folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Burası Kürdistan Kabul Edin Artık! Ya Harita Bilmiyor Yada Kendini!



Burası Kürdistan Kabul Edin Artık! Ya Harita Bilmiyor Yada Kendini!

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BBS
    BBS's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Ağustos/2006
    Erkek

     

    Osman Baydemir, yine meydan okudu. Bütün Kürdistan belediyelerini alacağız.

    DİYARBAKIR Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Kürt halkının dilini, kültürünü ve kimliğini kabul etmeyenlerin 20 yıldır verilen mücadele sonucu kabul ettiklerini söyledi. Baydemir, “Bu mücadele böyle devam ederse, yakında bu topraklarında adını kabullenecekler” dedi.

    DTP'DEN YENİDEN ADAY
    29 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde DTP'den yeniden aday adayı olan Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, tek aday adayı olarak, bugün Bağlar Belediyesi Kapalı Spor Salonu’nda oluşturulan ‘Seçim Platformu’nun karşısına çıktı.

    Sivil toplum kuruluşları, DTP’nin gençlik, kadın komisyonları, mahalle muhtarları ve mahalle komisyonlarının oluşturduğu seçim platformunun toplantısı, ‘demokrasi şehitleri’ için saygı duruşu ile başladı. Toplantıya DTP Grup Başkanvekili ve Diyarbakır Milletvekili Selahattin Demirtaş, DTP Diyarbakır milletvekilleri Aysel Tuğluk ve Gültan Kışanak da katıldı.

    ‘BÜTÜN KÜRDİSTAN'DA BELEDİYELERİ İSTİYORUZ’
    Toplantıda ilk konuşmayı Kürtçe yapan Divan Başkanı ve seçim komisyonu üyesi Lütfü Dağ, 29 Mart seçimlerinin Kürtler için yerel seçimden çok siyasi bir seçim olacağını savundui. Dağ şunları söyledi:

    “Bu seçim Kürtler için aynı zamanda bir referandum olacaktır. Biz sadece bir iki ili değil, bütün Kürdistan’da belediyeleri istiyoruz. Kimse Diyarbakır’ı bizden alamaz. Amed (Diyarbakır) Kürt halkının kalbidir. Dün din ile Kürtleri kandırmaya çalışanlar, bugün TRT 6 ile kandırmaya çalışıyorlar. Biz adaylarımızı konfederalizm sisteminde olduğu gibi belirlemeye çalıştık. Sorunlar olabilir, sıkıntılar yaşanmış olabilir ancak önümüzdeki başka seçimlerde bunlar da giderilecektir.”

    ‘BAŞBAKAN SAMİMİ DEĞİL’
    DTP Grup Başkanvekili ve Diyarbakır Milletvekili Selahattin Demirtaş da, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı sert bir dille eleştirerek, Başbakan’ın Filistin’de barış ve ateşkesi sağlayamayacağını ileri sürdü. Demirtaş şöyle konuştu:

    “Başbakan, barış konusunda samimi değil. Samimi olsaydı önce kendi ülkesinde barış sağlanması için çaba sarf ederdi. Bu nedenle Başbakan’ı Ortadoğu’da kimse ciddiye almaz. Bir taraftan talimat verip günlerdir Kandil’i bombalayacaksın, diğer yandan Filistin için barış ve ateşkes isteyeceksin. Onun için İsrail, ne kadar barış ve ateşkes istiyorsa Başbakan Erdoğan da o kadar istiyordur. Başbakan, önce barış için kendi ülkesinden işe başlasın. Bu ülkenin topraklarına atılan her bomba olsa olsa AKP’nin sonunu getirecektir. Hava ve kara operasyonları derhal durdurulmalıdır. ‘Ya sev ya terk et’ diyenler 29 Mart’ta sandıkta cevabı alacaklardır.”

    TRT ŞEŞ BAŞBAKAN'IN MASKESİ
    Demirtaş, Kürtçe yayın yapan TRT 6’nın yayınları konusuna da değinerek, “TRT 6, Başbakan’ın maskelerinden biridir. Ama bu halk geçmişte yaşananları unutmadı. TRT 6 maskesini taksalar da kirli yüzlerini saklayamazlar. TRT 6 nevruzda yaşanan baskıları ve zulmu yayınlasın, biz de TRT 6’yı izleyelim. Bizim televizyonumuzdur diyelim” dedi.

