folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Bugün Aldığım AMD İşlemcinin İğneleri Kırıldı

Bugün Aldığım AMD İşlemcinin İğneleri Kırıldı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    coolmhmt
    coolmhmt's avatar
    Erkek

Merhaba arkadaşlar... Bugün Vatan'dan bilgisayar toplattım.. Eve bir heyecanşla geldim kurmak için.. İşemciyi ankarta yerleştiriken sanırım biraz zorlama oldu ve oturmadığını görünce iğnelere baktım ve sol kısmın ilk sırasında yamukluklar olduğunu gördüm.. bunları iğneyle düzeltmeye çalışırkende birde baktım 3 iğne yok..

işlemci AMD Phenom 2 x4... az para değil 300 lira.. ben bunu yarın vatana götürsem alırlarmı? almazlarsa neyapayım oluru varmı bunun ? birde.. lehimlettir falan diyorlar sıfır gibi performans alırmıyım ? ardım edin evde küfreden bir abi var her saniye.. :/

Sordid Affair
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tahref156
    tahref156's avatar
    Erkek

lehimle dememizi beklemiyorsun dimi hocam o lehimlenirmi o ince işi hangi babayiğit yapacak riske etme.. Onlar çok hassastır.

sen en iyisi vatan bilgisayara telefon aç deki işlemci iğneleri kırık. Arızayı onlara mal et. 

🥒
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ExcellencE
    ExcellencE's avatar
    Erkek

vatana götür almazlarsa amd ye mail at

Yapay zeka, zeka değildir.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    expert
    expert's avatar
    Erkek

götür bakalım bi vatana ne dicekler olmadı geçmiş olsun mu dieyim ne diyeym bilemedm la üzüldüm walla ..

la bi git xD çoğu konuyu okurum. çok azına post atarım :D çok önemliyse pm at.. kaanabak kardeşimm, seni unutmayacağım.. :(
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SweetyVolty
    SweetyVolty's avatar
    Homo

vatana kakala, anakartı da götür yanında bilgisayar hiç açılmadı falan de, bi baktım bazı ksıımları yoktu de.. de işte bişeyler...

Çok sıkılıyom
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MuRaT55
    MuRaT55's avatar
    Erkek

bende kirik islemci pesinde kosarken bir zamanlar, böyleleri cok raslamisti.. aralarinda saglam cpularda oluyordu, tamir yapan varmi diye meraktan aramistim..

varmis meger tamir eden... cerrah gibi hassas parmaklarin, güzel bir büyütecin ve cok sansin olmali :/

bence geri götür.. ama yemezler.. :S

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Jubei
    Jubei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

AH be arkadaşım ne yaptın yaa. ekran kartını veya ramleri veya anakartı overclock ederken yaksan hiç sorun değil hemen yenisi ile değiştirirlerdi ama iş işlemci konusuna gelince büyük ihtimalle kullanıcı hatası diyerek değişim yapmayacaklardır,
    arkadaşlar vatan bilgisayara geri götür falan demişler sistem açılmadı diye ama oradaki teknik ekip bunu anlayacaktır yani sonuçta işlemci arızalı olsa emin ol sorgusuz sualsiz değişim olurdu ama pinler kırık maalesef :(
    işlemcinin pinleririn lehimlenmesi konusunda ise çok çok çok şanslı olman gerekki gerçekten bir cerrah eli olmas gerek ve ayrıca buda yetmiyor lehim olduktan sonra bakalım düzgün çalışacakmı ?

Tek söyleyebileceğim geçmiş olsun.... 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    twiN35
    twiN35's avatar
    Erkek

tahref156 bunu yazdı:
    -----------------------------

lehimle dememizi beklemiyorsun dimi hocam o lehimlenirmi o ince işi hangi babayiğit yapacak riske etme.. Onlar çok hassastır.

sen en iyisi vatan bilgisayara telefon aç deki işlemci iğneleri kırık. Arızayı onlara mal et. 

-----------------------------

şaka gibi olcak ama intel işlemcinin telleri kırılmıştı 4 5 tane kadar bizim burda vestel servis var ordaki teknik eleman  teker teker lehimledi canavar gibi çalıştı pc 2 sene geçti halada çalışıyo :D

Semt-i Bornova..
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Noyan
    Noyan's avatar
    Erkek

geçmiş olsun. git onu lehimlettir ama acele edip de kabzımal gibi insanların eline bırakma cpu'yu. internetten ara çıkar.

bu arada i serisi işlemcim var bu işlemcilerin iğnesi artık yok anakart üstünde soketin pinleri var.

Akıllı insan her düşündüğünü söylemez ama her söylediğini düşünür.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek

Yine de bir şansını dene hocam Vatan'da, belli olmuyor.

while (1<2)
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZyreX
    ZyreX's avatar
    Erkek

Hajı tüm parçaları yerli yerine koy.işlemci ram hdd vs hepsini tak.Adamlara PC açılmıor parçalarda problem veya uyuşmazlık var diye git.Neden açılmadığını bilmiyormuş ayağı yap.

Bence böyle bu işi kıvırırsın,fakat sana derlerse işlemci de problem var böyle böyle o halde ücretsiz değiştiriyorsunuz gibi bişey de,yok burda sizin hatanız var gözüküyor falan derse ben yapmadım,tanıdık internetr kafede bir abi var falan o topladı parçaları fakat açılmadığını söyledi deyip boku başkasına at.Burada tanıdık elemanın parçayı bozmuş olma ihtimalini öğreniyorsun :)

Nabza göre e napcas bu parçayı değiştirme imkanımız yok mu o zman de artı olarak biryandan da sözde işlemciyi bozan internet kafedeki tanıdığa da söylen,inandırıcı olsun.Bu aşamadan sonra vatandaki elemanın insatifindesin,baktın yardımcı olmaya niyeti yok eve git ve vatan müşteri hizmetlerine gitmeden önce buzdolabına koyduğun soğuk suyu iç :)

Toplam Hit: 6776 Toplam Mesaj: 44