Buyuk Bir Sirket Agi Kurulumu Ve Yonetimi Nasil Olmali?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    esinti
    esinti's avatar
    Erkek
    emnimax bunu yazdı
    ayhun bunu yazdı
    emnimax bunu yazdı
    ayhun bunu yazdı

Hocam ayni binada ki kullanici yonetimi kolay ancak ulkenin diger ucundaki makinayi ayaga kaldirmak oldukca zor oluyor bazi durumlarda en azindan diger turlu kullanicilara pc gonder baglansin kullanmaya devam yok pc calissin yok hdd bozulmasin vs derdi yok

Valla hocam orasina sen karar vereceksin artık  benim tavsiyem böyle baska kafana takilan birşey varsa yaz cevaplayalim

Bu arada mailleride imap ten pop a cevirsen sunucu baya rahatlar 

Busefer veri kurtarma sorunu basliyor hocam acikcasi 2 ucu boklu degnek

Nasıl veri kurtarma sorunu hocam anlamadım açıkçası?

Adamın hdd uçsa maillerim nerede diye ağlamaya başlar bu seferde.

İmap bu yönden iyi.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ayhun
    ayhun's avatar
    Erkek
    esinti bunu yazdı
    emnimax bunu yazdı
    ayhun bunu yazdı
    emnimax bunu yazdı
    ayhun bunu yazdı

Hocam ayni binada ki kullanici yonetimi kolay ancak ulkenin diger ucundaki makinayi ayaga kaldirmak oldukca zor oluyor bazi durumlarda en azindan diger turlu kullanicilara pc gonder baglansin kullanmaya devam yok pc calissin yok hdd bozulmasin vs derdi yok

Valla hocam orasina sen karar vereceksin artık  benim tavsiyem böyle baska kafana takilan birşey varsa yaz cevaplayalim

Bu arada mailleride imap ten pop a cevirsen sunucu baya rahatlar 

Busefer veri kurtarma sorunu basliyor hocam acikcasi 2 ucu boklu degnek

Nasıl veri kurtarma sorunu hocam anlamadım açıkçası?

Adamın hdd uçsa maillerim nerede diye ağlamaya başlar bu seferde.

İmap bu yönden iyi.

Aynen oyle brocan bide onla ugrasmak istemiyorum. Ama copluk cig gibide buyuyor 450 gb veri mevcut

delimiyim ben?
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    esinti
    esinti's avatar
    Erkek

@ayhun,

Hocam ona yapacak birşey yok.

Ben MailEnable Free kullanıyorum 50 civarı kullanıcım var.

Mailleri sunucudan NAS'a atıyorum oradan da cloud'a.

Şimdi baktım 97GB olmuş verinin büyüklüğü.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ayhun
    ayhun's avatar
    Erkek

Bunun yedeklemmesi bile hayvani bi data baskan es kaza bi 3 gun geriye dokun c/p yapsam 1.5 tb veri 

delimiyim ben?
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    esinti
    esinti's avatar
    Erkek
    ayhun bunu yazdı

Bunun yedeklemmesi bile hayvani bi data baskan es kaza bi 3 gun geriye dokun c/p yapsam 1.5 tb veri 

Hocam ben NAS sunucuda RAID 10 kullanıyorum, hem hızdan hem de güvenlikten ödün vermemek adına.

NAS sunucu elim ayağım olduğu için ona ayrı bir önem veriyorum.

Cloud'a  bir kere tam yedekleme oldumu sadece günlük oluşan farklar yedekleneceği için çok fazla sıkıntı oluşturmayacak.

Tabi geri dönüşü uzun sürecek bir afet durumunda ama yapacak birşey yok.

