folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Büyük Kelleler İçinde Küçük Beyinler....

Büyük Kelleler İçinde Küçük Beyinler....

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DanLev
    DanLev's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Hergün biraz daha soğuyorum bu ülkeden. Çok sebebi var ama bir tanesini burdan paylaşmak ve şu an ki sinirimi az da olsa dindirmek istiyorum. 

3-4 gün önce bir iş teklifi almıştım, parfüm ve esans sektörüne yeni girmeye çalışan firmanın yetkilileri ile konuştuk. Benim görüştüğüm Pazarlama ve Saha Satış Müdürü'ydü. Bu zamana kadar hep oda parfümleri, kötü koku gidericileri gibi şeyler ürettiklerini ama artık insanların kullanacakları esanslarda üretmek istediklerini filan anlattılar. Benden de -özellikle internette- gösteriminde akılda kalıcı olacak türden bir reklam filmi, afiş gibi çalışmaları yapmamı istediler. İş şartlarını ve yeteneklerimi yokladığımda çok rahat bir şekilde üstesinden gelebileceğim türden bir iş olarak görüyordum. Senaryoyu kafamda canlandırmaya başlayıp, ''bu filmde kimi oynatsak'' diye düşünürken aynı firmanın yetkilisi tekrar arayıp ofisine çağırdı. 

Ofisde 3 metreye 5 metre bir dayı vardı. Anlaşılan patron oydu. Bu ne yav, ben film falan istemem. Nerden çıkartıyorsunuz böyle antin kuntin işleri, gibilerinden Pazarlama Müdürü'nü fırçaladı. Bana dönüp ''babuş  biz film falan istemezi'' dedi çekildi kenara. Haklı olarak neden vazgeçtiklerini öğrenmek istedim. Keşke öğrenmeseydim.

''ben üretirim onlar alır, gerekmez artistliğe filan. Sanki iki şey yapacanda nolcak'' tarzında dünya kadar laf etti. 

Organizasyonun hiç olması zerre kadar umrumda değil. Bu magandanın odasından çıkıp, kendimi ofisten dışarı atmak istedim ama Pazarlama Müdürü olup da insiyatif kullanımını fitil zannedecek ahmak da patronunun kıç yalayıcısı çıktı. Karşıma geçip ne kadar despot görünse de çok insancıl bir iş vereni olduğunu anlatmaya çalıştı.

^^

Tüm bunlar olurken türkiyenin neden gelişim sürecinin bu denli sancılı olduğunu daha iyi anlıyordum; büyük et kafaların içinde küçük beyinler var, bazen onu görmek bile imkansız oluyor.

Neyse gidip yatıyorum...

Saygılar

kontrol edebilir olduğum savaş, kontrolüm dışında ki barıştan her zaman daha iyidir...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NoToLeRaNcE
    NoToLeRaNcE's avatar
    Erkek

güzel işlerin önemli işlerin başında daima böyle hödükler var, bu eşşekler laf anlamaz hayvanlar bu yerlerde olduğu sürece bi zikim yiyemeyiz.

Asosyal hayatta yaşanan, Yasal bir masalım ..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ulquiorra
    ulquiorra's avatar
    Erkek

sadece türkiyede yaşanan birşey olduğunu sanmıyorum. bu evreleri geçiren her toplumda yaşanmak zorunda sanırım.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wasd
    wasd's avatar
    Erkek

Çok şeyler yazılabilir...hatta çok şeyler anlatan tek bir cümle de yazılabilir ama "yassah babuş"...

:)
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    The_Pilot
    The_Pilot's avatar
    Erkek

Büyük Kelleler Içinde Küçük Beyinler....

