folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Bu Ülkenin Yüzde Kaçı Bizim?...

Bu Ülkenin Yüzde Kaçı Bizim?...

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TheColtfire
    TheColtfire's avatar
    Erkek
    “Vatan Kutsaldır”. Diye başladık öğrenmeye ilkokulda… Ben okula başladığımda altı yıl geçmişti darbeden. Ben doğduktan tamı tamına 183 gün sonra, bu ülkenin 57 yıllık hafızası silindi. Yeni doğmuştum, daha bir yıl olmamıştı darbe olalı…. Tarihler 12 Eylül’ü gösterdiğinde, o gün 16 yaşını geçmiş bir çok insanın canı yandı. Sessiz, sakin bir zamandı başlayan…Düşünülmeyen, düşünülmeye izin verilmeyen bir zaman… “Vatan Sana Canım Feda..” Diye öğretmişlerdi bize okulda.. Peki, 12 Eylül’den sonra ölen çocukların canı feda olmuş muydu bu vatana?!... Asıp beslenmemeliydi bunlar. Çünkü hepsi bölmeye çalışmışlardı bu vatanı.. Bölmek!.. Vatanı bölmek… İkiye, üçe, dört’e, beşe ayırmak… Peki, bir vatanı bölmek isteyen biri, neden “ikinci kurtuluş savaşı” der ki yaptığına?... Ya da, “öldüğümde memleketimi sevmediğimi söylemesin kimse!” diyen biri neden bölmek ister ki memleketini?... “giderek kaosa sürükleniyordu ülke, her şey çığırından çıkmıştı, her gün ölüm haberleri geliyordu sokaklardan. Müdahale oldu, kesildi her şey!....” Böyle söyleniyor darbe sonrası gerekçeler olarak!.. “Müdahale oldu, kesildi her şey!..” Doğru!... Müdahaleden sonra bitti her şey, sokaklardan değil, başka yerlerden geldi ölüm haberleri… “Oysa biz, çiçek koklar gibi sevdik halkımızı, bize reva görülen, darağaçları, mahpuslar oldu..” “Her Şey Vatan İçin!..” Öylemiydi gerçekten, her şeyimiz vatan için miydi?.. Yapılanlar vatan adına mı yapılmıştı?.. Her yıldönümünde gözümüze sokulan o bilanço, o kayıp, o ölüm listeleri vatan için miydi?.. 28. yılındayız 12 Eylül’ün.. O yıl doğanlar, bugün 28 yaşındalar. Peki ya ölenler?... “Vatan Toprağı Kutsaldır..” Kutsal ne acayip kelime!... Bir şeyin önemli olduğunu belirtmek için kullanılır, bildiğim kadarı ile… Ama neden o zaman, kutsal olanı, başka ülkelerden gelenlere satıyoruz ki şimdi?.. 1923 yılından sonra, kurtuluş savaşı sonrası bu toprakların hepsi, bu ülke de yaşayan halklara aitti.. 12 Eylül öncesi resmi rakamlara göre %10’u yabancılar tarafından alınmıştı.. Ya şimdi?... 12 Eylül’den 28 yıl sonra!... Bir düşünün bakalım, yüzde kaçı bize ait bu toprakların?... Yüzde kaçında özgürüz?...

"Delilik şüphesiz aptallıktan daha iyidir, Delilik var olmuş bir zekanın yok oluşudur. Aptallık ise var olmamış bir zekanın var olmamaya devam edişidir!"
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    musty28
    musty28's avatar
    Erkek
    yüzde yüzü bizim rahat ol.

Ses Etme Hallederiz
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    efrasyap
    efrasyap's avatar
    Erkek

%100 bizim

şimdilerde biraz puslu hava karışık gibi herşey

herkes konuşuyor bi tek Anadolu insanı sessiz bi konuşursa sahibide belli olur

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BuZuL
    BuZuL's avatar
    Erkek
    %101 bizim için rahat olsun :)

DAĞDA ÜÇ BEŞ KOYUN SÜRÜSÜ, TUTTURMUŞ BİR KÜRDİSTAN TÜRKÜSÜ, ELİNE ALMIŞ BAYRAK DİYE BİR MASA ÖRTÜSÜ, SATSAN BEŞ PARA ETMEZ NE DİRİSİ NE DE ÖLÜSÜ, SOYU SOYSUZ OLAN SENSİN TOPRAK SENİN NEYİNE, İTE İTLİK YAPIP KAFA TUTMA BEYİNE, ANLASA DEDİĞİMİ SOKAKTAKİ KÖPEK AĞLAR HALİNE, DUY ULAN SOYSUZ NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.......
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HaYVaN
    HaYVaN's avatar
    Erkek

Pek konuşmak istemiyorum ama bizim aldığımız silahlarımız istanbulda evlerde dağdakilerde çıkıyorsa bi düşünmek lazım % kaç bizim...

