folder Tahribat.com Forumları
linefolder Microsoft Windows Ailesi İşletim Sistemleri
linefolder Bu Windows 8.1 ‘ İ Yapan Microsoft‘Un Aklına Tüküreyim

Bu Windows 8.1 ‘ İ Yapan Microsoft‘Un Aklına Tüküreyim

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Erkek

2 Yıldır Windows 7 olan pc mi format atmamıştım. Bir format atayım dedim (Masaüstü ve dosyaların karmaşıklığı azalsın diye, dosyalar arasında kendimi kaybediyordum)

Orjinal Windows 8.1 Kurdum. Şimdi bu Gavat microsoftun salaklıklarına geleyim.

1-)Başlat butonu demeyeceğim. Bir şekilde alışıyorum. Metro ara yüzünü zaten fare ve klavye ile kullanmıyorum. Buna lafım yok ama genede dayatma olması tam bir mallık. Classic Shell kurdum.

2-) Sevgili microsoft ağ ve paylaşım merkezinde olan "Bilgisayarlar Arası Geçici Ağ Kur" modunu kaldırmış. Sabahtan beri Command Prompta, linux terminali gibi "Netsh" fonksiyonunda komutlar yazıyorum. İnterneti paylaştıramadım bir türlü. 2 saatte anca paylaştırabildim az önce.

3-) Normalde pencereler çubuğunu otomatik gizleyerek SOL tarafta ekrandan tasarrıf amacıyla kullanırım. Çoğu zaman sağatin alt tarafında olan "Masaüstünü Göster" çubuğuna ihtiyacım oluyor. Bu salak microsoft her köşeye aptal aptal pencelere çıkarması yüzünden çoğu zaman metro arayüzüne geçiyorum otomatik olarak. Masaüstünü Göster ile Metro arayüzü Başlangıç butonları çakışıyor ve kaldıramadım....

http://imgur.com/PEOUl9w

http://i.imgur.com/PEOUl9w.png

4-) Şu mağazadan birşey indireyim ne işe yarıyor diye bakayım dedim (zaten dandik dandik uygulamalar var hep mağazada) Microsoft dedi ki "Yav kardeş sen bir microsoft hesabı ile bu makineyi eşitle yoksa program felan indirtmem sana!" dedi.  bende

"İyi tamam yeni bir başlangıç yapalım seninle!" dedim ve bir tane dandik bir e posta hesabı açtım. Şifre belirledim kafadan. Daha sonra işlemleri felan yaptım bilgisayarı yeniden başlatmak zorunda kaldım. Hoppalaaaa. Şifreyi giriyorum giriyorum kabul etmiyor. Meğer ne olmuş tahmin edin. Gavat oğlu gavat program kodu microsoft hesabı ile bilgisayar hesabını değiştirmiş. Yani bilgisayara belirlediğim şifre değilde microsoft hesabına belirlediğim şifreyi istiyormuş. Son 20 dk ne şifresi yaptım diye düşünüp durdum. Allahtan şifreyi kağıda yazmışım çöpe atmış annemde öyle buldum şifreyi.

5-) Çok hızlı felan diyorlar ya (UEFI YOK  bende ve zaten SSD vardı) Windows 7 ye göre hesap ettim açılışta 2 sn fark ediyor. Geri kalan çalışma hızı aynı. Yesinler win 8.1

6-) Network İşlemlerinde tüm ayrıntılı işlemleri kaldırmışlar metro arayüzünde. Çoğu işlev için ilk metro arayüzüne gitmen gerekiyor. Bağlı olduğum ağa sağ tıklayıp özelliğine bile giremiyorum. Taa network and sharing center a gireceğimde aktif bağlantıya gireceğimde felan felan.

7-) Veee Bomba. Ad-Hoc bağlantılarına bağlanamıyorsunuz. Çünkü görmüyor!. Windows 8 de görüyormuş sanırım. Ama 8.1 güncellemesi ile o özelliğide silip atmışlar. İlla yarım saat terminal kasmamızı istiyorlar. Amına koyayım terminal kasacaksam linux e geçerim lâle!

Alışkanlıklarımı değiştirebilen bir insanım ama bu salak microsoft cidden ne yiyor ne sıçıyor merak ediyorum.

Bir yandan Visual Studio Community Edition gibi bir güzellik yap bir yandan bu salak Window 8.1 i yap. Olacak iş değil.

Daha öncedende eleştirildi kaç kere bu işletim sistemi ama son 24 saatte linux de çekmediğim eziyetleri çektirdi saolsun microsoft.

Linux Mint ' i kurdurtacak illâ.

Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Florenzi
    Florenzi's avatar
    Erkek

7 can, gerisi heyecan

Tek Yol Atatürk 1881 - ∞
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YekteranBaymedir
    YekteranBaymedir's avatar
    Homo

1- startisback (birebir aynı win7 başlat menüsü, ne eksik ne fazla yüz defa söyledik forumda)

2- connectify

3- startisback ayarları

4- her yerde kullandığın temel bi şifren olsun

5- win8 ile arasında elzem bi fark göremedim hız konusunda

ama win8.1 usb wifi ve usb hdd konusunda buglu

6- bence çok zor bi işlem değil (dediğin gibi olsa kötü olmazdı tabii)

7- fikrim yok

8- windows 8.1 buglarına rağmen linux mint ile kıyaslanmamalı diye düşünüyorum

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mfatihbodur
    mfatihbodur's avatar
    Erkek

intel core 2 duo, ddr2 2gb ram ssd yok hdd , ekran kartım 1gb geforce

Benim pc  win 8.1 de kasmalar oluyor, bu normal mi. işlemcim ve ramlerimle win 8.1 in kasması bana biraz saçma geldi.

mfatihbodur tarafından 13/Ara/14 04:06 tarihinde düzenlenmiştir

Yeryüzünün öğretmeni olmak için, gökyüzünün öğrencisi olmak gerekir. - Aliya İzzetbegoviç / mfatihbodur@tahribat.com
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    manhyak
    manhyak's avatar
    Erkek

Bende ilk defa geçen hafta kurdum. Windows u etkinleştir popup larından gına geldi.

Virüssüz bi etkinleştirme aracı paylaşıcak yokmu -_-

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mfatihbodur
    mfatihbodur's avatar
    Erkek

https://yadi.sk/d/EuDQKhH2dLmns

Kendi kullandığımı attım yandexe. Yine de tarattır hocam.

Yeryüzünün öğretmeni olmak için, gökyüzünün öğrencisi olmak gerekir. - Aliya İzzetbegoviç / mfatihbodur@tahribat.com
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Clostridium
    Clostridium's avatar
    Erkek

su hayrına startisback in 1.6.2 sürümünün setupını yada en gücel sürümünün keyli ve virüssüz halını verebilcek varmıdır ya (:

N'oublie pas d'ou tu viens ..
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BURAK_X
    BURAK_X's avatar
    Erkek

başlat menüsü kalktıüında/evrim geçirdiğinde benim için bitmişti zaten :D

<love> <canimcicimaylari> <uzatmalar> <kavgagurultu> </love>
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    plA
    plA's avatar
    Erkek

senin taskbarın duruşu da enteresan

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YekteranBaymedir
    YekteranBaymedir's avatar
    Homo
    mfatihbodur bunu yazdı

Benim pc  win 8.1 de kasmalar oluyor, bu normal mi. işlemcim ve ramlerimle win 8.1 in kasması bana biraz saçma geldi.

normal değil.

validenin netbook'a (2 gb ram, intel atom işlemci) win8 kurdum

SSD gibi 5 saniyede açılıyo, win7de iken 1 dakka sürüyordu

manhyak bunu yazdı

Bende ilk defa geçen hafta kurdum. Windows u etkinleştir popup larından gına geldi.

kmspico mydigitallife ?

http://forums.mydigitallife.info/threads/49108-KMSpico-Official-Thread

aradıgın dosyayı bu sitede bulamasan bile md5 ile google'da arayıp

indirdiğin dosyanın md5'ini kontrol ederek güvenle kullanabilirsin.

Clostridium bunu yazdı

su hayrına startisback in 1.6.2 sürümünün setupını yada en gücel sürümünün keyli ve virüssüz halını verebilcek varmıdır ya (:

startisback win8.1 de çalışmaz

startisback plus 1.5.1:

http://s3.dosya.tc/server29/B5Ohaf/bWpFfgbf.rar.html

rar şifresi

tbt

YekteranBaymedir tarafından 13/Ara/14 05:06 tarihinde düzenlenmiştir
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Clostridium
    Clostridium's avatar
    Erkek
    Daft bunu yazdı
    mfatihbodur bunu yazdı

normal değil.

validenin netbook'a (2 gb ram, intel atom işlemci) win8 kurdum

SSD gibi 5 saniyede açılıyo, win7de iken 1 dakka sürüyordu

manhyak bunu yazdı

kmspico mydigitallife ?

http://forums.mydigitallife.info/threads/49108-KMSpico-Official-Thread

aradıgın dosyayı bu sitede bulamasan bile md5 ile google'da arayıp

indirdiğin dosyanın md5'ini kontrol ederek güvenle kullanabilirsin.

Clostridium bunu yazdı

startisback win8.1 de çalışmaz

startisback plus 1.5.1:

http://s3.dosya.tc/server29/B5Ohaf/bWpFfgbf.rar.html

rar şifresi

tbt

paşa 1.7 sürümünü indirdim free olarak babalar gibi çalıştı bu arada eyvallah ayrıca ((:

N'oublie pas d'ou tu viens ..
Toplam Hit: 3166 Toplam Mesaj: 22