Buzdolabı Arızası (Yardım)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kajmerpac
    kajmerpac's avatar
    Erkek

bekar evimizde bi tane eski buzdolabı var aeg fazla buz tutmustu fişini çektik temizledik falan sonra içinde bi tane kablo vardı bayada uzun demir yeri bende boşta kalmasın bantlayalım dedim arkadaşta kesti fazla diye tıs diye bi ses cıkmıs bantladık kapattık orayı ama motoru calısmıyor simdi neden olabilir anlayan ya da karşılaşan var mı bu tarz sorunla

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    aliyk
    aliyk's avatar
    Erkek

Öncelikle geçmiş olsun dolabın gazını boşaltmışsın (geçenlerde bende aynısını yaptım)

fişini takmayın motoruda yakarsınız sonra masraf çoğalır

tamirci çağırın yapabiliyorsa yerinde yapsın yok yapamazsa dolabı alıp götürecek

bölgeden bölgeye değişmekle birlikte takriben 75-100 tl arası masraf çıkar

Lekum Dinikum Veliye Din ...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tariqat_Sapiii
    Tariqat_Sapiii's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Aynen Dolabın gazını boşaltmıssın. Geçmiş olsun Aliyk hocama katılmakla birlikte 100 - 120 civarı tutar die tahmin ediorum bölgeye göre değişebilir zaten aliyk hocamda yazmış ben nie yazıosam ? salaklık işte :S maksat laf olsun

Evli,Mutlu,Çocuklu (H) 70 Milyonda 1... Yapıcak Bişi Yok !
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kajmerpac
    kajmerpac's avatar
    Erkek
    aliyk bunu yazdı

Öncelikle geçmiş olsun dolabın gazını boşaltmışsın (geçenlerde bende aynısını yaptım)

tamirci çağırın yapabiliyorsa yerinde yapsın yok yapamazsa dolabı alıp götürecek

teşekkür ederiö hocam 100 lira verdikten sonra baska bi ikinci elde alınabilir en iyisi getirip bi baktırmak gaz bosaldıysa daha ayar tutmuyor diyorlar dogrumu bilmyrm ama

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    aliyk
    aliyk's avatar
    Erkek
    kajmerpac bunu yazdı
    aliyk bunu yazdı

teşekkür ederiö hocam 100 lira verdikten sonra baska bi ikinci elde alınabilir en iyisi getirip bi baktırmak gaz bosaldıysa daha ayar tutmuyor diyorlar dogrumu bilmyrm ama

yok başka bir arıza yoksa gaz doldurursan soğutması süper oluyor :))

Lekum Dinikum Veliye Din ...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kajmerpac
    kajmerpac's avatar
    Erkek
    Tariqat_Sapiii bunu yazdı

Aynen Dolabın gazını boşaltmıssın. Geçmiş olsun Aliyk hocama katılmakla birlikte 100 - 120 civarı tutar die tahmin ediorum bölgeye göre değişebilir zaten aliyk hocamda yazmış ben nie yazıosam ? salaklık işte :S maksat laf olsun

sagolun hocalar baktırcaz artık bakalm problem neymiş

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Hocam arkadaş nasıl kesti onu fazla diye =)

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kajmerpac
    kajmerpac's avatar
    Erkek
    HolyOne bunu yazdı

Hocam arkadaş nasıl kesti onu fazla diye =)

hocam işte fazla işgüzar olunca bu kablo fazla uzun ben bunu keserim dedi kesti tıs die bi ses gelmiş :D artık ikinci el dolap arıyoruz 200 e falan cıkar demsler :D

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    musa-90
    musa-90's avatar
    Erkek

Hocam bir ara ben de bu eski buzdolablarıyla ugraşmıştım bizdede vardı kafasına göre calışıyordu  :)  o kestiginiz uzun tel buz dolabının içindeki(buzdolabının içindeki derken yiyecek içecek konulan yer) termostatın sensörü de olabilir.Şayet o ise korkma düşük fiyata halledilir ama sogutma sistemine ait tel/bakır boru ise tabi fiyatı yüksek olacaktır.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kajmerpac
    kajmerpac's avatar
    Erkek
    musa-90 bunu yazdı

Hocam bir ara ben de bu eski buzdolablarıyla ugraşmıştım bizdede vardı kafasına göre calışıyordu  :)  o kestiginiz uzun tel buz dolabının içindeki(buzdolabının içindeki derken yiyecek içecek konulan yer) termostatın sensörü de olabilir.Şayet o ise korkma düşük fiyata halledilir ama sogutma sistemine ait tel/bakır boru ise tabi fiyatı yüksek olacaktır.

evet hocam haklısın termostatın mıs o arkadas dayısını aradı bu işlerden anlarda siz bile değiştirirsniz demiş gaz borusu olsa calısırdı zaten dolap calısmıyor dereceyi algılamadıgı için

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nick6
    0x656e
    0x656e's avatar
    Homo

bildiğin kılcal ı kesmişsiniz tamirci çağırın bir an önce :)

Toplam Hit: 1619 Toplam Mesaj: 18