folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Bugün Aldığım AMD İşlemcinin İğneleri Kırıldı

Bugün Aldığım AMD İşlemcinin İğneleri Kırıldı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Jubei
    Jubei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

PcK0 bunu yazdı:
    -----------------------------

Jubei bunu yazdı:

PcK0 bunu yazdı:

Aslında düşündümde, biraz daha pratik çözüm hiç mi getirlmemiş bu olaya? Kırılmış pinin soketteki karşı noktasına pin görevi görecek tam soket kalınlığında olacak pin parçasını oturtmak gibi. Ama tabi burada pinin sıfırdan kırılmış olması ve o noktada birazcık kabartma çalışması yapılması gerekecektir. Hatta ek olarak başka birşeylerde geliştirilebilir. Örneğin bir soket katmanı daha katıp bu parçada pini eksik olan yere biraz daha uzun bir pin parçası takılması gibi. Buna dair bir proje geliştirilebilir ama en iyisi işlemcide değil anakart üzerinde olan pinler.

Bu dediğin güzel ama pin görevi görecek o parçanın altın olması gerekiyor :))

----------------------------

Bu önemli değil. Hani mekanizmadaki diğer sorun çıkartacak noktalar çözümlensinde madde türü en sona kalsın :D Nitekim ne kadar fiyat oynattıracak orada altın kullanmak :D

yok fiyat bakımından demedim zaten ,hani iletim-iletişim-ısı-iletkenlik faktörleri yüzünden altın olsun dedim yoksa bu işlemciyi tasarlayan mühendislerde boşuna altın kullanmıyorlardır zannımca :) ama tabiki birinci etken işlemci pinleririn sağlam ve doğru çalışması daha önemli.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Asker
    Asker's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    coolmhmt bunu yazdı:

beyler şimdi geldim vatan'dan.. Adamlar kullanıcı hatasıda olabilir üretim hatasıda bende.. bende açtığımda böyleydi dedim bende çok şaşırdım dedim. Onlarda tamam verin biz gönderelim onlara araştırsınlar dedi bakarlar eğer üretim hatasıysa değiştiririz dediler. Bende ne kadar beklicem sonucu dedim 1 ay normalde ama dahada uzayabilir dedi bende bırakmadım onlara.. şimdi lehimleticem ama ondan once duzeltmem gerek yamuk olanları sanırım onun içinde bi kuyumcuya uğramak gerek.. bu arada kırılan parçalar dediğim gibi yok onuniçin eski bi AMD işlemcisinden monte edilse olur mu ?

ne yaptin haci sen gotur ver vatana ne lehimlemesi ugrasma degistirirler amd degistiriyo boyle durumlarda
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    coolmhmt
    coolmhmt's avatar
    Erkek

arkadaşlar yeni bir tane aldım bugün diğerinide yarın yetkili servisi arayıp iade edeceğimi söylicem.. umarım geri alırlar çünkü anı üründen ikinci kez aldım.. almasalarda değiştirsenler okuturuz artık birine :D

Sordid Affair
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    XCoder
    XCoder's avatar
    Erkek
    coolmhmt bunu yazdı:

arkadaşlar yeni bir tane aldım bugün diğerinide yarın yetkili servisi arayıp iade edeceğimi söylicem.. umarım geri alırlar çünkü anı üründen ikinci kez aldım.. almasalarda değiştirsenler okuturuz artık birine :D

ondan sonra neden 2. el mallara güvenilmiyo.. bunun gibiler yüzünden.

The ability to destroy a planet is insignificant next to the power of the force.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tahref156
    tahref156's avatar
    Erkek

twiN35 bunu yazdı:

tahref156 bunu yazdı:

lehimle dememizi beklemiyorsun dimi hocam o lehimlenirmi o ince işi hangi babayiğit yapacak riske etme.. Onlar çok hassastır.

sen en iyisi vatan bilgisayara telefon aç deki işlemci iğneleri kırık. Arızayı onlara mal et. 

şaka gibi olcak ama intel işlemcinin telleri kırılmıştı 4 5 tane kadar bizim burda vestel servis var ordaki teknik eleman  teker teker lehimledi canavar gibi çalıştı pc 2 sene geçti halada çalışıyo :D

:)) hocam bence kasmaya değmez ama o tür zahmetli şeyleri tamir etmek insana gurur verir eminim çocuk göğsünü gere gere yürüyordur :)).. Şaka maka zor iştir, ince iştir tebrik edilmeli.

🥒
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kivanc
    kivanc's avatar
    Erkek

peh! 300 tl gitti mi şindi?onla neler yapardım ben makinama bee! :D

dolmuşta para uzatmamak için ölü taklidi yaptım.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Asker
    Asker's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    abi nasil lehimliceksin statik elektrikle bozulan aletler mantikli olur Allah askina amd ye gonder yuksek ihtimal degistirirler degistirincede ust model veriyolar genelde
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Thelordmax
    Thelordmax's avatar
    Erkek

Beklediğin her gün senin aleyhine işler. Aldığın gibi gönder. Kırık gönderdiniz mağdurum da mağdurum edebiyatı yap :D

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    anarsistherif
    anarsistherif's avatar
    Erkek

benim basima gelse krizlere girerdim heralde. cok pis bi durum. su anda bile icim yandi :D

=)
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Realist
    Realist's avatar
    Erkek

benim p4 işlemcinin pinleri yamulmuştu,saatciye verdim 5 dk'da sıfır gibi yaptı :D

..
Toplam Hit: 6779 Toplam Mesaj: 44