Hocam yarışma programı İsmi gibi olmuş =)

http://www.youtube.com/watch?v=qhXcjiTOQzg Bana Ait Değil Ama, Yinede Onu Çok Seviyorum.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

FARKLI BAKIŞ AÇISINI OKUMAK  İSTEYENLER BAKSIN DİĞERLERİ ES GEÇSİN LÜTFEN YAZIMI..

avrupa bu tip konulara daha ılımlıdır hocam seni anlayabiliyorum :) ama avrupada yaşamış ve çalışmış biri olarak söylüyorum ki türkiyedeki türklerin yerini

tutamazlar. pratik zeka denilen bir şey yok. bir robot gibi kurulmuşlar ve neyse onu yaparlar. ya bak şu şekilde kısa yoldan şöyle yapabiliriz ya da şu yoldan

gideriz . hayır bildiği bu yol ise onun için başka yol yok. alternatif denilen bir olguları yok. o kadar ahmaklıklarını gördüm ki..

birisi sorarsa madem öyle neden bizden ileriler diye hemen ona da cevap vereyim.

2 tane neden var

1- dallarına ayrılıp uzmanlaşıyorlar. mesela clubta bir kızla tanıştım, üniversitede uçak kanadı ile ilgili bölüm okuyormuş, güldüm içimden biraz, sonra lise olayını

sordum (tayyep diyordu avrupada meslek liseleri daha fazla falan o aklıma geldi diye sordum) bana dediki ben mesleki liselerde okudum ve evet yarısından

fazla mesleki lise dedi. peki ne okudun lisede dedim bana demez mi uçak kanadı. şaşırdım. şimdi düşünüyorum bu kız 4 yıl lisede 3 yıl da üniversitede uçak

kanadı ile ilgili okumuş, peki bu kız mezun olunca, bizim uçak gövde motor dan mezun olan eleman mı daha iyi bilir olacak yoksa bu kız mı? 

Bu söylediğim şey ne kadar ince ince dallara ayrıldığını gösteriyor ve bu da uzmanlık sağlıyor. Ben türkiyede tek fakültede okduğum aynı bölümü avrupada aynı

bölümü okurken (zorunlu olarak aynı derslerin eşleniğini almalydım) 5 tane fakülteye gidiyordum. Yani ben türkiyede, yurtdışında 5 fakülteye gidecek kadar çok

fazla alanda ders alıyormuşum. Her bir fakültede ayrı yerlerdeydi. Bazen plc programlama üzerine çalışan yerde ders alırdım, bazen veritabanı üzerine, bazen

network fakültesi, bazen pic fakültesi, bazen yabancı diller, bazen kontrol tasarımı .. yani o kadar alan vardı ki, mobil programlama, web programlama,

masaüstü yazılım. biz bunları tek bölümde görürken adamlar bölümlere ayrışmışlar

böyle olunca bizim mobil alana çalışan bir bilgisayar mühendisi ile onların mobil alanında çalışan bilgisayar bilimi mezunu aynı kategoride olamaz.. ve oralarda

dersler teori ve pratik olmsına karşın, sürekli quiz olup proje ağırlıklı ilerliyor.

2- bu da çalışmak. bizim üniversitdeki öğrencilere bakıyorum, geneli ipsiz sapsız, bilinç yok, hedef yok. sırf oku diye okuturyorlar , bi b*k öğrenmeden mezun

oluyorlar sonra devleti suçluyorlar. ya sen iyisen zaten devlet ile ne alakan var, elbet birileri bulur seni. baktın üniversite bir şey vermiyor kendi kendini geliştir,

erkekler kız, kızlar erkek peşinde olursa, bu hoca bana takmış diyip suçu hep hocalara atarlarsa zaten bi halt olmaz.

yurtdışında bilen adama diploma verilir, diploma bilginin bir karşılığıdır, türkiyede ise bilen de bilmeyen de az bilen de çok bilende haberi olmayanda alır

diplomasını.. mesela türkiyedeki algı kaşar kızlar tembel olur falan. avrupa da öyle kızlar çok var ama ne zaman ders çalışacağını biliyorlar. ne olursa olsun ders

konusu varsa daha doğrusu görevi varsa asla aksatmazlar ve hepsi o yoğunlukta lise öğrencileri dahi çalışır. çünkü aileleri para vermez. ben baba oğul, anne

kızın, sevgililerin ayrı ayrı hesap verdiklerini, annenn kızından kira parası istediğini biliyorum. böyle olunca oradaki insanlar gençler zorundalar, yoksa para veren

yok. türkiyedeki gibi aman kızım okusun aman oğlum okusun, bir eksiği varsa yollayalım olayı yok..

