Bu Sorunun Cevabı Nedir?
-
Prometheus bunu yazdıTengri bunu yazdıPrometheus bunu yazdıAsDayGoesBy bunu yazdı
| 99 - (-98) | = 197
bu işlemde eksiler birbirini artı yapar. biz çıkarma yaptıktan sonra mutlak değer alamayız çünkü çarpma işlemi önce gelir. o yüzden 99-(-98) işlemi çıkarma yani fark almak değildir toplama işlemidir. o yüzden bu çözüm yanlış olur.
doğru işlem ise
en büyük çift basamaklı tek sayı : 99
en küçük çift basamaklı çift sayı : 10
l99-10l = 89 olur
hocam doğru cevap bu da, en büyük iki basamaklı tek sayı ne 99 en küçük 2 basamaklı çift sayı ne -98. Burda bir yanlış var mı hocam? eee bunların farkı da aralarındaki sayı sayısıdır. 99 ve -98 in arasında ki sayı sayısı da 197 oluyor. Bana mantıksız geliyor 99-10=89 :/
tamam da -99 ile -98in farkını alamazsın ki. araya eksi işareti koyduğun an işlem toplama olur. o da "farkı" şartını gerçekleştiremez.
farkını alırsın ama o farkın mutlak değeri 1 çıkar :) ama sorun şurda sen iki tane negatif sayıyla yapıyorsun. birini -99 diğerini +98 seçersen, (-99)-98 = -197 yapar :D mutalk değeride 197 yapar. soruda doğalsayı vs demedği için negatifleride hesaba katmak gerekir bu durumda da cevap 197 yapar :)
-
Konu hortlasın çünkü benim de diyeceğim var :) Soruda tam sayı demiyor bu yüzden zaten 10 ve 99 alınır.
Tamsayı demeden tamsayıyı alıyorsanız oldu olacak karmaşık sayıları da işin içine katalım köklü sorularda o zaman :)
-
by_Tet bunu yazdı
Konu hortlasın çünkü benim de diyeceğim var :) Soruda tam sayı demiyor bu yüzden zaten 10 ve 99 alınır.
Tamsayı demeden tamsayıyı alıyorsanız oldu olacak karmaşık sayıları da işin içine katalım köklü sorularda o zaman :)
karmaşık veya köklü sayılar ≠ tek veya çift sayılar
-
197 ya, değil diyenler kelime oyunlarıyla vakit kaybetsin.
-
by_Tet bunu yazdı
tek çift sayı diyor..... -
yanlış sorular çok fazla önemli olan 2 doğru cevap olmaması örneğin bu soru
2011-YGS
“ x.10! çarpımı bir pozitif tamsayının karesi olduğuna göre x in alabileceği en küçük değer kaçtır?”
sorunun cevabı 7 imiş. bence 1/10! olmalı