Bush: Türkiye"Yİ Kurtardık (Yampa Yaww)
-
Bush: Türkiye"yi kurtardık
ABD Başkanı George W. Bush, II"nciDünya Savaşı"nın ardından gelen yıllarda Türkiye ve Yunanistan"ı komünizmin eline düşmekten ABD"nin kurtardığını savundu.
Bush, ABD"nin ünlü West Point Kara Harp Okulunun mezuniyet töreninde yaptığı ve teröre karşı mücadeleyi Soğuk Savaş dönemine benzettiği konuşmasındaTürkiye"den de bahsetti.
Başkan Bush, 2"nci Dünya Savaşını izleyen yıllarda eski Sovyetler Birliği"nin dünyada komünizmi yaymakta önemli ilerlemeler sağladığını kaydederek, 1947"de komünist güçlerin Türkiye ve Yunanistan"ı tehditettiğini, 1948"de Çekoslovakya"nın komünizmin eline düştüğünü, Fransa ve İtalya"da komünistlerin güçlendiğini ve Berlin Duvarı"nın inşa edildiğini, 1949"da SSCB"nin atom bombası sahibi olduğunu ve Çin"de komünist devrimin başarıya ulaştığını, 1950"de de komünist Kuzey Kore"nin Güney Kore"ye saldırdığını anlattı.
Bush, ""Ancak şansımıza, o dönemde başımızda Harry Truman diye birbaşkan vardı. Truman, bir doktrin oluşturdu. Kongreye yaptığı konuşmada, Türkiye ve Yunanistan"a askeri ve ekonomik yardım çağrısında bulunarak, bütün Soğuk Savaş boyunca Amerikan politikasına rehberlik eden doktrinini duyurdu"" dedi.
Başkan Bush, bu yeni doktrin sayesinde ""Türkiye ve Yunanistan"ın komünizm tehdidinden kurtulduğunu"" ve Güney Avrupa ve Ortadoğu"ya yönelik Sovyet genişlemesinin durdurulduğunu söyledi.
kaynak: sabah gazetesi..
lan bush yaptığın hiç bir hayırlşı iş yok a.k..tam p.. önce gidenisin şu tayyiptende kurtarsana a.k :) e..sikti bizim
MUTLAKA OKUYUN..----->
Arkadaslar bu arada unutmadan söyleyeyim yeni girecek olan yasayla beraber tazminat olayı kalkıyor..artık işten Kovulsanız bile tazminat alamıyacaksınız..By Tayyib Erdoğanın huneri.. -
önce g.tünü kurtar lan hipneye bak yaaa tövbe tövbee
-
Sömürücü aciz zavallı şey komünizmmiş kurtarmışmış onun ben a.q.im
-
allah razı olsun ooookii buşh baskanımız.. o kiiii türkiyeyi kurtardı.. o bir kahraman... hep beraber arkadaşlar hasssssssiiiiiiikkktir laaaaaaaaaaaynn amk dumun evladı...(hep beraber hadi katılın)
-
sovyetler birliği olmasaydı hitler ortalığın a.q. Stalin, hitlere karşı mücadele verirken, amerika boq mu yiyordu
-
puşht tur nedese boşhtur. ayrıyeten cinsini ziktiim cinsine çeker babasıda boleydi bunun.
-
puşt bushunda a.q. onun kucağına oturanlarında a.q. puştta,kucağına oturanlarda bi ziktirip gitse.
-
walamı gelsin benide kurtarsın amk :D
şuan içinde bulunduğu durum işler acısı 3-5 karıya ihtiyacım var -
O nasil bi baslik hocam ? "(yampa yaww)" ne demek ? Ayrica Bush senin babanin oglu mu ? yoksa askerlik arkadasin mi ?
Adam moron da olsa o da olsa bu da olsa, sonucta Amerika Birlesik Devletlerinin baskani, ayrica bence bilip bilmeden ABD karsitligi yapma, o donemlerde Turkiye ve Yunanistan 400 milyon $ gibi bi para yardimi aldi, belki o para olmasaydi komunist olurduk...
Yine o donemde ABD, John F Kennedy liderliginde, Avrupa komunist ellere dusmesin diye 3 Milyar $ yardimda bulunmustur, simdi koskoca tum Avrupaya 3 milyar, Turkiye ve Yunanistan'a 400 milyon $ verildigine gore, bence adamlar bize buyuk bi yardimda bulunmus.