20/20 internet için TT 2500 TL para alıyor.

bi 5 sene önceki yedeklerim ile şimdikiler arasında dağlar kadar fark var.

yakında petabyteları yedekleyeceğiz :)

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    emnimax
    emnimax's avatar
    Erkek

@esinti @ayhun

Ben asla imap kullandırmıyorum çünkü maalesef bazen aniden işten çıkarılan insanlar bütün mail kutusunu komple silip gidiyor,

böyle olunca geri döndürmeside çok zor ben bazen yönetim ile uğraşıyorum,

onun yerine kullanıcı ile uğraşmak daha mantıklı geliyor bana sonuçta gelen kutusu ne olursa olsun duruyor zaten tabiki bi kopyasını sunucuda bıraktırıyorum, sadece gönderilmiş kutusu gidiyor onada yapacak birşey yok maalesef diyorum o kadar, bu durumda sadece başıma 2 yada 3 kere geldi o kadar,

diğer türlü 1 kere bile gelse yönetim ile uğraşmak 5 kullanıcıyla uğraşmaktan zor,

biz 30/30 2500 civarı veriyoruz KDV dahil bence teklif isteyin,

Cloud ne kullanıyorsun @esinti hocam ?

@ayhun hocam c/p ile evet 1.5 TB olur ama sana onerdiğim yazılımla ben 1TB boyuntuncaki sunucumun son 12 aylık FULL yedeğini ve her gun 2 kere incremental yedeğini alıyorum sanrım toplam yedek boyutu 6TB falandı sıkıştırmada yapıyor yazılım veeam yada arcserve bu yazılımlardan birini aldıgında işlerin çok kolaylaşacak,

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    esinti
    esinti's avatar
    Erkek
    emnimax bunu yazdı

@esinti @ayhun

Ben asla imap kullandırmıyorum çünkü maalesef bazen aniden işten çıkarılan insanlar bütün mail kutusunu komple silip gidiyor,

onun yerine kullanıcı ile uğraşmak daha mantıklı geliyor bana sonuçta gelen kutusu ne olursa olsun duruyor zaten tabiki bi kopyasını sunucuda bıraktırıyorum, sadece gönderilmiş kutusu gidiyor onada yapacak birşey yok maalesef diyorum o kadar, bu durumda sadece başıma 2 yada 3 kere geldi o kadar,

diğer türlü 1 kere bile gelse yönetim ile uğraşmak 5 kullanıcıyla uğraşmaktan zor,

@ayhun hocam c/p ile evet 1.5 TB olur ama sana onerdiğim yazılımla ben 1TB boyuntuncaki sunucumun son 12 aylık FULL yedeğini ve her gun 2 kere incremental yedeğini alıyorum sanrım toplam yedek boyutu 6TB falandı sıkıştırmada yapıyor yazılım veeam yada arcserve bu yazılımlardan birini aldıgında işlerin çok kolaylaşacak,

Hocam adam bütün mailleri silse bile bir önceki gün yedeği duruyor hemen geri yüklerim posta kutusuna.

Pop ta adam biraz bilgili ise sunucuda kopya bırakmayı kapatıp yine mailleri silebilir.

hocam benim internet çektiğim yer yeni taşınacağımız lokayson internet konusunda çok kötü bir yer. metro getirme maliyeti yüksek o yüzden fiyat aslında normal.
    şuan 50/20 için 1300 KDV dahil veriyorum Turknete düşün yani.

Cloud olarak onedrive aldım 5 kullanıcılı onu kullanıyorum şimdilik. google drive çok yavaş ama onedrive iyi.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    emnimax
    emnimax's avatar
    Erkek
    esinti bunu yazdı
    emnimax bunu yazdı

@esinti @ayhun

Hocam adam bütün mailleri silse bile bir önceki gün yedeği duruyor hemen geri yüklerim posta kutusuna.

Pop ta adam biraz bilgili ise sunucuda kopya bırakmayı kapatıp yine mailleri silebilir.

hocam benim internet çektiğim yer yeni taşınacağımız lokayson internet konusunda çok kötü bir yer. metro getirme maliyeti yüksek o yüzden fiyat aslında normal.
    şuan 50/20 için 1300 KDV dahil veriyorum Turknete düşün yani.

Cloud olarak onedrive aldım 5 kullanıcılı onu kullanıyorum şimdilik. google drive çok yavaş ama onedrive iyi.

Hocam bilgi konusunda benim kullanıcıların %99 u imza bile ekleyemiyor, kopya bırakmayı emin ol bilmezler bile öyle bir özelliğin olduğunu,

şuan çok iyi veriyorsunuz internete, cloud ta ise pek para yatırımı yapmak istemedikleri için bende şuan maalesef MEGA kullanıyorum,

Toplam Hit: 4555 Toplam Mesaj: 19
cok subeli sirket agi kurulumu windows server yonetimi