folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Büyükbaş Hayvancılık İle Uğraşan Varmı ?

Büyükbaş Hayvancılık İle Uğraşan Varmı ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bosluk
    Bosluk's avatar
    Erkek

Gelecek zaten bir bu işte birde android de ikisi arasındaki ilişki bir ince çizgi :))

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MGT
    MGT's avatar
    Erkek

buyur hocam :) büyükbaş küçükbaş uğraşıyrum

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erdem358
    erdem358's avatar
    Erkek

Hele bir sor bakim ne diyecen 

Yav he he
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zamazingo
    zamazingo's avatar
    Erkek

30 büyükbaş ineğin 10 u süt verip 20 baş ineğin yem di samandı masrafını karşılarmı malum yem saman fiyatları çok pahallı böyle bi mantıkta tehsisi kurarsak batma ihtimalimiz yüzde kaç olur asıl merak ettğim bu 

Yol Güzeldir.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MGT
    MGT's avatar
    Erkek
    zamazingo bunu yazdı

30 büyükbaş ineğin 10 u süt verip 20 baş ineğin yem di samandı masrafını karşılarmı malum yem saman fiyatları çok pahallı böyle bi mantıkta tehsisi kurarsak batma ihtimalimiz yüzde kaç olur asıl merak ettğim bu 

hocam yanlış anlama fakat bu mantık ile üzülerek söylüyorum ki batma ihtimalin yüksek olur.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekkeli
    Tekkeli's avatar
    Erkek
    zamazingo bunu yazdı

Günlük işi büyükbaş hayvancılık olan hocalar varmı aramızca bir kaç soru sorayım var ise 

Hocam abimler çiftlik işine girdiler devletten baya bi sığır falan aldılar ama ben hiç anlamam.

Ama bu site senin baya işine yarar.

http://www.veteriner.cc/

Köpeklerin kardeşliği aralarına kemik atılana kadardır. Mevlana Celaleddin-i Rumi
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nick6
    0x656e
    0x656e's avatar
    Homo
    zamazingo bunu yazdı

cığ karşılamaz en son öyle biliyordum süt toplayıcılığıda yaptık biz üreticiden 1.10 TL ye alıyorduk litresini Türk inekleri günde kaç litre verebiliyor ona bak ondan sonra aylık kazancını çıkart ?

1.10 TL den yukarı cıkmıştır günümüzde 1.40 1.50 falandır herhalde hesabını yap işte ama karşılamaz yani :D

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erebos
    erebos's avatar
    Erkek
    PanxeR bunu yazdı

üniversitede ( organik tarım ) çok arkadaş vardı , hiç biri para kazanamıyordu

konvalsiyonel üretim yapmayacaksan para kazanmayı bekleme

konvalsiyonel = çok ürün az masraf seri üretim. büyük tesis.

hocam şu organık tarımdan biraz daha bahsedermisin, bir arkadaşoım okulu bırakıp gidip organik tarım yapmak istiyorda.

ama onun öyle küçük bir bahçesi yok bildiğin 50 dönüm den fazla arazisi var.

KAzanır mı? nasıl kazanır ne kadar kazanır? okusada onu yandan yapsa olur mu?Yani okadar bir ilgi gerekir mi?

Zira Kalemler kaldırılmış,sayfalar kurumuştur.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nick6
    0x656e
    0x656e's avatar
    Homo
    erebos bunu yazdı
    PanxeR bunu yazdı

üniversitede ( organik tarım ) çok arkadaş vardı , hiç biri para kazanamıyordu

konvalsiyonel üretim yapmayacaksan para kazanmayı bekleme

konvalsiyonel = çok ürün az masraf seri üretim. büyük tesis.

hocam şu organık tarımdan biraz daha bahsedermisin, bir arkadaşoım okulu bırakıp gidip organik tarım yapmak istiyorda.

ama onun öyle küçük bir bahçesi yok bildiğin 50 dönüm den fazla arazisi var.

KAzanır mı? nasıl kazanır ne kadar kazanır? okusada onu yandan yapsa olur mu?Yani okadar bir ilgi gerekir mi?

Abü organik diye birşey yok nasıl olsun amk ? Tarlanın en az 5 yıl hiç ilaç atılmadan vs kalması gerekiyor ki yanında ki tarlaların da atmaması gerekiyor vsvs o iş geç anca istanbulda kileri kandırırsın organik diye.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ksiezyc
    Ksiezyc's avatar
    Erkek
    0x656e bunu yazdı
    zamazingo bunu yazdı

cığ karşılamaz en son öyle biliyordum süt toplayıcılığıda yaptık biz üreticiden 1.10 TL ye alıyorduk litresini Türk inekleri günde kaç litre verebiliyor ona bak ondan sonra aylık kazancını çıkart ?

1.10 TL den yukarı cıkmıştır günümüzde 1.40 1.50 falandır herhalde hesabını yap işte ama karşılamaz yani :D

hocam benim aklımda şöyle bi proje var tabi sadece hayalimde :)

şimdi hollandadan yada o tarafta kimin ineği iyiyse 200 inek gelecek yada daha fazla, burda büyük bi tesis kuracaksın son sistem işcisinden mühendisine veterine kadar kaliteli olacak yemini kendin yaptıracan, günlük aldığın süte özel izin alıp marketlere, dağıtıcılara satacaksın günlük süt olarak 

örneğin sütün sana maliyeti 0.50 tl olacak, sen pazara 1.50 liraya satacan 

gibi bi proje olmazmı.

Toplam Hit: 3045 Toplam Mesaj: 25
büyükbaş hayvan