Buhar Nem Makinesi
-
Herkese selamlar,
Buhar nem makineleri hakkında bilgi, tecrübe ve varsa kullanan tavsiyelerinize ihtiyacım var. Çok ciddiye almadığım bir ürün grubuydu taki doktor oğluma alerjik teşhisi koyup bulunduğu ortamı nemlendirmeniz gerekiyor diyene kadar varsa bir fikriniz yardımlarınızı rica ediyorum.
-
-
İçine içme suyu koy hocam musluktan doldurupta klor solumayın.
-
Pahalısını yok dereceli olanı bilmem ne almaya gerek yok. Zaten üzerinde nem derecesi olana güven olmaz. Nemi odanın içinde farklı bir yerden ölçmen gerekiyor.
Nemlendirme cihazı ile birlkte bunu al mesela;
Ortam nemi %40'ın altına, %55'in üstüne çıkmamalı.
Ortamı nemlendireceğin su arıtma suyu olursa iyi olur. Çeşme suyu koymamak lazım.
Suyun içine bir iki damla lavanta yağı damlat. Hem güzel koku verir heme bakterileri öldürür.
-
Megalados bunu yazdı
Pahalısını yok dereceli olanı bilmem ne almaya gerek yok. Zaten üzerinde nem derecesi olana güven olmaz. Nemi odanın içinde farklı bir yerden ölçmen gerekiyor.
Nemlendirme cihazı ile birlkte bunu al mesela;
Ortam nemi %40'ın altına, %55'in üstüne çıkmamalı.
Ortamı nemlendireceğin su arıtma suyu olursa iyi olur. Çeşme suyu koymamak lazım.
Suyun içine bir iki damla lavanta yağı damlat. Hem güzel koku verir heme bakterileri öldürür.
%50 üstü ev Jungle a döner
Börtü böcekten minik canlılar dan yosundan kurtulamazlar
Haliyle Alerjisi olan çocukcağız bu sefer yeni dertler çekmeye başlar.
-
Eyvallah teşekkür ettim değerli yorumlarınız için
-
bu zimbirtilar ise yario mu ? gozle gorulur bi faydasi var mi ?
-
nurulmac11 bunu yazdı
bu zimbirtilar ise yario mu ? gozle gorulur bi faydasi var mi ?
Bende bir kaç kez denk geldim çok inanmamıştım ama doktordan böyle bir şey gelince şaşırdım açıkcası onun içinde biraz kullanan varmı diye sormak istedim.
-
Ben kullandım hem kendim hem çocuklar ortam nemi artınca (Ankara'da yaşıyorum bu arada) gece uykusunda daha rahat nefes alma-horlamada azalma-sabah burundaki birikmiş kurumuş/sulu sümükten kurtuluş yaşadık... (Deerma'nın başka bir modeli bendeki)
Dikkat edilmesi gereken noktalarsa, odanın kapısı kapalı olsun yoksa bütün evi nemlendirmeye çalışırsınız, ama düşük ayarda çalıştırın ki içerisi de saunaya dönüşmesin.
Burada bahsettiğimiz %40-50 vs bağıl nemdir. Hava sıcaklığı arttıkça birim hava hacminde aynı değeri (%50 mesela) sağlamak için gereken su miktarı artacaktır. Sıcaklık değeri de önemli yani, kombiyi/kaloriferi köklerseniz nem düşük çıkacaktır. ODa sıcaklığını özellikle uyku esnasında 20-23 derece civarı (bilim 18-20 dese de bu benim şahsi yorumum) tutmakta fayda var. Tabii ki yorganla atmak gerekecek bu durumda...
Gene şahsi kanaatim mümkünse sıcak buhar makinesi daha etkili olacaktır (kullanmadım sadece tahmin ediyorum). Çünkü bu cihaz sadece suyu fiziksel oalrak parçalıyor diyebilirim (ultrasonik) ve havaya salıyor ama havaya karışmıyor nem tam anlamıyla, bir de üflese bile çok verimli bir dağılma söz konusu dğeil ama sıcak buhar olursa direkt havaya karışacaktır. Öyle bir cihaz var mı bilmiyorum, şu anda aklıma geldiği için yazıyorum bunu. Bu cihazla birlikte destekleyici olarak kalorifer üstüne metal kapla su koyarak ikisi birarada yapılabilir. (Ben de deneyeyim bunu iyi fikirmiş :) )
Nihai olarak kullanın işe yarıyor.
-
sinbo 10 yıldır kullanıyom :)
ayrıca oda nem ve ısı ölçer al optimal değerlerde tut ortamı
i
DJ_Alper tarafından 06/Kas/24 16:23 tarihinde düzenlenmiştir -
Kasım indirimlerinde gezerken gördüm.
Ürün hakkında bilgim yok ama indirimde gözüküyor.
Arkadaşlar yorumlasın belki işine yarar.