Bulgaristan'da Üniversite Okumak

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cybow
    Cybow's avatar
    Erkek

Sevgili müridler, malum bu gün itibariyle öss sonuçları açıklanmış bulunuyor. Eminim bir çoğunuzun, seneye tekrar denemek, özel okula gitmek, yurt dışında okumak vs vs.. planları var. Yaptığım bazı araştırmalara göre Bulgaristan'da üniversiteler şu sıralar revaçta. Şahsen gitmeyi düşünen insanlardan biride benim. Forum araması yaptım ve eski konuları gördüm 1-2 tane Bulgaristan üniversiteleri ile ilgili konu var. Bu konularda gördüğüm kadarıyla tahribatta da Bulgaristanlı veya bulgaristanda okuyan müridlerimiz var. Şimdi sizlerden ricam, bu konunun hem benim gibi Bulgaristanda okumayı düşünenleri aydınlatmanız, hemde belkide bu konudan bir haber olan arkadaşlarımız varsa onları bilgilendirmeniz. Sorular ile konuyu kısıtlamak istemiyorum, herkes Bulgaristan ile ilgili düşüncelerini, bilgilerini, olumlu yada olumsuz yönlerini,  gidecek olan öğrencileri orada nelerin beklediğini, yök denkliği, bölümler ve okuma zorlukları vs. gibi aklına gelen, söylemek istediğiniz şeyleri burada paylaşmanızdır.

D.NOT: Bulgaristanda okuyan müridler yada okuyacak müridler belirtirse, pm den birbirimizle iletişime geçebiliriz. Giderken ve gittiğimizde birbirimize yardımcı ve destek olabiliriz, böylelikle daha faydalı bir konu olur diye düşünüyorum.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Holyzone
    Holyzone's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

aLsanCaK isimli mürid bulgaristanda okuyor

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pc_worm
    pc_worm's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

arkadaşım orda okuyor, vatandaşlığın yoksa ücretleri yüksek gelebilir. dişçilikte okuyan arkadaş 5000 euro ödüyor, diğerinin vatandaşlığı var o elektronik mühendisliğinde okuyor 1300 euro civarlarında harç ödüyor. Orda kalacağın için extra masraflarında olacak, bulgaristan parası levayla tl nin değeri hemen hemen aynı. alım günü olarak baktığında bizden daha ucuz bir ülke ama şuan avrupa birliği muhabbetleriyle fiyatlar nasıl değişmiştir bilmiyorum.

jack daniels 160 yaşında
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pc_worm
    pc_worm's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

hee unutmadan söyleyeyim, gittiğin okulun ders/sınıf geçme sistemini mutlaka öğren, 2 dersten kalınca sene tekrarı isteyen bölümler vardı, çok iyi araştır.

jack daniels 160 yaşında
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cybow
    Cybow's avatar
    Erkek

pc_worm bunu yazdı:
    -----------------------------

hee unutmadan söyleyeyim, gittiğin okulun ders/sınıf geçme sistemini mutlaka öğren, 2 dersten kalınca sene tekrarı isteyen bölümler vardı, çok iyi araştır.

Bak işte bunu ilk defa senden duydum bunu öğrendiğim iyi oldu. teşekkürler.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    XpertVision
    XpertVision's avatar
    Erkek

üniversite olarak da sofya teknik üniversitesi en iyi.dünya denkliği var sanırım.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Allura
    Allura's avatar
    Erkek

bu arada bulgaristanda okullar 1 hazılır + 5 sene yane 6 sene

"
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    emre_gss
    emre_gss's avatar
    Erkek

ya oranın kızları çok iğrenç ya...off yapma :S  :) olay bakış açım nasıl ama :)

yorgun senarist .]
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaAmLis
    RaAmLis's avatar
    Erkek

ilk olarak Allura  hazırlık +  4 sene üniversiteler buglaristanda

2. olarak emre_gss  şakamı yapıyorsun bulgaristan lı kızların isveç ten sonra dünyadaki en güzel kızlar olduğu söylenir.

konu sahibine gelirsek yurt dışını düşünüyorsan bulgaristana hiç bulaşma polonyaya git orası çok daha iyi bir ülke her bakımdan  fiyat olarak da hemen hemen aynılar

sofya teknikte okuyorum bunuda belirtiyim hazırlıkı plovdiv 1. seneyi sofyada okudum

Hayattaki amacını bulamayan, bulmaya yaklaştığını hissettiğinde ise alıkoyulan bu yüzden herşeyi oluruna bırakan ama bunu da beceremeyen kişi.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cybow
    Cybow's avatar
    Erkek

RaAmLis bunu yazdı:

ilk olarak Allura  hazırlık +  4 sene üniversiteler buglaristanda

2. olarak emre_gss  şakamı yapıyorsun bulgaristan lı kızların isveç ten sonra dünyadaki en güzel kızlar olduğu söylenir.

konu sahibine gelirsek yurt dışını düşünüyorsan bulgaristana hiç bulaşma polonyaya git orası çok daha iyi bir ülke her bakımdan  fiyat olarak da hemen hemen aynılar

sofya teknikte okuyorum bunuda belirtiyim hazırlıkı plovdiv 1. seneyi sofyada okudum

polonya'yı da bir araştıracam teşekkürler.

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Wakizashi
    Wakizashi's avatar
    Erkek

bende sofiq dayim kardesim ingilizcen nasil harbi harbi biliyomusun yani ? he sunuda soyliyim ayda 400leva paran gitmiyor burda tabii hergece disco bar yapmazsan evinde yaparsan yemegini disarda yersen daha fazlasida gider asiri serbestler Turk'te cok yani diebilirim :d

Toplam Hit: 3107 Toplam Mesaj: 18