Butik Bira Hk.
-
Arkadaşlar bu internette dolaşan 3 haftada evde 22 litre bira yapma olayı var.TBT de varmı bu seti alan ?
İş yapıyor mu ?
Bira tadı nasıl ?
-
Bende baktım yazı bekliyorum.
-
Daha once böyle bir konu vardi. Muridin biri yapiyordu galiba. Hatta malzemeleri nasil yapilacagini falan anlatmisti.
-
ben yaptım
furkiak yaptı
amele_2 yaptı
eskilerden ir2 de yapıyor..
-
Eee ?
-
KaptaN bunu yazdı
ben yaptım
furkiak yaptı
amele_2 yaptı
eskilerden ir2 de yapıyor..
Yılın en açıklayıcı ve yılın en bilgilendirici mesajı ilan etmek isterim bu mesajı hocam. O kadar çok bilgi vermişsin ki soracak soru bulamıyorum.
-
DrKill bunu yazdıKaptaN bunu yazdı
ben yaptım
furkiak yaptı
amele_2 yaptı
eskilerden ir2 de yapıyor..
Yılın en açıklayıcı ve yılın en bilgilendirici mesajı ilan etmek isterim bu mesajı hocam. O kadar çok bilgi vermişsin ki soracak soru bulamıyorum.
Kafa güzelken yazmamak lazım mış :) açıklama yapmamışım.....
Butik bira iidir ben bock yaptım siyah bira oldugu için tadı biraz garip geldi ama neredeyse bitmek üzre agız tadına göre lager, pilsener, extra shot vb... Bi çok seçenek var yapabilirsin. 15 gün kovada 15 günde şişede bekletmeni öneririm yoksa gazlanma biraz geç oluyor birde mutlaka içmeden 1gün önce sogutmaya yani buz dolabınA koy.
İlk yapımı uğraştırır ama sonrası kolay, facede guruplar var oralara takılmanı öneririm.
-
bu iş göründüğü kadar kolay değil yok şeker oranı tam oldumu sıcaklık tam oldumu kapak iyi kapatıldımı hava alıyormu yok mayayı verirken köpürtme yaptıkmı yok kovanın içindeki şeker iyice karıştımı. aldığın bira kitinin tadı nasıl filsher aldın tadı neye benzer scout aldın neye benzer hafif kavruk irlanda birasımı yapıcaksın yoksa kirazlı bira mı ?
görüldüğü gibi hocam aslında çok teserruat var
yani kalkıp scout filsher vb gibi bir sürü bira özü var bunların tamamının tadı mayalanması farklı ve sana kitapcıkta standart 2 hafta yada 2 ay diyorlar. oysa her bira özü kendine özel sürelere sahip kendine özgü şekerlere sahip dereceye sahip.(hatta şişelerken şeker yerine başka bişilerde kullanabilirsin)
bu işin setini aldıktan sonra sana tavsiyem bu işi deneme yap yani örnek mayalanmanın 1 haftasında 5 tane bira şişele bunun birine standart oranda şeker koy birine fazla (ki bu genelde şişeyi patlatıyor :D ) kimine az daha sonra 2. haftada 10 şişe doldur 3. haftada 5 şişe daha bunlarada şeker uygula sonra bunları sırayla aç yani ilk parti ürünlerden birini 1 haftada diğerini 1.5 haftada 2 haftada hepsini tek tek dene ve en uygun tadı oranı bul sonra ikinci partide o kitle standart normal bira üretebilirsin.
not: kağıtta yazan tarif genelde tadı "yani" şeklinde oluyor.
birde maliyet açısında küçük detaylar kitin dışında alkol ölçer vs almakda gerekiyor
birde evde ister sen maliyet düşsün ve daha stabil yapim diyerek bira özünü kendin yapabilirsin.
bunlarda gerekli bir kaç belge
ben ilk partide sıçtım mesela kitapcıkta denilen gibi yaptım 3. haftasında açtım bok gibi tadı vardı. sonra aynı kitten bi daha aldım tek tek herşeyi yaparak denedim özü küçük boya kaplarında bölerek denedim yani bi seferde 50 tane bira üretmek yerine farklı tariflerde 10 lu 10 lu yaptım
-
KaptaN bunu yazdı
ben yaptım
furkiak yaptı
amele_2 yaptı
eskilerden ir2 de yapıyor..
Bana verdiğin o biralar, basurumu azdirdi.
Resmen alkole tovbe edip namaza başladım...
-
HoLyCat bunu yazdıKaptaN bunu yazdı
ben yaptım
furkiak yaptı
amele_2 yaptı
eskilerden ir2 de yapıyor..
Bana verdiğin o biralar, basurumu azdirdi.
Resmen alkole tovbe edip namaza başladım...
hacı ağız yoluyla alınan biralardı onlar :D yanlış bişi yapmadın dimi :D:D
belkide sana siyah bira yaramıyor :)) pilsener yapınca denersin, tabi namazı bırakıp alkole başlarsan .) -
:De ╭∩╮ @furkiak ii açıklama olmuş. aklıma her alkolik fermantasyon geliyor. sıcaklık , teknik vs mafiş.