biraz içimi dökmüş konuyu dağıtmış gibi oldum ama konuyu toparlarsam, suç sadece öyle insanlarda değil hocam, biz bu iki özelliğimizden dolayı

ilerleyemedik.. benim şüphem yok ki, biz bir konuda uzmanlaştırılsak ve milli bilinç ile çalışsak, çok ilerleriz..

saygılar

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ziraatci
    Ziraatci's avatar
    Erkek
    dogru soylamissin bizim burda 10 ise bir adam gorevlendirirsen bi bok olmaz ama adamlar ince deteya kadar ayırmıslar la aq bi pc muhendisi napsın biyolojiyi bos ders harbiden
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yawuz
    yawuz's avatar
    Erkek

Sen neden adamların ofisine gittin ki işi yaptıracak olan onlar onların senin ofisine gelmesi lazım, hani öküzler olabilir var zaten aşikar ama öküzlerin ahırında durumun farklı olur çünkü onların mekanı sanki burada sen sizi tanıtalım demişsin işgüzarlık yapmışsın gibi olmuş mekan farklı olsa durum ve konumunda farklı olurdu.

tahribat.com a can feda
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    demirci
    demirci's avatar
    Erkek

unbalanced bunu yazdı:
    -----------------------------

FARKLI BAKIŞ AÇISINI OKUMAK  İSTEYENLER BAKSIN DİĞERLERİ ES GEÇSİN LÜTFEN YAZIMI..

avrupa bu tip konulara daha ılımlıdır hocam seni anlayabiliyorum :) ama avrupada yaşamış ve çalışmış biri olarak söylüyorum ki türkiyedeki türklerin yerini

tutamazlar. pratik zeka denilen bir şey yok. bir robot gibi kurulmuşlar ve neyse onu yaparlar. ya bak şu şekilde kısa yoldan şöyle yapabiliriz ya da şu yoldan

gideriz . hayır bildiği bu yol ise onun için başka yol yok. alternatif denilen bir olguları yok. o kadar ahmaklıklarını gördüm ki..

birisi sorarsa madem öyle neden bizden ileriler diye hemen ona da cevap vereyim.

2 tane neden var

1- dallarına ayrılıp uzmanlaşıyorlar. mesela clubta bir kızla tanıştım, üniversitede uçak kanadı ile ilgili bölüm okuyormuş, güldüm içimden biraz, sonra lise olayını

sordum (tayyep diyordu avrupada meslek liseleri daha fazla falan o aklıma geldi diye sordum) bana dediki ben mesleki liselerde okudum ve evet yarısından

fazla mesleki lise dedi. peki ne okudun lisede dedim bana demez mi uçak kanadı. şaşırdım. şimdi düşünüyorum bu kız 4 yıl lisede 3 yıl da üniversitede uçak

kanadı ile ilgili okumuş, peki bu kız mezun olunca, bizim uçak gövde motor dan mezun olan eleman mı daha iyi bilir olacak yoksa bu kız mı? 

Bu söylediğim şey ne kadar ince ince dallara ayrıldığını gösteriyor ve bu da uzmanlık sağlıyor. Ben türkiyede tek fakültede okduğum aynı bölümü avrupada aynı

bölümü okurken (zorunlu olarak aynı derslerin eşleniğini almalydım) 5 tane fakülteye gidiyordum. Yani ben türkiyede, yurtdışında 5 fakülteye gidecek kadar çok

fazla alanda ders alıyormuşum. Her bir fakültede ayrı yerlerdeydi. Bazen plc programlama üzerine çalışan yerde ders alırdım, bazen veritabanı üzerine, bazen

