Bu Ülke 50 Yıl Daha Düzelmez...
-
HolyOne bunu yazdı:
-----------------------------
Yolun iki tarafına bir kanal kazıp üzerine ızgara gibi kaldırılabilir kapaklı birşey yapacan.
Boru mu gececek kaldıracan kapakları eklicen boruyu kapatacan kitleyecen kanalin kapagini. Azcik daha maliyetli fakat 2 senede maliyetini çıkaracağına eminim. tabi kimsenin işine gelmez.
-----------------------------niğdeliler levyeyle kanırtıyo reyis.
-
bunun mum yakılacak bi tarafı yok hakkatten..kaldırımıda kırdılar o kaldırım öylede kalacakç..gecenlerde apt nin borusu patlamıstı actık apt nin önünü ve 1 günde geri kapandı..neymiş geç kapanmış ceza kestiler..belediye kaldırmı bozdu aylardır bozuk kimsenin bişi yaptıgı fln yok..
-
yani aslında demek istedigim şu: torpille gitigimiz sürece bu ülke düzelmez..kpss de adam 80 puan alıyor adamın kafası oldugu belli digeri 40 puan alıyor 40 punalık adamı koyuyoruz ne diim ki..öle olursa yolda bozuk olurr ülkede..
-
Sen yollara örnek vermişsin çoğu konuda malesef böyleyiz.Para biriktirip belediyenin ilgilenemediği şeyleri ben halletmek istiyorum.İnsan görünce utanıyor yaw.
Avrupa'da ki köy yolları bizim anayollarımıza bin basar herhalde.
-
paşa sen gel denizliyi gör 2 aydır dolmuşlar otobüsler nereden gideceğini şaşırdı, 1 yol kazılıyor bişeyler yapılıyor kapanıyor soınra aynı yeri tekrar kazıyolar,
bende sen gibi lan bunlarda hiç akıl yokmu yapmışken toptan yapsalar ya dedim araştırdım,
öncelikle doğal gaz, telefon şebekeleri, su boruları vs vs yerin altından giden tüm sistemlerin ihaleleri ve uzmanları ayrı imiş, malesef bir ihale birine verildiğinde,
kazıp işini görüp üzerini kapatması suretiyle veriliyormuş.
Dolayısıyla her işlem için yol o kadar kazılacak.
hem elektrik tellerinide yer altına alıyorlar burada, bi hayli uğraşıyorlar ama herşeyiyle bitmiş yerler gerçekten güzel oldu sonunda orasıda güzel olacaktır merak etme öyle bırakmazlar, hem illede böyle bıraktılar diyorsan belediyeye gitmen ve adamlara şikayetini belitmen lazım bu senin en doğal hakkın. (gerçi ben gittim beni ikna edip gönderdiler :D)
ama 3 ay sıkıntı çekeceksin 5-6 yıl rahat edeceksin bu iş böyle...
-
tamam dogru diyorsunbda benim anlamadıgım bunu yapan adamın annesi nerde diye her gün soruyorum..çünkü bunun olmadıgı aşikar..hani bunu yaptık oldu tmm bu yol olmuştur diyebilir mi ki ? yapacaksan düzgün yap bitir ya..
-
50 sene? Eğer şu durumumuza bakıp, dünya ile kıyaslarsan, bunun çok iyimser bir bakış açısı olduğunu anlarsın diye düşünüyorum.
-
Bizim mahalleyi bastan aşağı altyapıyı yenilediler. asfaltını yenilediler. 1 ay sonra çökmeler başladı... yollar tekrar bozuldu.. yamaladılar ama kaliteli yamaladılar. 1 sene oldu eskisinden daha betere döndü çökmelerle baş edemediler... Bu adamlar naapsın hadi..
-
Bu Ülke 50 Yıl Daha Düzelmez...
------------------------------------
50 yılmı cok iyimsersin :) bu zihniyet oldukça 1000 yıldada düzelene bişey olmaz
-
çok var yaaa geçen bir bankada işim vardı orta yaşlı bir amcaya sıram geldi gittim hesaba para yatırıcam dedim aptalca 50 sorumu ne olan bir kağıt doldurttu mal
aldı kağıdı
kağıttaki soruları soruyo bana tekrar ( aradan 20 dakka civarı geçti hala beklemedeyim amcam offf puff şeklinde terleyip yanında oturan kadından yardım almaya çalışır )
sordum. hocam bi problem olduysa yan gişeye aktarabilirsin.
adamın dediği yok olcak şimdi diyo. şaka gibi anasını satim.
aradan bi 10 dakka daha geçti ben hala beklemedeyim hocam iptal edelim dedim hiç cevap vermedi, yine yandaki kadına bikaç bişey sordu
dediki sistem kilitlendi yeniden başlatıcam şimdi :|
daha sonra bilgileri tekrar verdiğimde halletti. var hocam devletin en önemli kurum veya kuruluşlarında torpil ile çalışan çok adam var. yani sen bi ömür gençliğini ver sınavlarda götün terlesin üniversite oku ve işsiz gez. yapıcakta çok birşey yok aslında ne yapabilirsin ki :|