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mektepli
    mektepli's avatar
    Erkek
    siz kimsiniz? :) hayır o anlamda demedim her görüşden insan benim derse diye. kürdü var lazı var çerkezi var sağcısı solcusu komünüstü..

We can be more, we can be much more.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    patates
    patates's avatar
    Erkek

yüzde kaçı bizim bilemem ama yüzde yüzü bizim değil diyebiliririm ama yüzde yüzünü bizim sandığımız ise yüzde yüz:)

hayır anlamıyorum borsamız bile bize ait derken içerde piyasada bizden çok yabancı sermaye ile iş yapılırken nasıl oluyorda 100 de yüzü bizim diyebiliyoruz anlamıoyrum.

bu ülke nezaman yüzde yüz bizzim olur.

teröristin üstüne gitmek için diplomasi yi bilmemneyi geçip ölen tek asker için ırağın göbeğine kadar girip hepsini yakaladığınızda,

avrupaya bu terör örgütünün elmeanlarını kurucularını bana gönderiyorsun dediğinde karşında seni sallayan ülkeler olduğunda tamam deyip yolladıklarında,

diplomoside seninle oyalanmadığında. bir yerlerde savaş yapılırken senin konumun savaşı kınıyoruz olmamalı savaşı bitir demelisin ve bu sözün dinlenmeli.

dünya üzerinde hiç bir söz söylemeye cesaret edemeyen bir hükümet yöneticilerle hiç bir zaman bu ülke bizim değil!!!!

( ben devlet ayağı ile baktım olaya soru bu ülke ne kadar halkının gibi bir soru ise yüzde 99.5 bu halın ondan da kuşkumuz yok)

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gokcan
    gokcan's avatar
    Erkek
    ya bu satılan topraklara madenlere fabrikalara herhangi bi savaş zamanında el koyulabiliyormu..tapular sıfırlanıp devlete veriliomu? bende bunu merak ediyorum
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Conquer
    Conquer's avatar
    Erkek

patates bunu yazdı:
    -----------------------------

yüzde kaçı bizim bilemem ama yüzde yüzü bizim değil diyebiliririm ama yüzde yüzünü bizim sandığımız ise yüzde yüz:)

hayır anlamıyorum borsamız bile bize ait derken içerde piyasada bizden çok yabancı sermaye ile iş yapılırken nasıl oluyorda 100 de yüzü bizim diyebiliyoruz anlamıoyrum.

bu ülke nezaman yüzde yüz bizzim olur.

teröristin üstüne gitmek için diplomasi yi bilmemneyi geçip ölen tek asker için ırağın göbeğine kadar girip hepsini yakaladığınızda,

avrupaya bu terör örgütünün elmeanlarını kurucularını bana gönderiyorsun dediğinde karşında seni sallayan ülkeler olduğunda tamam deyip yolladıklarında,

diplomoside seninle oyalanmadığında. bir yerlerde savaş yapılırken senin konumun savaşı kınıyoruz olmamalı savaşı bitir demelisin ve bu sözün dinlenmeli.

dünya üzerinde hiç bir söz söylemeye cesaret edemeyen bir hükümet yöneticilerle hiç bir zaman bu ülke bizim değil!!!!

( ben devlet ayağı ile baktım olaya soru bu ülke ne kadar halkının gibi bir soru ise yüzde 99.5 bu halın ondan da kuşkumuz yok)

uzunca yazacaktim ama bir nebze yazmak istediklerimin güzel bir özeti olmus :)

+1

Hiçbir gerçek,bir şizofrenin yalanıyla başa çıkamaz.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    azizsenel55
    azizsenel55's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    hepsi bizim

Bir gün HERKES FENERBAHÇELİ OLACAK...
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    efrasyap
    efrasyap's avatar
    Erkek

konpicyus bunu yazdı:
    siz kimsiniz? :) hayır o anlamda demedim her görüşden insan benim derse diye. kürdü var lazı var çerkezi var sağcısı solcusu komünüstü..
    biz İstiklal savaşında tarafını belli edenleriz

tanırmısınız?

Toplam Hit: 3063 Toplam Mesaj: 22