Büyükbaş Hayvancılık İle Uğraşan Varmı ?
-
Gelecek zaten bir bu işte birde android de ikisi arasındaki ilişki bir ince çizgi :))
-
buyur hocam :) büyükbaş küçükbaş uğraşıyrum
-
Hele bir sor bakim ne diyecen
-
30 büyükbaş ineğin 10 u süt verip 20 baş ineğin yem di samandı masrafını karşılarmı malum yem saman fiyatları çok pahallı böyle bi mantıkta tehsisi kurarsak batma ihtimalimiz yüzde kaç olur asıl merak ettğim bu
-
zamazingo bunu yazdı
30 büyükbaş ineğin 10 u süt verip 20 baş ineğin yem di samandı masrafını karşılarmı malum yem saman fiyatları çok pahallı böyle bi mantıkta tehsisi kurarsak batma ihtimalimiz yüzde kaç olur asıl merak ettğim bu
hocam yanlış anlama fakat bu mantık ile üzülerek söylüyorum ki batma ihtimalin yüksek olur.
-
zamazingo bunu yazdı
Günlük işi büyükbaş hayvancılık olan hocalar varmı aramızca bir kaç soru sorayım var ise
Hocam abimler çiftlik işine girdiler devletten baya bi sığır falan aldılar ama ben hiç anlamam.
Ama bu site senin baya işine yarar.
http://www.veteriner.cc/
-
zamazingo bunu yazdı
cığ karşılamaz en son öyle biliyordum süt toplayıcılığıda yaptık biz üreticiden 1.10 TL ye alıyorduk litresini Türk inekleri günde kaç litre verebiliyor ona bak ondan sonra aylık kazancını çıkart ?
1.10 TL den yukarı cıkmıştır günümüzde 1.40 1.50 falandır herhalde hesabını yap işte ama karşılamaz yani :D -
PanxeR bunu yazdı
üniversitede ( organik tarım ) çok arkadaş vardı , hiç biri para kazanamıyordu
konvalsiyonel üretim yapmayacaksan para kazanmayı bekleme
konvalsiyonel = çok ürün az masraf seri üretim. büyük tesis.
hocam şu organık tarımdan biraz daha bahsedermisin, bir arkadaşoım okulu bırakıp gidip organik tarım yapmak istiyorda.
ama onun öyle küçük bir bahçesi yok bildiğin 50 dönüm den fazla arazisi var.
KAzanır mı? nasıl kazanır ne kadar kazanır? okusada onu yandan yapsa olur mu?Yani okadar bir ilgi gerekir mi?
-
erebos bunu yazdıPanxeR bunu yazdı
üniversitede ( organik tarım ) çok arkadaş vardı , hiç biri para kazanamıyordu
konvalsiyonel üretim yapmayacaksan para kazanmayı bekleme
konvalsiyonel = çok ürün az masraf seri üretim. büyük tesis.
hocam şu organık tarımdan biraz daha bahsedermisin, bir arkadaşoım okulu bırakıp gidip organik tarım yapmak istiyorda.
ama onun öyle küçük bir bahçesi yok bildiğin 50 dönüm den fazla arazisi var.
KAzanır mı? nasıl kazanır ne kadar kazanır? okusada onu yandan yapsa olur mu?Yani okadar bir ilgi gerekir mi?
Abü organik diye birşey yok nasıl olsun amk ? Tarlanın en az 5 yıl hiç ilaç atılmadan vs kalması gerekiyor ki yanında ki tarlaların da atmaması gerekiyor vsvs o iş geç anca istanbulda kileri kandırırsın organik diye.
-
0x656e bunu yazdızamazingo bunu yazdı
cığ karşılamaz en son öyle biliyordum süt toplayıcılığıda yaptık biz üreticiden 1.10 TL ye alıyorduk litresini Türk inekleri günde kaç litre verebiliyor ona bak ondan sonra aylık kazancını çıkart ?
1.10 TL den yukarı cıkmıştır günümüzde 1.40 1.50 falandır herhalde hesabını yap işte ama karşılamaz yani :Dhocam benim aklımda şöyle bi proje var tabi sadece hayalimde :)
şimdi hollandadan yada o tarafta kimin ineği iyiyse 200 inek gelecek yada daha fazla, burda büyük bi tesis kuracaksın son sistem işcisinden mühendisine veterine kadar kaliteli olacak yemini kendin yaptıracan, günlük aldığın süte özel izin alıp marketlere, dağıtıcılara satacaksın günlük süt olarak
örneğin sütün sana maliyeti 0.50 tl olacak, sen pazara 1.50 liraya satacan
gibi bi proje olmazmı.