Bu Xp Beni Kanser Edecek.
-
Yahu ömrümde bu kadar salak bir kurulum yapmamışımdır. Geçerli nedenlerden ötürü format atmakta istemiyorum ama çıldıracam neredeyse.
Şimdi sorun şu, hizmetlerde windows ses otomatik olmasına rağmen, açılışta ve kullanışta herhangi bir problem yokken, aniden çat diye yarımşar saat aralıklarla bu hizmet kendi kendini durduruyor. Mp3ler divxler codec felan istiyor ama sistemde ses var "hata sesleri ıvır zıvır" Açtığım bir filmi veyahut mp3ü kapatıp çalıştıra gelip services.msc yazıp durdurulan sesi açıyorum. Bakmayın burdan yazılmasının kolay olduğuna bir iki tamam ama milyon kere aynı şeyi yapınca insan çıldırıyor.
Amma çok yazdım sinirden. Soru şu bu illetten nasıl kurtulcam ?

-
svchostla ilgili problem olduğu zaman yapıyo :| bendede aynı sorun var svchost blmem ne bilmemne hatasından dolayı sonlandırıldı diye ses gidiyo windows sesten tekrardan açmam gerekiyo çözüm bulamadım :|
-
sistemini update et, windows hatasiysa duzelir. bir solucan/virus yapiyor olabilir. aklima bunlar geldi.
-
microsoftun svchostlar için bir fix i vardı yanlış hatırlamıyorsam onu bi uygulayıp denesene.
-
Eğer sistemin elverişliyse win7 ye geçmeni öneririm.Bende de xp epey araz çıkartıyordu win7 ye geçtim. Onca seneden sonra bir gıdım da olsa linuX'un pencere düzeni, stabilliği vs. karşısında ders alarak nispeten daha stabil bir sistem yapmışlar.Uğraşma derim.
-
sistem bir saat önce güncelledi kendini.
svchost fixlere bir bakayım.
Allahın kulu bu konuyla alakalı sıkıntı çekmemiş herhalde google talan ettim bulamadım. Yada ben yanlış arama yapıyorum.
Edit : 50 tane fix dalgası indirdim yarısı kolpa kıytırık program çıktı yarısı zaten benim güncellemelerimin alt versiyonu çıktı. Sorun hala devam ediyor. Başka fikri olan varmıdır ?
Ayrıca svchost dalgasından olduğunu düşünmüyorum ben işlemlerde svchostlar olması gerektiği yerdeler çünkü :S
-
bende windows 7 kurayim diyorum 1 gb ram ati 9550 ekran karti ya 512 mb yada 256 lik tam hatirlamyrum simdi pc de degilm, Harddisk yeterlidir herzman Bu makinaya ben windows 7 kurabilirmiyim? Kurarsam kasarmi acaba sikildim artik xp den
-
9550 hatırlatığım kadarıyla 256mb - 128bitti 128mb ramden çalacak 700 küsür ram kalcak. Kurma rahat edemezsin.
Benim pcde 1,50 ram 128/128 ekran kartı var kasıyor diye kaldırdım xp rulz.
ama şu siktiğim hizmet durma sorunu canımı sıkıyor.
-
svchost virüsü yemişsindir. eğer öyle değilse windowsun updateleri var.
-
ya kurulumu farkli bir cd den yap
veya guncel suruculeri bulup yukle
pek virus isine benzemiyor
-
underzero bunu yazdı:
-----------------------------
ya kurulumu farkli bir cd den yap
veya guncel suruculeri bulup yukle
pek virus isine benzemiyor
-----------------------------virus işi değil ya. Antivir kaspersky nod32 avg sıra sıra hepsiyle tek tek tarama yaptım.
Format atamama gibi geçerli nedenlerim var, format atma gibi bir lüxüm olsa benim yanlış codec kurmuşum diye format atmışlığım var yani :D
svchostlar olması gereken yerlerde çalışıyorlar onlarda sıkıntı yok. Güvenli modda normal modda her modda virus taraması yaptım güncel antivirüsler ile bir makale okudum regeditten ayar çekiliyorumuş, bu ayar sonrası hiç bir şey değişmedi. Kim bilir ne yaptım a.k
Sorun devam ediyor başka öneri/çözüm olan mürid var mıdır?