Bu Sporculardan En İyi Vücut Hangisinde Sizce?
-
Çoğu fitness model gibi benim idealim de Lazar Angelov :) Adamdaki genler vücut geliştirmek için yaratılmış resmen. Belki yardımcı olur.
-
u235 bunu yazdı
Hocalar Tyronun omuzlar palhares gibi baba yadigarı genlerden değil bence.Genetik diyorsunuzda genetiğinde olan adam 1 senede bu vücudu yapar olmayan adam 2 senede yapar gibi bir fark var.
benle aynı boydaki adamdan ona benzer bir vücut olmaz diye bişey yok bence.
Nope. Bu işin sencesi bencesi yok hocu. Eşit derecede kas kütlesine ve dağılımna sahip olsan bile aynı görüneceğin anlamına gelmez. Zibilyon çeşit fizyolojik farkın hepsinden önce iskelet yapısı var bir kere. Örneğin ne kadar kasarsan kas dar omuzlara sahipsen, seninle aynı sürede aynı planla çalışmış geniş omuzlara sahip adamlar kadar heybetli görünemezsin.
-
benim gözümde iyi vücut şu ikisinden fazlası değil.
Kişiden kişiye değişebilecek bir şey sorduğun soru tabi.
Bir çok kız arkadaşım da benimle aynı fikirde.
Senin fotoğraflardan Tyron Woodley gayet iyi bence.
-
KrypT bunu yazdıu235 bunu yazdı
Hocalar Tyronun omuzlar palhares gibi baba yadigarı genlerden değil bence.Genetik diyorsunuzda genetiğinde olan adam 1 senede bu vücudu yapar olmayan adam 2 senede yapar gibi bir fark var.
Nope. Bu işin sencesi bencesi yok hocu. Eşit derecede kas kütlesine ve dağılımna sahip olsan bile aynı görüneceğin anlamına gelmez. Zibilyon çeşit fizyolojik farkın hepsinden önce iskelet yapısı var bir kere. Örneğin ne kadar kasarsan kas dar omuzlara sahipsen, seninle aynı sürede aynı planla çalışmış geniş omuzlara sahip adamlar kadar heybetli görünemezsin.
Zaten sadece omuz ve kemik kalınlığı var başka bir olay yok
-
baba inan bazı şeyler genetik
spora ilk yazıldığımda tanıştığım yarma benden daha fazla basarken bu makinede vırt vırt ediodu çok çalışman lazım vs
3 ay sonra ben sonda çalışırken o hala oraya gelememişti
ama bende onun kadar iyi bench basamıodum mesela
nereye takıtığıma dikkat :D
https://onedrive.live.com/redir?resid=98AA5D323ED8AF5D%211739
-
Hocam o kadar adam genetik demiş sen hala yok diyorsun. Gir bi fitness forumuna bak, genlerinde kas şekillerin nasılsa öyle kalır. Yok ben karın kaslarımı dümdüz yapayım yok göğüslerim bitişik olsun yok trapeziusum kafama kadar gelsin. Yok öyle bir şey genler neyse odur bu adamın aynısı olamazsın. Sen kendine göre bir program belirle veya bir hocadan yardım al zaten 6 ay 1 sene sonra(bu sporla çok ilgiliysen çok seviyorsan) kendin bir şeyler öğrenmiş olur ona göre kendine program yazarsın.
-
u235 bunu yazdıKrypT bunu yazdıu235 bunu yazdı
Zaten sadece omuz ve kemik kalınlığı var başka bir olay yok
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15947721
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18436694
http://jap.physiology.org/content/jap/early/2010/10/28/japplphysiol.00934.2010.full.pdf
Hocam olayı çözmüş gibi konuşuyorsunda bir sene git sonra konuşalım o zaman seninle. Kas gelişimi kompleks bir fizyolojik süreçtir. Öyle şu var, bu yok hehe demekle olmuyor. Vücut geliştirmede genetik faktörü herkes tarafından gayet iyi bilinmekte. Bu demek değil ki motivasyonun kaybolsun. Hayır. Aksine bu yazdığın adamlar gibi görünmek için değil, kas kütleni arttırıp güçlenmek için git.
Ben sana bu adamlar kadar kas yapamazsın demedim, bu adamlar kadar kas yapsan bile aynı görünmeyebilirsin dedim. Zaten pro bodybuilder ya da fitness model falan olmayacaksan o genetik faktörler seni engleyemeyecektir.
-
CaniSokucu bunu yazdı
Hocam o kadar adam genetik demiş sen hala yok diyorsun. Gir bi fitness forumuna bak, genlerinde kas şekillerin nasılsa öyle kalır. Yok ben karın kaslarımı dümdüz yapayım yok göğüslerim bitişik olsun yok trapeziusum kafama kadar gelsin. Yok öyle bir şey genler neyse odur bu adamın aynısı olamazsın. Sen kendine göre bir program belirle veya bir hocadan yardım al zaten 6 ay 1 sene sonra(bu sporla çok ilgiliysen çok seviyorsan) kendin bir şeyler öğrenmiş olur ona göre kendine program yazarsın.
Tyronun genetiği nedir ne değildir bilmem kemiği benimkisinden biraz kalın ve omuzları benim çalışsamda açamayacağım kadar geniş buraya kadar genetik.Ama omuzlar hariç ben düzenli çalışmayla bu adamınkisi gibi bir vücut yapabileceğime inanıyorum.
Badr Hari gibi olacam demiyoz anasını satayım :D
-
Oha adamın 1 yılda olmak istediği vücuda bak. Bu vucudu yapabilmek için sıkı çalışma lazım. Genetikte el verirse 3-4 yılda yaparsın anca.
-
DestinatioN bunu yazdı
baba inan bazı şeyler genetik
spora ilk yazıldığımda tanıştığım yarma benden daha fazla basarken bu makinede vırt vırt ediodu çok çalışman lazım vs
3 ay sonra ben sonda çalışırken o hala oraya gelememişti
ama bende onun kadar iyi bench basamıodum mesela
nereye takıtığıma dikkat :D
https://onedrive.live.com/redir?resid=98AA5D323ED8AF5D%211739
hocam o sen misin dişlerin çıtırdayıp beyin damarın patlıcak hani nefes kontrolü :D benim de salonda bi tanıdık vardı çocuk lat pulldow da 100'e çıss pıss yapa yapa çekip salıyo du çekil lan dedim o öle mi yapılır felan giriştim mevzuya kaldırdım bunu oturdum ayaklarım yerden kesildi çekme kolu inmedi mk :D
piiiranha9242 tarafından 09/Ağu/14 18:41 tarihinde düzenlenmiştir