Bu Valideki Cesarete Bak!
-
:)))
-
nonviolen teşekkürler kardeş allah razı olsun.
allah yavuz sultan selim'in mekanını cennet eylesin.
arkadaşlar bazı arkadaşlar yavu sultan selim cennet mekanın bu türlü olağanüstü hareketini kendi bakış açılarından baktıkları imkansız olarak görüyorlar. insan bi meseleye kilitlendiği zaman o işi başarmasında engel yoktur.bunun için metefizik gerilim önemlidir. hz. ali nin Hayberin fethedilmesi aşamasında açılamayan kale kapısını tek başına söküp kendine kalkan olarak kullandığını, seyit onbaşının savaşın yenileceğimiz aşasındaki 270 küsür kiloluk mermiyi kaldırıp topa yerleştirip gemiyi vurması bir gerilim isteyen aşamalardır. yavuz sultan selim hep bu metafizik gerilimle yaşamışkişi olarak yadsınılmaması gerekir. allah a emanet olun :)
-
muhabbet_fedaisi bunu yazdı:
-----------------------------nonviolen teşekkürler kardeş allah razı olsun.
allah yavuz sultan selim'in mekanını cennet eylesin.
arkadaşlar bazı arkadaşlar yavu sultan selim cennet mekanın bu türlü olağanüstü hareketini kendi bakış açılarından baktıkları imkansız olarak görüyorlar. insan bi meseleye kilitlendiği zaman o işi başarmasında engel yoktur.bunun için metefizik gerilim önemlidir. hz. ali nin Hayberin fethedilmesi aşamasında açılamayan kale kapısını tek başına söküp kendine kalkan olarak kullandığını, seyit onbaşının savaşın yenileceğimiz aşasındaki 270 küsür kiloluk mermiyi kaldırıp topa yerleştirip gemiyi vurması bir gerilim isteyen aşamalardır. yavuz sultan selim hep bu metafizik gerilimle yaşamışkişi olarak yadsınılmaması gerekir. allah a emanet olun :)
-----------------------------
amün -
ir kaynaktan bazı kısımları keserek size sunuyorum...
Birden kulak tırmalayıcı sesler duyunca sustular.Liman tarafından geliyordu.Kaynaşmalar artmıştı.Amele ve ustalar mütemadiyen bir çember etrafında toplanıyorlardı.
"Galiba bir kaza oldu,hemen atımı hazırlasınlar, oraya gideceğim."Şehzadenin bu arzusunu Malkoçoğlu yerinde bulmadı:
"Destur verin biz gidelim"dedi."Ne olur ne olmaz.."Dik dik malkoçoğluna baktı.
"Neden korkarsın?"
"Etraf casus kaynıyor, bir zarar eriştirebilirler,ondan korkarım.""Acı bir gülümseme Şehzadenin dudaklarında dolaştı:
"Ben gerçeklerin üstüne giderim,sen ihtimallerden bahsedersin.Alın yazısından kaçıp kurtulmak isteyen, ona daha kavi iplerle bağlanır. Hiçbir yiğidin kaza ve kader okuna karşı kalkanı yoktur.Atımı hazırlasınlar gideceğim."
Aslında Yavuz'u kararından döndürmenin, mümkün olmadığını herkes biliyordu.Malkoçoğlu sadece ikaz görevini yapmak istemişti.Israr edildiğini görünce itaat etti:
"Ferman sizin..."
Arkadaşlarıyla birlikte limana indiler.Kalabalık hala dağılmamıştı.Birden Şehzadeyi başlarında dikilir bulunca şaşkınlıktan ne yapacaklarını bilemediler.Kimi eğildi, kimi diz çöktü, kimi ellerini önüne kavuşturarak bir kenara çekildi.
"Bak bakalım Orhan, ne oluyor burda?"
Orhan Bey atından indi.İnsan barajını aşarak ilerledi.Yerde bir yaralı yatıyordu.Yüzü acıyla buruşmuş, dili dışarı sarkmıştı.Şaşkın bakışları mütemadiyen etrafta dolaşıyordu. İki bacağı maçulaya sıkışmıştı.Çok acı çektiği muhakkaktı, cıyak cıyak bağırması lazımdı aslında.Bacakları kırılmış olmalıydı.Alnında boncuklanan ter taneleri zaman zaman burnunun ucundan damlıyordu.Sarığı yuvarlanmış, maçulanın yanına düşmüştü.
