folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Buhar Nem Makinesi

Buhar Nem Makinesi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Alezsian
    Alezsian's avatar
    Erkek

Herkese selamlar, 

Buhar nem makineleri hakkında bilgi, tecrübe ve varsa kullanan tavsiyelerinize ihtiyacım var. Çok ciddiye almadığım bir ürün grubuydu taki doktor oğluma alerjik teşhisi koyup bulunduğu ortamı nemlendirmeniz gerekiyor diyene kadar varsa bir fikriniz yardımlarınızı rica ediyorum.

You Will Never Walk Alone
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    korkarabatak
    korkarabatak's avatar
    Erkek

İçine içme suyu koy hocam musluktan doldurupta klor solumayın.

tabi lan
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Megalados
    Megalados's avatar
    Erkek

Pahalısını yok dereceli olanı bilmem ne almaya gerek yok. Zaten üzerinde nem derecesi olana güven olmaz. Nemi odanın içinde farklı bir yerden ölçmen gerekiyor. 

Nemlendirme cihazı ile birlkte bunu al mesela;

https://www.hepsiburada.com/oem-lcd-elektronik-dijital-sicaklik-nem-olcer-termometre-p-HBCV00001YUEDD?magaza=moon.store

Ortam nemi %40'ın altına, %55'in üstüne çıkmamalı. 

Ortamı nemlendireceğin su arıtma suyu olursa iyi olur. Çeşme suyu koymamak lazım. 

Suyun içine bir iki damla lavanta yağı damlat. Hem güzel koku verir heme bakterileri öldürür. 

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LaNCeLoT
    LaNCeLoT's avatar
    Erkek
    Megalados bunu yazdı

Pahalısını yok dereceli olanı bilmem ne almaya gerek yok. Zaten üzerinde nem derecesi olana güven olmaz. Nemi odanın içinde farklı bir yerden ölçmen gerekiyor. 

Nemlendirme cihazı ile birlkte bunu al mesela;

https://www.hepsiburada.com/oem-lcd-elektronik-dijital-sicaklik-nem-olcer-termometre-p-HBCV00001YUEDD?magaza=moon.store

Ortam nemi %40'ın altına, %55'in üstüne çıkmamalı. 

Ortamı nemlendireceğin su arıtma suyu olursa iyi olur. Çeşme suyu koymamak lazım. 

Suyun içine bir iki damla lavanta yağı damlat. Hem güzel koku verir heme bakterileri öldürür. 

%50 üstü ev Jungle a döner

Börtü böcekten minik canlılar dan yosundan kurtulamazlar

Haliyle Alerjisi olan çocukcağız bu sefer yeni dertler çekmeye başlar.

Kurtlar tasma takmaz....
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Alezsian
    Alezsian's avatar
    Erkek

Eyvallah teşekkür ettim değerli yorumlarınız için

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nurulmac11
    nurulmac11's avatar
    Erkek

bu zimbirtilar ise yario mu ? gozle gorulur bi faydasi var mi ?

black implies white, self implies other, life implies death.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Alezsian
    Alezsian's avatar
    Erkek
    nurulmac11 bunu yazdı

bu zimbirtilar ise yario mu ? gozle gorulur bi faydasi var mi ?

Bende bir kaç kez denk geldim çok inanmamıştım ama doktordan böyle bir şey gelince şaşırdım açıkcası onun içinde biraz kullanan varmı diye sormak istedim.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TheBattal
    TheBattal's avatar
    Erkek

Ben kullandım hem kendim hem çocuklar ortam nemi artınca (Ankara'da yaşıyorum bu arada) gece uykusunda daha rahat nefes alma-horlamada azalma-sabah burundaki birikmiş kurumuş/sulu sümükten kurtuluş yaşadık...  (Deerma'nın başka bir modeli bendeki)

Dikkat edilmesi gereken noktalarsa, odanın kapısı kapalı olsun yoksa bütün evi nemlendirmeye çalışırsınız, ama düşük ayarda çalıştırın ki içerisi de saunaya dönüşmesin.

Burada bahsettiğimiz %40-50 vs bağıl nemdir. Hava sıcaklığı arttıkça birim hava hacminde aynı değeri (%50 mesela) sağlamak için gereken su miktarı artacaktır. Sıcaklık değeri de önemli yani, kombiyi/kaloriferi köklerseniz nem düşük çıkacaktır. ODa sıcaklığını özellikle uyku esnasında 20-23 derece civarı (bilim 18-20 dese de bu benim şahsi yorumum) tutmakta fayda var. Tabii ki yorganla atmak gerekecek bu durumda...

Gene şahsi kanaatim mümkünse sıcak buhar makinesi daha etkili olacaktır (kullanmadım sadece tahmin ediyorum). Çünkü bu cihaz sadece suyu fiziksel oalrak parçalıyor diyebilirim (ultrasonik) ve havaya salıyor ama havaya karışmıyor nem tam anlamıyla, bir de üflese bile çok verimli bir dağılma söz konusu dğeil ama sıcak buhar olursa direkt havaya karışacaktır. Öyle bir cihaz var mı bilmiyorum, şu anda aklıma geldiği için yazıyorum bunu. Bu cihazla birlikte destekleyici olarak kalorifer üstüne metal kapla su koyarak ikisi birarada yapılabilir. (Ben de deneyeyim bunu iyi fikirmiş :) )

Nihai olarak kullanın işe yarıyor.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek

sinbo 10 yıldır kullanıyom :)

ayrıca oda nem ve ısı ölçer al optimal değerlerde tut ortamı 

i

DJ_Alper tarafından 06/Kas/24 16:23 tarihinde düzenlenmiştir

Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar instagram sayfasında >>>instagram/cilginsigortaci/ █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    THT2005
    THT2005's avatar
    Erkek

Kasım indirimlerinde gezerken gördüm.

Ürün hakkında bilgim yok ama indirimde gözüküyor.

Arkadaşlar yorumlasın belki işine yarar.

https://www.amazon.com.tr/ROBEVE-Ultrasonik-Nemlendirici-Nemlendirme-Termometre/dp/B0DHD9V4JM?ref=dlx_black_dg_dcl_B0DHD9V4JM_dt_sl7_54

Burası Türkiye... Yaşanacak , Yaşanmış , Yaşanan olayların hepsi normaldir.
Toplam Hit: 1040 Toplam Mesaj: 19
nem makinesi buhar makinesi