folder Tahribat.com Forumları
linefolder Microsoft Windows Ailesi İşletim Sistemleri
linefolder Bu Windows 8.1 ‘ İ Yapan Microsoft‘Un Aklına Tüküreyim

Bu Windows 8.1 ‘ İ Yapan Microsoft‘Un Aklına Tüküreyim

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    akmarky
    akmarky's avatar
    Erkek

bu arada ses açarken 39 seviyesinden sonra izin ver diye bir uyarı çıkarıyor ya onu nasıl hallediyorduk...

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek

Ben çok memnunum valla bu süğrümden önceki kullandıklarım pişmanlık mış 

Önemsediğin Kadar Önemsenirsin. Önemsendiğin Kadar Önemsensersin.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SwateR
    SwateR's avatar
    Erkek

İlk başlarda bende senin gibi düşünüyordum. Özellikle başlat menüsü ve Aero temanın kaldırılmasına çok ayar olmuştum. Hayatta geçmem diyordum ama kullana kullana alıştım şimdi ne başlat menüsü ne Aero. Performans konusunda pek fark göremedim.

Ama milletin gazına gelip kaldırma bence. 1-2 hafta kullan. Baktın olmuyor o zaman geçersin Windows 7' e.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    seboist
    seboist's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

hocam yanlış anlama da wifi uyuşmazlığı dışında bi sıkıntısını görmedim onun dışında bayadır geride kalmışsın o yüzden zorlanmışsın emin ol zamanla sende seveceksin hocam benimde başıma geldi hotmaile koyduğum şifreyi pc şifresi yaptı kafasına göre ama sonra tekrar pc ye özel şifre yapabiliyosun 

ebedi devlet
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Windows 8 kapat dediğinizde tam olarak kapanmıyor. O yüzden açılışta hızlı açılıyor. 

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

7 sen sonra olay bozdu. Apple pazar payı falan kazanmadı aslında microsoft kendini bitirdi bu windows 8 le.

Bide bu iyisi yani sen 8.0 ı görecektin.

Windows10 dan umutluyum, previewi kullandım ve çok fazla tavsiye yazdım dev teame bazılarını gerçekten yaptılar. tek tek dönüp ilgileniyorlar bu umut verici bi gelişme.

Bence microsoft sadce kernel çıkarmalı, exeye çift tıklayınca açılacak motoru yazmalı, onun dışında ne GUI ne kontrol panel hiçbişi yazmamalı, linux gibi kullanıcılar kendi geliştirsin, microsoft beceremiyor bu işi

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nautilus
    Nautilus's avatar
    Erkek

adamların paraya ihtiyacı yok, kurumsallar seke seke parayı verip yeni versiyona geçiyor zaten.

şizofren olabilirsiniz yardım alın!
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Erkek

winxp64 bitten çok çok memnundum,  sonra kullandığım programlar ille de 7 dedi.  win7sp1x64 kullaniyorum 2 yildan fazladir.  en ufak sorunum yok,  ilk günkü gibi.  canavar gibi cok şükür. 

Bir tane notebook aldik,  8.1 var içinde.  lisans mubabbetine win7 kurdurmuyorlar, kriz geçirdim kac kere.  Yok hocam, kullandigim yazilimlar da win8.1e gececeksin diye dayatirsa onlari da güncellemeyi birakacagim. win7 candir can.  Ne bokuna kurcaliyolar ki. 

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SinusX
    SinusX's avatar
    Erkek

Masaüstünü win + D ile görebilirsin mouse ile bi yerlere tıklamana gerek yok 

Si vis pacem para bellum.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tugberk
    Tugberk's avatar
    Erkek

Windows'un en eski GUI programcilarindan, allah dostu raymond chen'in cok sevdigim bir anektodu.

The old new thing kitabindan alintidir, boktan cevirim icin kusura bakmayin. Ayni isimli blogunu incelemenizi tavsiye ederim.

---------------------------------------------------------------------------------------

Windows 95 projesinin ilk zamanlarinda gorev cubugunda baslat butonu yoktu. (Aslinda gorev cubugu bu isimle bile cagirilmiyordu)

Baslat butonu yerine, sol alt kosede uc tane buton gosteriliyordu. sistem butonu (simge: windows bayragi), ara butonu (simge: goz),  yardim butonu (simge: soru isareti). Ara ve yardim oldukca acik. Sistem butonu ise size su menuyu veriyordu.

YiYwtNT.png%20%28210×134%29

Zamanla, ara ve yardim butonlari sistem butonu menusune dahil edildi. Ve bu buton nihayet windows 95 baslat menusune donustu.

Bazi menu secenekleri, kullanici arayuzunun baska yerlerine tasindi, Bazilari ise tamamen silindi. Ancak kullanilabilirlik testleri boyunca bir sorun devam edegeldi.

Kullanici, bilgisayarini aciyor, karsisina oturuyor ve ne yapacagini bilemeden oylece duruyordu.

Birisi, sistem menusunun adini, baslat olarak degistirmeyi onerdi. Boylece buton kullaniciya (pst, hey burdayim, bana tikla) diyordu.

Bu kucuk degisiklikle kullanilabilirlik sonuclari inanilmaz olcude iyilestirdi, cunku birden bire, insanlar birsey yapmak istediginde neye tiklayacaklarini biliyorlardi.

---------------------------------------------------------------------------------------

Toplam Hit: 3167 Toplam Mesaj: 22