"sıkışmış baksanıza"diye bağırdı Orhan Bey."Kurtaracağınıza toplanmış seyrediyorsunuz."Kulağının dibinde bir ses:
"İyi bir gemiciydi"dedi.Orhan bey ona döndü
"kimsin sen"
"şu üç direklinin reisiyim.Bu adam iyiydi dedimse iyiydi.
"açsanıza maçulayı"
"Ana direği kaldırıyorduk.Birden bacaklarını kaptırdı maçulaya, elimizden ne gelir?Maçulayı gevşetirsek direk yıkılır, kalyon mahvolur.Kendisi istemedi bunu."Yaralı denizci konuşulanları duymuştu.Bitkin bir sesle söze karıştı:
"İstemiyorum beyzadem.İki gündür o direği yerine dikmeye çalışıyoruz.Tam başardığımız anda kapana kıstım.Önce direği takozlayın, emniyete alın, sonra beni burdan çıkarırsınız.Acı çekiyorum diye bunca emeğin berbat olmasına sebeb olamam"
Orhan beyde fedakardı.Fakat şu adamın durumunda iken yine fedakarlık yapabileceğinden emin değildi.Gözlerine yaşlar hücum etti.Hızla döndü.Şehzadenin yanına gitti.
"Bir gemici maçulaya sıkışmış, önce direği sağlamlaştırın, beni sonra kurtarırsınız, diyor"Yavuz Selim hızla atından aşağı atladı.Süratle yaralının yanına gitti.Bir tuhaftı hareketleri. Ne yapacağını önce kestiremediler.Yaralı adamın başını okşadığını, alnındaki terleri sildiğini, kürklü kaftanını çıkarıp başının altına yastık yaptığını gördüler.
"Seni krtaracağım arslanım"dediğini duydular.
Alelade bir amele gibi maçulanın altına yattı.Kalın gövdesini yere çakılı demir bir kazığa dayadı.Malkoçoğlu, Şehzadenin ne yapmak istediğini o zaman anladı ancak.Tek başına maçulanın mengene gibi sıkışmış ağzını açacaktı.Atıldı:
"Şehzadem, izin verin biz yapalım."
"Çekil Malkoçoğlu, işlerim aksamasın diye kendini fedadan çekinmeyen bu adamı ellerimle kurtarmak istiyorum. Etrafı boşaltın direk yıkılabilir."
Etrafı boşaltmalarını istiyordu ama, kendisi tehlikenin göbeğinde bulunuyordu.Direk üstüne düşebilirdi.O takdirde sağ kurtulamazdı.
Acı kuvveti herkesçe biliniyordu gerçi, fakat tek başına koca kapanı açabileceğini ummuyorlardı.Malkoçoğlu emre itaat eterek etrafı boşalttı.Ardından Orhan Beyle birlikte Şehzadenin yanına diz çöktüler.
Sitemle arkadaşlarına baktı.Fakat bir şey söylemedi.Arkadaşlarının yanında bulunmak istemelerini hoş gördü. Bağlılıklarının icabı olarak kabullendi.
Maçulayı tazyik ediyordu, ama daha bir milimetre bile açamamıştı.İyice yerleşti, bitin gücünü bacaklarına verdi.
Bir çığlık koptu:
"Direğe dikkat...!"
Koca direğin halatları boşalmış sağa sola yalpalamaya başlamıştı. Büyük bir gürültüyle devrildi.Rıhtımdaki taşlara çarparak birkaç yerinden kırıldı.Şehzade selim yapmak istediğini yapmıştı.Doğruldu, alnında biriken terleri sildi. Gitti, yaralı gemicinin yanın diz çöktü....vs vs vs daha sonra kendi doktoruna falan iyileştiriyo...yani tüm geminin yükü orda değil..biras abartılmış.ama tamamen de yanlış değil..bende bunu yaziyim dedim vakitte bol gece gece yapacak bişede yok ellerimle yazdım:D
-
karatahta bunu yazdı:
-----------------------------
Vali demişken Rahmetli Recep Yazıcıoğlu'nu rahmetle analım,benim aklıma bir tek o geliyor vali denince-----------------------------
Recep YAZICIOĞLU'da Vali oLdugu icin oLduruLdu Zaten...
Tesbitinden dolayi TebrikLer...
Arti Hikayeyi aktaran arkadasinda Eline saglik..
Kolay GeLsin...