Bulgaristan'da Üniversite Okumak
-
Wakizashi bunu yazdı:
-----------------------------
bende sofiq dayim kardesim ingilizcen nasil harbi harbi biliyomusun yani ? he sunuda soyliyim ayda 400leva paran gitmiyor burda tabii hergece disco bar yapmazsan evinde yaparsan yemegini disarda yersen daha fazlasida gider asiri serbestler Turk'te cok yani diebilirim :d
-----------------------------sevgili kardesim, ingilizce meselesi şöyle; eğer gideceğimi kesin olarak kararlaştırırsam hemen ingilizce kurslarına başlayacağım. şu anda temel diyebileceğimiz seviyede olduğumu söyleyebilirim. öyle çok disco cu bar cı bi insan değilim, ama üniversite okuyoruz arkadaş biraz da keyif yapacaksın yeri geldimi :) yani ben de öyle normalin çok çok üstüne çıkmam.. hazırlık sınıfını geçmesi zor mu acaba? çok kasıyorlar mı? hocaların tutumları nasıl ?
-
polonya yıllık ne kadar istiyor üni.ler türkiye ile denkliği var mı ?
ayrıca gelirsem oraya eczanede iş bulabilitem var mı ? yani bizimkiler orada dükkan filan açmış mı hiç ?
-
@Cybow
tıpta hazırlıkta kasıyorlar en azından tıptakiler hazırlıkta şikayetçilerdi
mühendislike gelirsen zorlanıcağını sanmıyorum ingilizce bulgarca matematik fizik kimya bilgisayar dersleri oluyor bizde ilk 2 ay bulgarca sonra bulgarcadan sınava girmiştik onu geçtikten sonra direk ingilizce başlıyordu sonrada yavaş yavaş diğer dersler ekleniyor.Ayrıca ingilizce kursuna da gitmene gerek yok orada kasarsın 1. sınıfa geçene kadar seni zorlayacak ingilizce birşey olmaz ama ingilizce seviyen çok düşükse belki kursa gitmen faydalı olabilir.Ama derdimi çat pat anlatırım diyorsan gitme hiç gerek yok
işlemlere bugun bile başlasan aralıktan önce gidemessin yani seneye yazın agustos ortalarına kadar bg desin o yüzden bu yıl yazı dolu dolu yaşa
@kreyzi
denkliği var avrupa ülkelerinden alınan diplomalar avrupa ülkesi ve aday ülkelerin hepsinde denkliği var
varşova üniversitesi zaten avrupanın köklü üniversitelerinden biri
inş bende geçicem varşovaya yakın zamanda
-
@RaAmLis
hocam varşovadaki türk durumu nedir biliyor musun ? yani bulgaristandaki kadar çok mu ? yabancılık çekilir mi,?
-
bulgaristandaki kadar olmasada polonyadada azımsanmıyacak kadar türk öğrenci var.
-
hocam gideceğin kesinleşmeden bi bok yapma derim hayal bile kurma
ben sik gibi ortada kaldım ondan söylüyorum
-
rekcah_maynaq bunu yazdı:
-----------------------------
Hayal kurmuyorum 23 yasındayım s**e s**e gidicem para egerki belirli bir fiyatı warsa gidecem burda kalirsam bi bok yapamam 1 senedir is ariyorum alan yok giden arkadaslara kac paraya mal olduysa yardımcı olurlarsa sevinirim. Gidip dolandırılmayakta burdaki muritlere guven vardir.
-----------------------------Hocam bg için düşünüyorsan cebinde iyi para olması gerekiyor.
Bu vatandaşlık olup okuyan içinde aynıdır, vatandaş olmayan içinde aynıdır.
Vatandaşlığı olmayanlar için durum biraz daha kasıyor. Sen misal endüstri müh. okumak istiyorsun. BG vatandaşlığın yoksa sana 3000€ yağlıyorlar yıllık.
Eğerki BG vatandaşlığın varsa yarısı kadar oluyor. Şuan fiyatlar nedir ne değildir bilmiyorum ama bu böyle.
Okul parasını geçtim. Orada yemek yiceksin, giyim kuşam var, kalacağın evin parası var. Hadi ilk seneyi atlatırsan orada iş bulup çalışma olanağın yüksek.
Sofyada gazinoya girsen ki duyduguma göre artık Türk'leri işçi olarak almıcaklarmış (Yakın zamanda prenseste çalışıp işi bırakan arkadaşımdan biliyorum) oldukça kasabilir.
Yani yurt dışına okumaya gitmek marifet değil. Önemli olan orda okuyabilmek, paradurumlarını iyi ayarlayabilmek.
Parasız gidip sürünmektense burda kalman daha iyi.. ;)