Büyük Alana Wireless Dağıtma Sorunu
-
Bilgisayar bakımlarını yaptığım büyük bir siteye kablosuz internet ağı kurmam gerekiyor ancak bu konuda bilgim yetersiz kalıyor. Daha önce bu siteye ağ kurulmuş fakat kör noktada çok kişi kaldığı için hiç verim alınamıyor interneti tek kişi alabiliyor ancak şimdi herkese dağıtmamız şart.
Sitenin yerleşim planı şu şekilde;
http://i.imgur.com/mMa4EAT.png
mavi kutucuklar orta alan havuz, siyah kısım aradaki yol, sarı işaretliler interneti en iyi şekilde alması gereken binalar. Binalar 4 katlı. 2 ayrı yerleşim arasında hiç bir engel yok açık alan. Kişilerin ev içinde internet bağlantısını en iyi şekilde alması gerekiyor.
Ayrılan bütçe 250 tl + 1 adet kablolu modem + 1 adet 15db antene sahip ap. Hangi cihazlar ve ne tür kurulum ve yatay/dik ne tür konumlandırmayla interneti sağlıklı dağıtabilirim bilgisi olanlar yazarsa sevinirim.
-

-
Tv antenine benzeyen wireless antenleri var onlardan kullanabilirsin.
-
pesimistzombie bunu yazdı
Bilgisayar bakımlarını yaptığım büyük bir siteye kablosuz internet ağı kurmam gerekiyor ancak bu konuda bilgim yetersiz kalıyor. Daha önce bu siteye ağ kurulmuş fakat kör noktada çok kişi kaldığı için hiç verim alınamıyor interneti tek kişi alabiliyor ancak şimdi herkese dağıtmamız şart.
Sitenin yerleşim planı şu şekilde;
http://i.imgur.com/mMa4EAT.png
mavi kutucuklar orta alan havuz, siyah kısım aradaki yol, sarı işaretliler interneti en iyi şekilde alması gereken binalar. Binalar 4 katlı. 2 ayrı yerleşim arasında hiç bir engel yok açık alan. Kişilerin ev içinde internet bağlantısını en iyi şekilde alması gerekiyor.
Ayrılan bütçe 250 tl + 1 adet kablolu modem + 1 adet 15db antene sahip ap. Hangi cihazlar ve ne tür kurulum ve yatay/dik ne tür konumlandırmayla interneti sağlıklı dağıtabilirim bilgisi olanlar yazarsa sevinirim.
hocam bu paraya imkansız bunu yapman minumum 2000 bin tl bütçe gerekir bu işe outdoor wireless kurman gerek
http://www.cisco.com/en/US/products/hw/wireless/products_category_buyers_guide.html#~outdoor bu ürünleri incele
-
2 adet acces point ile bu işi çözersin ama şunuda unutma ne kadar ekmek o kadar köfte 250 tl olsun hemde çok iyi olsun olmazzz.
-
hocam konuyla çok alakasız olacak ama sonra insanlar niye kısa zamanda ölüyor hastalanıyor bitap düşüyor derler.. teknoloji dediğimiz bu zararlı ışınların içimizden dışımızdan daha fazla nasıl geçerde oraya ulaşır diye soruyorlar.. yani ben titreşimdeki telefondan yatarken acayip rahatsız oluyorum mesela.. bence en azından 2 olsun bu ne böyle tek modemle bilmem kaç metre alan :|..
cevap olarak da bizim ünide ayrıca böyle alanı baya geniş olan dağıtıcılar takmışlardı geçen sene.. çoğu yerden çekiyordu yani bu 2 binayı görür sanırım ama çok iyi çektirmez heralde hepsinde.. sonradan birkaç kere değiştirdiler sistemi sanırım son durumu pek bilmiyorum.. bildiğim sadece arttıran bu edevatların olduğu -
Repeater kullanmayı dene
-
elimde hali hazırda bulunan cihaz bu
+ üstünde 15db anten bulunmakta. Bunun üzerine extradan 250 tl bütçem var yanlış anlaşılma olmasın. Bu cihazla kırmızı noktadan karşı taraf sinyal alıyor ancak kırmızı noktanın etrafındaki binalar ve karşı taraftan bir kaç nokta sinyali hiç görmüyor. yatay dikey ve konum değiştirme işlemlerini yaptım ölü noktalara bir türlü internet sağlayamadım.
-
pesimistzombie bunu yazdı
+ üstünde 15db anten bulunmakta. Bunun üzerine extradan 250 tl bütçem var yanlış anlaşılma olmasın. Bu cihazla kırmızı noktadan karşı taraf sinyal alıyor ancak kırmızı noktanın etrafındaki binalar ve karşı taraftan bir kaç nokta sinyali hiç görmüyor. yatay dikey ve konum değiştirme işlemlerini yaptım ölü noktalara bir türlü internet sağlayamadım.
bu kodumun cihazından bende de vardı 15 km öteden görüyordu ancak hemen yanı başından görmüyordu. senin istediğine gelince. ucuz yollu repeater kullanabilirsin. airties cihazlarda mesh var kurulumu da çok basit. ancak bütçe yeterli olur mu tam emin değilim.
-
SpyBreaK bunu yazdıpesimistzombie bunu yazdı
bu kodumun cihazından bende de vardı 15 km öteden görüyordu ancak hemen yanı başından görmüyordu. senin istediğine gelince. ucuz yollu repeater kullanabilirsin. airties cihazlarda mesh var kurulumu da çok basit. ancak bütçe yeterli olur mu tam emin değilim.
içimden geçenleri söylemişsin hocam kodumunun aleti yanı başından görünmüyor. Karşı uzaktaki binalar rahatça görüyor. Nereye takarsam takayım bir türlü değişmedi bu durum. Repeater kullanmak istemiyorum bağlantıyı zayıflattığı için. Bir başka ap cihaz alabilirim veya anteni değiştirebilirim aletin ancak konumlandırmayı nasıl yapmalıyım orası da kafamı kurcalıyor.
pesimistzombie tarafından 28/Nis/13 01:48 tarihinde düzenlenmiştir -
##ciddiyealma##
madem modem i uzaktakiler görüyor yakindakiler görmüyor sende modemi uzağa koy :) yaw bizim okulda güzel bi sistem varda işte mevzuyu teknik olarak bilmeyince anlatamiyor insan :/