folder Tahribat.com Forumları
linefolder İş - Güç, E-Ticaret, Alışveriş
linefolder Bugun 100 Veya 150 Bın Tl Paranız Olsa Ne İş Yapardınız ?



Bugun 100 Veya 150 Bın Tl Paranız Olsa Ne İş Yapardınız ?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    THT2005
    THT2005's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Eylül/2005
    Erkek

    Detaylı araç yıkama - iç dış - zibart gibi. sanırım 100-150 bin e olur.


    Burası Türkiye... Yaşanacak , Yaşanmış , Yaşanan olayların hepsi normaldir.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blmrt
    blmrt's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Temmuz/2005
    Erkek

    Hocam şehir neresi ? yada bu parayı baglayacagın şehir senın için farkedermi ?


    İnsanlar çok değişti, dikkat etmek lazım. Biriyle el sıkıştıktan sonra beşi de yerindemi diye parmaklarını saymak zorundasın
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Mart/2004
    Erkek

    dükkan al kiraya ver aga.


    Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Olgunisik
    Olgunisik's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Ocak/2010
    Erkek

    Borsaya gir. Şu anda dardanel ve şekerp,iliç hisseleri epey düştü ve gelecek vaad ediyor. 62 kuruştan aldığım dardanel şu an 98 kuruş, 2 gün önce 101 kuruştu. denemelik için az almıştım fena pişmanım. 77 kuruştan aldığım şeker piliç şu anda 85 kuruş.

    Her iki şirkette batma noktasına geldi ve şu anda kendini kurtarmak üzere. 50 binliranı bu işe ayır. 30 bini ile dardanel, 20 bini ile şeker piliç al. Her iki şirkettende yıl sonuna kadar en az %40 kar bekliyorum. Sonra yılsonunda yatırdığın para kadarını sat, gerisi kar olarak kalsın.  Amacın satış değil kar payı almak. Yani hisseler duracak, 2-3 yılda bir ortalama hisse başı %4 ile 15 arası kar dağıtacak. Faizden daha iyi zira hem helal hemde faizde ana paran sabit ama borsada kar eden şirketlerde hisse değeride artar.

    Turktraktörü yaklaşık 2 yıl önce 30 a sattım şimdi 60 tl.

    Tabi borsada batmak ta var. İpekten zarardayım. Herkeste olduğu gibi spor hisselerinden de zarardayım. Ünal aysal canı sıkıldıkca sermaye arttırımı yapıp hissedarları yoluyor. Bildiğin kaz olayı.

  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Huerfanos
    Huerfanos's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Ekim/2012
    Erkek

    git felekten bir ay çal


    Anarsistherif...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    crimeangel
    crimeangel's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Ocak/2004
    Erkek
    h2run bunu yazdı
    crimeangel bunu yazdı

    komik gibi gelsede hurdacılık yapardım. deli gibi para var hurdacılıkta.

    o nasıl olacak hocam 

    mesala nasıl olacak. biraz pis iş ama yapan tanıdıklarım var. paranın a.q lar. ihale işi demiyorum. çünkü ihaleyle hurda işi biraz masraflı 400 bin lira civarında bir hurdacılık belgesi istiyorlar. getirisini sen düşün.

    hurdacılıktan kastım metal hurdası, elektronik hurdası.

    ben pazar günleri bit pazarı tabir edilen bir yer var oraya giderim genelde. adamlar cep telefonu bordundan tutta hurda anakarta kadar topluyorlar. 1 lira 2 liraya aldığında oluyor tanesini, kilosunu 6-12 liraya aldığında. bunlarıda dönüşüm yapan şirketlere satıyor. kiloda 3-5 lira kalıyor. samimi olduğum kişiler bu işi tonlar civarında yapıyor. kiloda 3 lira kalsa, 1 ton hurdada 3 bin lira yapar.

    bildiğin bakır hurdasını, sadece hurda olarak işi bilen birinden kilosunu 11 liraya alıyor. istanbulda fabrikası var dönüşümcü. orasıda kilosunu 15 liradan alıyordu en son.

    yani demem o ki, piyasayı gezceksin, bağlantılarını yapıcaksın, hurdaları koyabileceğin 4 duvar olan bir yer. gerisi kuru paraya bakıyo. topla topla sat. :) alış-verişler geneldede canlı para üzerinden. 5000 liraya al, 1 ay içinde 8-10 bin liraya sat. genel müdür alıyor o parayı be :)


    ESKİ NİCKİM "HAYALETKURT"TUR....................... WE TANRI TÜRK"Ü YARATTI. ZAFERLER KAZANIP YEDİ CİHANA NAM SALSIN DİYE...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Dentist
    Dentist's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Ocak/2009
    Erkek

    Hocam turistik bir yere giderim mesela alanya bodrum vs

    Belediyeden izni koparabilirsem iskelede soğuk su ve soğuk bira satan standlar kurarım.