Hadi onu da gectim, eger John F Kennedy bize yardim etmedi ise, neden Ankarada unlu bi caddenin adi "John F Kennedy caddesi" madem adam yardim etmedi, "Furkan Baba Buyuk Adamsin caddesi" de konulabilirdi pek ala degil mi ? Ben hic "Furkan Baba Buyuk Adamsin caddesi" gormedim, yada hic "X Baba Buyuksun caddesi" de gormedim, demekki bu JFK denen adam iyi bi boklar yapmis Turkiye ye. -
Bakın arkadas lar.Amerikanın un turkıyeyı komunızm den kurtarma olayı dogrudur.Ama olay soyle oldu:
Amarıka avruopa bırlıgı ve dıger ulkeler turkıye devletının alt yapısında soyle bır sıstem olusturdular yanı derın devletı kurdular.Bu derın devlet ergenekon adın da bır orguttur ve bu orgutun degısık ısımlerde 11 tane dalı yanı ona baglı 11 tane daha orgut.O donemlerde kurulan bu orgut o zaman komunıstlere karsı savasmıs sankı turkıyenın yararına bır seyler yapıomus ımajı ılen calısmıslardır.Ama turkıyeyı imf ye abd ye bagımlı kılmıslardır.Bu olusum turkıyede ıstedıgını kesebılen ıstedıgını oldure bılen ıstedıgını kacırıp santaj yapa bılen bır olusum dur.Temel olarak mıllıyetcı eleman larlan kurulmus tur.
Eger turkıye komunızme gecmıs olsaydı amerıkayı ve dıger yandaslarını tak mıcak onlara bagımlı kalmayacaktı.Amerkıka ve piclerı turkıyenın kendı lerıne bagımlı olmasını ıstedıklerı ıcın komunızmı bıtırmıslerdır.
Kurmus oldukları bu orgut le o donem de ıslerı bıttı ama bu orgut yok olmak ıstemıyordu.Ortaya yenı bır ugras cıkmalıydı kı bu olusum var olmaya devat etsın.
Ortaya yenı bır olay atıldı.Asırı dıncı dıye tabır edılen bazı orgutler olusturulmaya calısıldı ve Ergenekon un bunlarlan savasması gerektıgı amerıka ve yandaslarına bıldırıldı,ve ıstenılen oldu.
Ergenekon halen var.Danıstay a yapılan saldırı da da ergenekonun parmagı vardır.Bu olay TİT(turk ıntıkam tugayı) tarafından duzenlenmıs tır,ve bu tit de Ergenekonun 11 tane kolundan bırıdır.
Susurluk olayların da cozulemeyen bu olusum halen turkıyeyı yoneymek tedır.Bu olusumun ıcınde buyuk ıs adam ları sıyasetcıler de vardır. -
"Ama turkıyeyı imf ye abd ye bagımlı kılmıslardır."
Tabi abicim, ABD liler "Nasil paramizi harcasak da Turklerin ekonomisini bozsak, bize acaip paraya da mal olsa biz burda ac da kalsak gidip Turkiye nin amina koymaliyiz" diyen insanlar degil mi ?
Komunizm e direnmemiz icin verilen paralar eger IMF nin bi tuzagiysa, bana soyler misin, ABD tum dunya ya mi tuzak kurdu ? Adamlar Kuzey Kore den, Bati Almanya'ya, Turkiye ye, Yunanistan'a, Italya ya, Fransa ya ve bilimum komunizm riski tasiyan ulkeye yardim gonderdi. Buraya kadar hersey guzel degil mi ? "Amerikalilar hala acaip seytanlar, isleri gucleri yok, Turkiye yi batiricaklar" peki neden biz su anda IMF ye en cok borcu olan ulkeyiz ? Neden Bati Almanya, daha cok borclandigi halde bizim borcumuz var onlarin yok ? Arada hatayi kendimizde arasak cok iyi olucak, biraz gercekci olun lutfen. Turkiye sutten cikmis ak kasik degil, diger ulkeler de isi gucu olmayip Turkiye yi batirmayi kendilerine amac edinmis degiller.
Toplam Hit: 4546 Toplam Mesaj: 24