareti koyduğun an işlem toplama olur. o da "farkı" şartını gerçekleştiremez. 

farkını alırsın ama o farkın mutlak değeri 1 çıkar :) ama sorun şurda sen iki tane negatif sayıyla yapıyorsun. birini -99 diğerini +98 seçersen, (-99)-98 = -197 yapar :D mutalk değeride 197 yapar.  soruda doğalsayı vs demedği için negatifleride hesaba katmak gerekir bu durumda da cevap 197 yapar :)

.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Retro
    by_Tet
    by_Tet's avatar
    Erkek

Konu hortlasın çünkü benim de diyeceğim var :) Soruda tam sayı demiyor bu yüzden zaten 10 ve 99 alınır. 

Tamsayı demeden tamsayıyı alıyorsanız oldu olacak karmaşık sayıları da işin içine katalım köklü sorularda o zaman :) 

iyibu! yeniden..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sherlock.
    r10aldinho
    r10aldinho's avatar
    Erkek
    by_Tet bunu yazdı

Konu hortlasın çünkü benim de diyeceğim var :) Soruda tam sayı demiyor bu yüzden zaten 10 ve 99 alınır. 

Tamsayı demeden tamsayıyı alıyorsanız oldu olacak karmaşık sayıları da işin içine katalım köklü sorularda o zaman :) 

karmaşık veya köklü sayılar    tek veya çift sayılar

İlk batışını ben gördüm güneşin, Gün dönümüne sen yetiştin, Kaptanı benim bu geminin, En son ben çıkarım, Panik etmeyin ___________________________________________________________ iletisim: www.tahribat.com@gmail.com
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hunter
    j4x
    j4x's avatar
    Erkek

197 ya, değil diyenler kelime oyunlarıyla vakit kaybetsin.

The king is bleeding.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AsDayGoesBy
    AsDayGoesBy's avatar
    Erkek
    by_Tet bunu yazdı

tek çift sayı diyor.....

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    asiminnesli
    asiminnesli's avatar
    Erkek

yanlış sorular çok fazla önemli olan 2 doğru cevap olmaması örneğin bu soru 

2011-YGS

“ x.10! çarpımı bir pozitif tamsayının karesi olduğuna göre x in alabileceği en küçük değer kaçtır?” 

sorunun cevabı 7 imiş. bence 1/10! olmalı 

I am Jack's inflamed sense of rejection
Toplam Hit: 4130 Toplam Mesaj: 37