folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Bu Valideki Cesarete Bak!

Bu Valideki Cesarete Bak!

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    C_e_Z_a
    C_e_Z_a's avatar
    Erkek
    yavuz sultan selim in diğer bir olayıda benden olsun,gerçekden hayranım bu adama :

--------------

Selim ordusu başında yine bir şehri fethetmeye başlar,sefer yolu üzerinde oradaki bir köylüye ait üzüm asmalarıyla dolu bir bağ vardır.Bağ bozumuna yakın bir zaman olduğunda üzümler en tatlı zamanında ve olgundur.Ordu mecburen bu bağın içinden geçmek zorunda kalmıştır,fakat selim'in gönlü buna razı gelmemektedir.araştırma yaptırır kısaca daha başka bir yoldan geçmeye ama çaresi yoktur.Bunun üzerine macburen bağdan geçiş emri verir..haliyle ordunun hışmı ve çoşkusuyla bağın büyük bölümü mahvolur...ardına bakan yavuz'un içi sızlamaktadır ve hala razo gelememektedir..vezirlerinden birini çağırır ve:

"Sayım yapıla,her haşat edilen ağaç için dalına bi kese altın takıla..." der...!!

Adamın hasatından kazanacağının misli fazlası kadar altın kesesi bıraktırır....Buda selim'in adaletliliği ve merhameti olarak dilden dile gezen efsaneleşmiş bir olayıdır...!

Hayran olunmucak bi adam değil gerçekden...

Makaleyaz.Net - Türkiye'nin Makale Alım-Satım Platformu
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    acirci
    acirci's avatar
    Erkek
    eywallah dostum...

Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz. M.KEMAL ATATÜRK
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kokainman
    kokainman's avatar
    Erkek

gösterişten şatafatlı giyinişten nefret eden bi padışahtı.bilindiği gibi kanuni çok gösterişli bi insan.giyim olsun yaşayış olsun ihtişam dolu.
    kanuni bi gün babası yavuz'un huzuruna çıkıyo.yine giyinmiş o biçim.yavuz da buna:süleyman sen bunları giydin anana ne kaldı ? diyerek ayarı vermiştir :))
    kanuni o kadar seferi bu ayarı yemenin verdiği gazla yaptı galiba :)

... sorcerer & musket ...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mustafacsn
    mustafacsn's avatar
    Erkek
    adam bir kere karizma abi çıkartır yani :)
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mustafacsn
    mustafacsn's avatar
    Erkek
    EmiRReiS bunu yazdı:
    -----------------------------

Fistandantilus bunu yazdı:
    koskoca Yavuz Sultan Selim'de olsa bi insanın sadece kendi gücüyle gemiyi oynatması mantıklı gelmiyor.

Çanakkale Zaferinde Seyit Onbaşının topu kaldırması için de mantıklı değil demişlerdi. Ama mantık her zaman geçerli olmuyor... 

çok güzel bir cevap Reis tebrik ediyorum seni...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fistandantilus
    Fistandantilus's avatar
    Erkek
    EmiRReiS bunu yazdı:

Fistandantilus bunu yazdı:
    koskoca Yavuz Sultan Selim'de olsa bi insanın sadece kendi gücüyle gemiyi oynatması mantıklı gelmiyor.

Çanakkale Zaferinde Seyit Onbaşının topu kaldırması için de mantıklı değil demişlerdi. Ama mantık her zaman geçerli olmuyor... 

bu bir savaş değil hikayeyi okuyunca biri tarafından yazılmış izlenimi var. Yavuz Sultan büyük bir insandı ama insandı. O tip bir güç kullanmak için inanılmaz bir motivasyona ihtiyaç var, çanakkale savaşında vatanı savunma söz konusuydu. Hikayede ise bi an görüp harekete geçiyor öyle bir motivasyon sağlayacak dramatik bir sahne filanda söz konusu değil.