network fakültesi, bazen pic fakültesi, bazen yabancı diller, bazen kontrol tasarımı .. yani o kadar alan vardı ki, mobil programlama, web programlama,

masaüstü yazılım. biz bunları tek bölümde görürken adamlar bölümlere ayrışmışlar

böyle olunca bizim mobil alana çalışan bir bilgisayar mühendisi ile onların mobil alanında çalışan bilgisayar bilimi mezunu aynı kategoride olamaz.. ve oralarda

dersler teori ve pratik olmsına karşın, sürekli quiz olup proje ağırlıklı ilerliyor.

2- bu da çalışmak. bizim üniversitdeki öğrencilere bakıyorum, geneli ipsiz sapsız, bilinç yok, hedef yok. sırf oku diye okuturyorlar , bi b*k öğrenmeden mezun

oluyorlar sonra devleti suçluyorlar. ya sen iyisen zaten devlet ile ne alakan var, elbet birileri bulur seni. baktın üniversite bir şey vermiyor kendi kendini geliştir,

erkekler kız, kızlar erkek peşinde olursa, bu hoca bana takmış diyip suçu hep hocalara atarlarsa zaten bi halt olmaz.

yurtdışında bilen adama diploma verilir, diploma bilginin bir karşılığıdır, türkiyede ise bilen de bilmeyen de az bilen de çok bilende haberi olmayanda alır

diplomasını.. mesela türkiyedeki algı kaşar kızlar tembel olur falan. avrupa da öyle kızlar çok var ama ne zaman ders çalışacağını biliyorlar. ne olursa olsun ders

konusu varsa daha doğrusu görevi varsa asla aksatmazlar ve hepsi o yoğunlukta lise öğrencileri dahi çalışır. çünkü aileleri para vermez. ben baba oğul, anne

kızın, sevgililerin ayrı ayrı hesap verdiklerini, annenn kızından kira parası istediğini biliyorum. böyle olunca oradaki insanlar gençler zorundalar, yoksa para veren

yok. türkiyedeki gibi aman kızım okusun aman oğlum okusun, bir eksiği varsa yollayalım olayı yok..

biraz içimi dökmüş konuyu dağıtmış gibi oldum ama konuyu toparlarsam, suç sadece öyle insanlarda değil hocam, biz bu iki özelliğimizden dolayı

ilerleyemedik.. benim şüphem yok ki, biz bir konuda uzmanlaştırılsak ve milli bilinç ile çalışsak, çok ilerleriz..

saygılar

aynen dogru soylemissin

burda hala patronlar. bilgi islemci alirken. hem grafik isimi yapsin, hem web sayfami yapsin. hem sistem networke baksin. hem yazilim yazabilsin istiyorlar..

boyle oldugu icinde bi bok oldugu yok. uzmanlasma yok..

Bir vatanin vardi da biz mi aldik elinden Bir bayragin vardi da biz mi indirdik. dedeleriniz zamaninda savasti da biz mi ellerinden aldik simdi sen neyin hakkini istiyorsun simdi sen nerenin bir karis topragini istiyorsun 30 yildir ruyalardasin birak bu siyonist gorusu birak bu ermeni dusunceyi birak....
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sezeruludag
    sezeruludag's avatar
    Erkek

unbalanced bunu yazdı:

daha öncede başka konularda söylemiştim bizim ülkemizde lokalizasyon yok oyüzden bu haldeyiz söylediklerinde sonuna kadar haklısın...

Hatasız Kod Olmaz... :)
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    swordfish
    swordfish's avatar
    Erkek
    Adama ne kadar maganda da desen cahilde desen de begenmesende paranin a.koymus.parasi var adamin ister film cektirir ister cektirmez.kimsede karisamaz

Eskişehirin göbeğinde tecavüze uğrayan Rapci gençler : http://www.youtube.com/watch?v=248MKazGlpo&feature=plcp
Toplam Hit: 1758 Toplam Mesaj: 14