folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Büyük Kelleler İçinde Küçük Beyinler....

Büyük Kelleler İçinde Küçük Beyinler....

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DanLev
    DanLev's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

unbalanced bunu yazdı:
    -----------------------------

FARKLI BAKIŞ AÇISINI OKUMAK  İSTEYENLER BAKSIN DİĞERLERİ ES GEÇSİN LÜTFEN YAZIMI..

avrupa bu tip konulara daha ılımlıdır hocam seni anlayabiliyorum :) ama avrupada yaşamış ve çalışmış biri olarak söylüyorum ki türkiyedeki türklerin yerini

tutamazlar. pratik zeka denilen bir şey yok. bir robot gibi kurulmuşlar ve neyse onu yaparlar. ya bak şu şekilde kısa yoldan şöyle yapabiliriz ya da şu yoldan

gideriz . hayır bildiği bu yol ise onun için başka yol yok. alternatif denilen bir olguları yok. o kadar ahmaklıklarını gördüm ki..

birisi sorarsa madem öyle neden bizden ileriler diye hemen ona da cevap vereyim.

2 tane neden var

1- dallarına ayrılıp uzmanlaşıyorlar. mesela clubta bir kızla tanıştım, üniversitede uçak kanadı ile ilgili bölüm okuyormuş, güldüm içimden biraz, sonra lise olayını

sordum (tayyep diyordu avrupada meslek liseleri daha fazla falan o aklıma geldi diye sordum) bana dediki ben mesleki liselerde okudum ve evet yarısından

fazla mesleki lise dedi. peki ne okudun lisede dedim bana demez mi uçak kanadı. şaşırdım. şimdi düşünüyorum bu kız 4 yıl lisede 3 yıl da üniversitede uçak

kanadı ile ilgili okumuş, peki bu kız mezun olunca, bizim uçak gövde motor dan mezun olan eleman mı daha iyi bilir olacak yoksa bu kız mı? 

Bu söylediğim şey ne kadar ince ince dallara ayrıldığını gösteriyor ve bu da uzmanlık sağlıyor. Ben türkiyede tek fakültede okduğum aynı bölümü avrupada aynı

bölümü okurken (zorunlu olarak aynı derslerin eşleniğini almalydım) 5 tane fakülteye gidiyordum. Yani ben türkiyede, yurtdışında 5 fakülteye gidecek kadar çok

fazla alanda ders alıyormuşum. Her bir fakültede ayrı yerlerdeydi. Bazen plc programlama üzerine çalışan yerde ders alırdım, bazen veritabanı üzerine, bazen

network fakültesi, bazen pic fakültesi, bazen yabancı diller, bazen kontrol tasarımı .. yani o kadar alan vardı ki, mobil programlama, web programlama,

masaüstü yazılım. biz bunları tek bölümde görürken adamlar bölümlere ayrışmışlar

böyle olunca bizim mobil alana çalışan bir bilgisayar mühendisi ile onların mobil alanında çalışan bilgisayar bilimi mezunu aynı kategoride olamaz.. ve oralarda

dersler teori ve pratik olmsına karşın, sürekli quiz olup proje ağırlıklı ilerliyor.

2- bu da çalışmak. bizim üniversitdeki öğrencilere bakıyorum, geneli ipsiz sapsız, bilinç yok, hedef yok. sırf oku diye okuturyorlar , bi b*k öğrenmeden mezun

oluyorlar sonra devleti suçluyorlar. ya sen iyisen zaten devlet ile ne alakan var, elbet birileri bulur seni. baktın üniversite bir şey vermiyor kendi kendini geliştir,

erkekler kız, kızlar erkek peşinde olursa, bu hoca bana takmış diyip suçu hep hocalara atarlarsa zaten bi halt olmaz.

yurtdışında bilen adama diploma verilir, diploma bilginin bir karşılığıdır, türkiyede ise bilen de bilmeyen de az bilen de çok bilende haberi olmayanda alır

diplomasını.. mesela türkiyedeki algı kaşar kızlar tembel olur falan. avrupa da öyle kızlar çok var ama ne zaman ders çalışacağını biliyorlar. ne olursa olsun ders

konusu varsa daha doğrusu görevi varsa asla aksatmazlar ve hepsi o yoğunlukta lise öğrencileri dahi çalışır. çünkü aileleri para vermez. ben baba oğul, anne

kızın, sevgililerin ayrı ayrı hesap verdiklerini, annenn kızından kira parası istediğini biliyorum. böyle olunca oradaki insanlar gençler zorundalar, yoksa para veren

yok. türkiyedeki gibi aman kızım okusun aman oğlum okusun, bir eksiği varsa yollayalım olayı yok..

biraz içimi dökmüş konuyu dağıtmış gibi oldum ama konuyu toparlarsam, suç sadece öyle insanlarda değil hocam, biz bu iki özelliğimizden dolayı

ilerleyemedik.. benim şüphem yok ki, biz bir konuda uzmanlaştırılsak ve milli bilinç ile çalışsak, çok ilerleriz..

saygılar

Konuya katkından dolayı teşekkür ederim. Baştan sona kadar okudum ve yerden göğe kadar haklısın. Kanada vatandaşı olan bir akrabam var. Amerika'da yaşıyor. Kanada'da doğup büyüdü ve babasının söylediğine göre daha 3-4 yaşındayken kreşde YAPI-İNŞAAT gibi alanlara kanalize edilmesi gerektiği bildirilmiş. Bizde ki ilkokul bittiğinde İnşaat, Mimarlık alanına yönlendirilmiş. Liseden sonra Yale üniversitesinden davet alıp Amerika'ya gitmiş. Okul bitirip ihtisas yaptı. Şimdi (bildiğim kadarı ile) Amerika'da ki hükümet binalarının tasarımında çalışıyor.

Konudan çıkartılacak ders: Türkçe'de meşhur bir deyim vardır Adam olacak çocuk bokundan belli olur. Adamlar uyguluyor. Saygı duymak lazım.

Bizde ise geçerli tek bir mantık var

asd

kontrol edebilir olduğum savaş, kontrolüm dışında ki barıştan her zaman daha iyidir...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tnrsk
    Tnrsk's avatar
    Erkek

swordfish bunu yazdı:
    Adama ne kadar maganda da desen cahilde desen de begenmesende paranin a.koymus.parasi var adamin ister film cektirir ister cektirmez.kimsede karisamaz

hödüğü bulduk :)

ah haha şaka canım :)

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    swordfish
    swordfish's avatar
    Erkek

Bu kadar fakirlik olmaz adamı kıskanmayın :) Adamda para var s.kinin keyfine göre reklam yapar sizde gelir burda tartışırsınız anca :) Hödük maganda diyorsunuz ama varmı sizde o kadar para ::)

Eskişehirin göbeğinde tecavüze uğrayan Rapci gençler : http://www.youtube.com/watch?v=248MKazGlpo&feature=plcp
Toplam Hit: 1760 Toplam Mesaj: 14