    ‘BU TOPRAKLARIN ADINI DA KABULLENECEKLER’
    Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Kürtçe yaptığı konuşmada siyasi mesaj verdi. Türkçe konuşmasında ise 5 yılda yaptıkları çalışmaları sinevizyon gösterisi eşliğinde anlattı. Baydemir, Kürtçe konuşmasında, “Bu halkın dilini, kültürünü ve kimliğini kabul etmeyenler, 20 yıldır verilen mücadele sonucu bunu kabul ettiler. Bu mücadele böyle devam ederse, yakında bu toprakların da adını kabullenecekler” dedi.

    FABRİKA YERİNE KARAKOL YAPTILAR
    Türkiye’de geri kalan 21 ilin Doğu ve Güneydoğu bölgesinde yer aldığını söyleyen Baydemir, şöyle konuştu:

    “Hükümetler, batı illerine fabrika, otabanlar yaparken, Doğu ve Güneydoğu’ya karakol yaptılar, Jandarma gönderdiler. Kimliğimizden, dilimizden, kültürümüzden ve inancımazdan asla vazgeçmeyeceğiz. 80 yılda yapılamayanı bütün engellemelere rağmen 8 yılda yaptık. Biz devletin bize biçtiği yoksulluk kefenini yırtacağız. Kimlik kadar, dilimiz kadar, bizim için ekonomik ve sosyal kalkınma da önemlidir. Sosyal ve ekonomik kalkınmayı da söke söke alacağız. İmar planı konusunda bu kentin 30 yılını planladık.”

    Konuşmalardan sonra basına kapalı olarak devam eden toplantıda Baydemir, seçilmesi halinde yeni dönemde yapacağı çalışmaları anlattı.

    kaynak: http://www.ensonhaber.com/Politika/177444/burasi-kurdistan-kabul-edin-artik.html

     

    noluyo a.q. ya 


    ..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sirpence
    sirpence's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 04/Mart/2007
    Erkek
    hassekter lan:/
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dertli
    dertli's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Aralık/2008
    Erkek
    kendi çapında soytarılık yapıyor...

    imzayı bıraktım basıyorum artık
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tyler_Dayi
    Tyler_Dayi's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Haziran/2007
    Erkek
    siktir a.k.

    all this pain is an illusion...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nalet
    Nalet's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Aralık/2008
    Erkek

    Allah aşkına kim bu adama gidipte microfon tutmuş.soytarıBaydemir.


    Herkes yoluna yolcudur Yoluna kurban olduğum...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TeRRoR
    TeRRoR's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Nisan/2007
    Erkek

    Helal olsun diyorum.Ne kadar delikanlı bir adam ki fikirlerini çatır çatır söylüyor.Devlette Türkiye bir bütündür böldürmeyiz şeklinde köpük lafları ediyor...

    Yanlış anlaşılmasın kürdistan diye birşeyi kabul etmiyorum ettirmemde ama o.ç adam resmen kürdistandan bahsediyor devletin kuvvetleride uyuyor...

    Dictionary
    x
    +
    ?
    Null.

    herkes programcı olmak zorunda değildir, lütfen bir zorunluluk gibi programlama dilleri öğrenmeye çalışmayın. yabancı dil filan öğrenin amq.// s.kimin etini yerim, kasaba minnet etmem.// ince düşünene kalın girer.//
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    stillalive
    stillalive's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Mart/2007
    Erkek
    seçimlerde g.t olacak :)

    Geçenlerde kumpircide otururken, salataları, kaşarlı kumpirleri ve kısırları gördüm, o sırada şöyle düşündüm: Kısırlaştırılmış Siyaseti, Kaşar Siyasetçilerden Alırsak, Önümüze Amerikan Salatası Olarak Gelir Ve Biz de Onu Yeriz, Ama Orada Unutulan Birşey Var, O da Çoban Salatası.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimist_98
    pesimist_98's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Haziran/2007
    Erkek

    yazık ya harbiden yazık biz onca şehidimizi boşuna vermişiz


    İmzaya Gerek Yok Adım Yeter..
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Shaban Interactive
    Dj_DooM3
    Dj_DooM3's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Ağustos/2005
    Erkek
    a.k hala ruya goruyolar. gercek dunyada oylebiyer yok. anlayin artik...

    Shaban Interactive Pro.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RevengeX
    RevengeX's avatar
    Kayıt Tarihi: 20/Mayıs/2008
    Erkek
    Heheh haLa Kürdistan diyo aq dümbüğü :) O hikaye eskidendi yaLan oLdu gitti.. DevLet içinde devLet kuracak i.neLer :)
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nurk
    nurk's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 15/Eylül/2006
    Erkek
    siktir a.k gavatı !

    [22817//kaanabak]
Toplam Hit: 6503 Toplam Mesaj: 45