Büyükbaş Hayvancılık İle Uğraşan Varmı ?
-
Ksiezyc bunu yazdı0x656e bunu yazdızamazingo bunu yazdı
30 büyükbaş ineğin 10 u süt verip 20 baş ineğin yem di samandı masrafını karşılarmı malum yem saman fiyatları çok pahallı böyle bi mantıkta tehsisi kurarsak batma ihtimalimiz yüzde kaç olur asıl merak ettğim bu
cığ karşılamaz en son öyle biliyordum süt toplayıcılığıda yaptık biz üreticiden 1.10 TL ye alıyorduk litresini Türk inekleri günde kaç litre verebiliyor ona bak ondan sonra aylık kazancını çıkart ?
1.10 TL den yukarı cıkmıştır günümüzde 1.40 1.50 falandır herhalde hesabını yap işte ama karşılamaz yani :Dhocam benim aklımda şöyle bi proje var tabi sadece hayalimde :)
şimdi hollandadan yada o tarafta kimin ineği iyiyse 200 inek gelecek yada daha fazla, burda büyük bi tesis kuracaksın son sistem işcisinden mühendisine veterine kadar kaliteli olacak yemini kendin yaptıracan, günlük aldığın süte özel izin alıp marketlere, dağıtıcılara satacaksın günlük süt olarak
örneğin sütün sana maliyeti 0.50 tl olacak, sen pazara 1.50 liraya satacan
gibi bi proje olmazmı.
200 holsten(sanırım hollanda süt inekleriydi) inek en az 5 milyardan dersen 200 tanesi ? 1 milyon , kabaca onlara yem dağıtıcak traktör ve yem karıcı 100 bin tl tutar.Yemini kendin yaptırıcan diyorsun o kadar hayvana yılda ne kadar balya gider ? 5000 desek 5000*8 ( ortalama fiyat 8 tl olarak aldım bazı seneler 15 tl bazı seneler 5 tl oluyor ) 40 bin tl vs.vs. uzar gider kafadan senin 2 milyon tl paraya ihtiyacın var :) eğer tarlada kendim yaparım diyorsan daha fazlaya ihtiyacın var 5000 balya yetmez ( tam olarak balya tüketimi ne kadar bilmiyorum )
Benimde aklımda böyle bi proje var şöyle loto toto tutsa giricem bu işe.
0x656e tarafından 20/Haz/15 16:08 tarihinde düzenlenmiştir
Bizim köyün orda ova arazide ilk başta 500 dönüm arazi alıcam bu 500 dönüm arazinin üstüne 10 dönüm belki daha fazla besi ahırı yapıcam ondan sonra bu besi ahırına bizim sakarya nehrinden 3-5 km lik bir hat ve ucuna güzel elektrikli bir motorla ahırda bir havuza aktarıcam oradan hayvanları sulama yaptırıcam fakat işte para lazım :) 500 dönüm araziye de ot ekicem tabi ki -
Ksiezyc bunu yazdı0x656e bunu yazdızamazingo bunu yazdı
30 büyükbaş ineğin 10 u süt verip 20 baş ineğin yem di samandı masrafını karşılarmı malum yem saman fiyatları çok pahallı böyle bi mantıkta tehsisi kurarsak batma ihtimalimiz yüzde kaç olur asıl merak ettğim bu
cığ karşılamaz en son öyle biliyordum süt toplayıcılığıda yaptık biz üreticiden 1.10 TL ye alıyorduk litresini Türk inekleri günde kaç litre verebiliyor ona bak ondan sonra aylık kazancını çıkart ?
1.10 TL den yukarı cıkmıştır günümüzde 1.40 1.50 falandır herhalde hesabını yap işte ama karşılamaz yani :Dhocam benim aklımda şöyle bi proje var tabi sadece hayalimde :)
şimdi hollandadan yada o tarafta kimin ineği iyiyse 200 inek gelecek yada daha fazla, burda büyük bi tesis kuracaksın son sistem işcisinden mühendisine veterine kadar kaliteli olacak yemini kendin yaptıracan, günlük aldığın süte özel izin alıp marketlere, dağıtıcılara satacaksın günlük süt olarak
örneğin sütün sana maliyeti 0.50 tl olacak, sen pazara 1.50 liraya satacan
gibi bi proje olmazmı.
hocam iyi güzel düşünmüşsünde bu iş o kadar kolay olmuyor işte. Çiftliği kurmadan önce Herşeyi en ince ayrıntısına kadar düşünmen gerek. Hayvan alıp sütünü satmakla bu iş yürümez. açacağın çiftlikte EN AZ MASRAFLA EN ÇOK VERİM alabilmen lazım. mesela elektrik masraflarından kurtulmak için güneş panelleri taktırabilirsin ya da hayvanın dışkısındaki metan gazından elektrik enerjisi üretimi yapıp hem kendin kullanıp hemde tedaş'a satıp kazanabilirsin gibi birçok püf nokta... demek istediğim hayvanın herşeyi paradır. küçük şeyler gibi gelebilir ama büyük para kazandırır. birde alacağınız hayvanların annelerinin süt verim kayıtlarına bakmadan almayın.
-
bide bu adamlara sormak lazım neden satıyorsun diye
-
cemnet bunu yazdı
bide bu adamlara sormak lazım neden satıyorsun diye
Benim koyum, yillardir ilan durur, satildigi felan yok oyle goze carpip arabain diye o fiyat yoksa 1 milyar istiyor
erebos tarafından 20/Haz/15 20:32 tarihinde düzenlenmiştir