    O çevrede suyu hep 75 Kr 1 Liraya turiste kakalıyorlar. Sen iskelede soğuk suyu 50 Kr'a satarsan kar edersin gibime geliyor. Sezonluk işte.

    Tanıdık var bizim hatta gel Alanya'ya ayarlayalım suyu 18 Kr'a temin ederiz :D

    Edit: Ya da Efes ile bi anlaşma yapıp adamların standlarını alırsan barların karşısına efes standı kurarız, ibneler birayı bile 10 liradan satıyor.

    Dentist tarafından 27/Haz/13 20:08 tarihinde düzenlenmiştir
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dead_march
    dead_march's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 15/Mart/2008
    Erkek
    Olgunisik bunu yazdı

    Borsaya gir. Şu anda dardanel ve şekerp,iliç hisseleri epey düştü ve gelecek vaad ediyor. 62 kuruştan aldığım dardanel şu an 98 kuruş, 2 gün önce 101 kuruştu. denemelik için az almıştım fena pişmanım. 77 kuruştan aldığım şeker piliç şu anda 85 kuruş.

    Her iki şirkette batma noktasına geldi ve şu anda kendini kurtarmak üzere. 50 binliranı bu işe ayır. 30 bini ile dardanel, 20 bini ile şeker piliç al. Her iki şirkettende yıl sonuna kadar en az %40 kar bekliyorum. Sonra yılsonunda yatırdığın para kadarını sat, gerisi kar olarak kalsın.  Amacın satış değil kar payı almak. Yani hisseler duracak, 2-3 yılda bir ortalama hisse başı %4 ile 15 arası kar dağıtacak. Faizden daha iyi zira hem helal hemde faizde ana paran sabit ama borsada kar eden şirketlerde hisse değeride artar.

    Turktraktörü yaklaşık 2 yıl önce 30 a sattım şimdi 60 tl.

    Tabi borsada batmak ta var. İpekten zarardayım. Herkeste olduğu gibi spor hisselerinden de zarardayım. Ünal aysal canı sıkıldıkca sermaye arttırımı yapıp hissedarları yoluyor. Bildiğin kaz olayı.

    dardanelin çok yüksek batma riski var ortaklıkla kurtarmaya çalışıodu borçlu olduğu banka iile ortak gelicek firma anlaşamayınca o iş yattı borcunu ödiyebilmeside zor görünüyor diğer bir değişle dardanel iflas erteliyor benden sölemesi

    edit:oha lan şimdi baktımda 1.60 a çıkmış

    dead_march tarafından 28/Haz/13 00:29 tarihinde düzenlenmiştir

    bundan sonra oy kullanmayacağım eğer bir kişi bile gelip oy kullanmak vatandaşlık görevidir felan derse çıkarır kimliğimi götüne sokarım
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fatX
    fatX's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Mart/2007
    Erkek

    Gayrimenkule yatırırdım. 20-30 bin lirası ile de çiğköfteci açardım.


    Altan naptın oğlum :|
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Ekim/2007
    Erkek
    fatX bunu yazdı

    Gayrimenkule yatırırdım. 20-30 bin lirası ile de çiğköfteci açardım.

    çiğköfteciler niye kaybediyor.

    Göt kadar yerde 10 tane çiğköfteci oldu fakat önemli şeyler var.

    1. Abi harcın tadı güzel olacak , 10 battal beyin 10 u da aynı degil 

    2. Lavaşları farklı oluyor bazı markalar çok güzel bazıları kağıt gibi , kağıt gibi olanı ve çok kalın olanı sevilmiyor.

    3. Sadece çiğ köfte satmayacaksın. Örnek içki köfte , Yaprak sarma , mısır , yayık ayran. Bu ürünleri koydugun zaman ne yesek diyen adam çeşit çok olduğu için sana gelme olasılığı artıyor.

    4. Ne yaparsan yap masaya doğranmış kornişon biberi koy aga , millet kürdanla alsın sırf o turşu olan yerlere gidiyorum ben. günde 3 müşteri gelse benim gibi (atmasyon ) 2.5 TL x 3 = 7.5 TL , 7.5 x 30  ciroya ayda 225 TL faydan olur. Ayrıca istersen çin malı al masaya o nar ekşisini de koy.

    5. 50 dolar mı ne yemeksepeti kayıtı , kayıt ol paket servis yap (tabi bulunduğun bölye uygunsa) 

     

    Esnaf kazansın esnaf kazansın diyoruz ama bazı esnaflar var abi öyle bir tiple bakıyorlar ki neftet ediyorsun. Türkiye deki gıda sektörü özellikle genelde orta üstü mekanlar hizmette iyi ve güler yüzlü , gerisi yede git mna koduğum gibi bakıp hizmet ediyor , böyle olunca ben tabi gider mc donalds dan burgerden pizza hottan yerim.

     

Toplam Hit: 9143 Toplam Mesaj: 72