Şehzade Selim'i de tanımıştı; bitkin bir sesle:"İstemem!" diye inledi. "Bir can için bir gemi mahvolmamalı."Şehzade Selim'in gözlerine yaşlar hücum etmişti. Kenidini tutmasa herkesin içinde ağlamaya başlayacaktı. Dişlerini sıktı."

sıradan bir gemici şehzadeyi tanıyor. bir can için bir gemi mahfolmamalı da maddesel bir çıkar için kendini feda ediyor bunun üzerine de şehzade duygulanıyor ve motive oluyor.. bence becerilememiş.. ama en yapmacık olan kısmı hikayenin sonundaki "bu insanlarla dünyayı fethederim" kısmı bir kere ülkedeki diğer insanların öyle olduğunu nerden biliyor. öte yandan bu da başkası tarafından yazıldığının bir kanıtı, yavuz sultan selimin başarılarını önceden tahmine dayalı bir oyun yapılıyor..

Tornavidanın dediği gibi bir kol filan varsa bilemem ama bu bir top mermisi değil gemi dikkatinizi çekerim. Bu olayın gerçek olduğuna dair bir kanıt gelmedende inanmam.

Büyük insanları somut şeyleri içinden övmek, onlar hakkında sanal şeyler yaratıp kendimizi kandırmaktan daha makbul geçer diye düşünüyorum.

Fakat söyleyin kardeşlerim; insanlığın bir ereği eksikse, eksik değil midir- bizzat kendisi de?
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EmiRReiS
    EmiRReiS's avatar
    Erkek

Bulut İçinde Kaybolan İngiliz Birliği

Konu: 12 Ağustos 1915 günü Anafartalar Bölgesinde Bir Bulut İçinde Kaybolan İngiliz Kraliyet Ailesi Muhafız Alayından 4. Tabur Hakkında / Norfolk /

Olayın Şahitleri: Yeni Zelandalı Frederick Rerchardt ve iki arkadaşı. Ayrıca Yeni Zelandalı Araştırmacı I.C. McGibbon konuyu inceleyip araştırmıştır.
    Olay Mahalli ve Savaşa Katılan Birlikler: Türk kaynaklarında 163. İngiliz Tugayı, 35. ve 36.Türk Alaylarının 1. ve 3. Tabur Cephelerine yaklaşarak taarruza geçti, sonuçta 680 kayıp verdi. Türkler ise 282 şehit verdiler. Ayrıca 37 tutsak alınırken, 250 de tüfek ele geçirdiler. Bulut içine girip kaybolan asker sayısı da 250 idi. Elhasıl savaş mahalli Küçükanafartalar Ovası ve Kükürtlü Pınar mevkii.

Buda olmayacak iştir, kesin uydurmadır, zaten böyle şeyler olamaz dimi fistanım... Aslına bakarsan bende Seyit Onbası olayına inanmıyorum zaten o topu o sittinsene kaldıramaz, bu somut insanları soyutlaştırıp doğa üstü varlık yapıyorlar, çok haklısın (!)

Fistan sen istediğine inan takıl kafana göre, eminim senin dediğin doğrudur...

.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fistandantilus
    Fistandantilus's avatar
    Erkek
    cağım emirim , konuyu başka yerlere çekme, ben sana belli bir konu üzerinde konuşuyorum o konuştuğum konu ise ordaki hikayedir. sense bana gelmiş çanakkale hikayelere getiriyorsun ki onlar hakkındaki fikirlerimi bilmeden önyargılı bir biçimde tahminde bulunuyorsun.

ben yavuz sultan hikayesinin bir adam tarafından yazıldığına inanıyorum olur ya da olamaz orasında değilim ki bnde metafizik olaylara inanıyor ve o konuda bilgi edinmeye çalışıyorum.

hikayenin kendisi sırıtıyor bir okuyun, tarihi bir gerçek böyle anlatılmaz bak çanakkale savaşı hikayesi nasıl anlatılmış birde yavuz sultan seliminkine bak..

dediğim gibi emirim konuyu dağıtmadan belli bir konu hakkında konuşuyorum burda, ayrıca "eminim seninki doğrudur" gibi cevaplarıda kabul etmiyorum bende "çelik ayna" yapayım o zaman, cık cık..

Fakat söyleyin kardeşlerim; insanlığın bir ereği eksikse, eksik değil midir- bizzat kendisi de?
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EmiRReiS
    EmiRReiS's avatar
    Erkek
    :)

.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fistandantilus
    Fistandantilus's avatar
    Erkek
    :))

Toplam Hit: 5180 Toplam Mesaj: 36