Buzdolabı Arızası (Yardım)
-
bekar evimizde bi tane eski buzdolabı var aeg fazla buz tutmustu fişini çektik temizledik falan sonra içinde bi tane kablo vardı bayada uzun demir yeri bende boşta kalmasın bantlayalım dedim arkadaşta kesti fazla diye tıs diye bi ses cıkmıs bantladık kapattık orayı ama motoru calısmıyor simdi neden olabilir anlayan ya da karşılaşan var mı bu tarz sorunla
-
Öncelikle geçmiş olsun dolabın gazını boşaltmışsın (geçenlerde bende aynısını yaptım)
fişini takmayın motoruda yakarsınız sonra masraf çoğalır
tamirci çağırın yapabiliyorsa yerinde yapsın yok yapamazsa dolabı alıp götürecek
bölgeden bölgeye değişmekle birlikte takriben 75-100 tl arası masraf çıkar
-
Aynen Dolabın gazını boşaltmıssın. Geçmiş olsun Aliyk hocama katılmakla birlikte 100 - 120 civarı tutar die tahmin ediorum bölgeye göre değişebilir zaten aliyk hocamda yazmış ben nie yazıosam ? salaklık işte :S maksat laf olsun
-
aliyk bunu yazdı
Öncelikle geçmiş olsun dolabın gazını boşaltmışsın (geçenlerde bende aynısını yaptım)
tamirci çağırın yapabiliyorsa yerinde yapsın yok yapamazsa dolabı alıp götürecek
teşekkür ederiö hocam 100 lira verdikten sonra baska bi ikinci elde alınabilir en iyisi getirip bi baktırmak gaz bosaldıysa daha ayar tutmuyor diyorlar dogrumu bilmyrm ama
-
kajmerpac bunu yazdıaliyk bunu yazdı
teşekkür ederiö hocam 100 lira verdikten sonra baska bi ikinci elde alınabilir en iyisi getirip bi baktırmak gaz bosaldıysa daha ayar tutmuyor diyorlar dogrumu bilmyrm ama
yok başka bir arıza yoksa gaz doldurursan soğutması süper oluyor :))
-
Tariqat_Sapiii bunu yazdı
Aynen Dolabın gazını boşaltmıssın. Geçmiş olsun Aliyk hocama katılmakla birlikte 100 - 120 civarı tutar die tahmin ediorum bölgeye göre değişebilir zaten aliyk hocamda yazmış ben nie yazıosam ? salaklık işte :S maksat laf olsun
sagolun hocalar baktırcaz artık bakalm problem neymiş
-
Hocam arkadaş nasıl kesti onu fazla diye =)
-
HolyOne bunu yazdı
Hocam arkadaş nasıl kesti onu fazla diye =)
hocam işte fazla işgüzar olunca bu kablo fazla uzun ben bunu keserim dedi kesti tıs die bi ses gelmiş :D artık ikinci el dolap arıyoruz 200 e falan cıkar demsler :D
-
Hocam bir ara ben de bu eski buzdolablarıyla ugraşmıştım bizdede vardı kafasına göre calışıyordu :) o kestiginiz uzun tel buz dolabının içindeki(buzdolabının içindeki derken yiyecek içecek konulan yer) termostatın sensörü de olabilir.Şayet o ise korkma düşük fiyata halledilir ama sogutma sistemine ait tel/bakır boru ise tabi fiyatı yüksek olacaktır.
-
musa-90 bunu yazdı
Hocam bir ara ben de bu eski buzdolablarıyla ugraşmıştım bizdede vardı kafasına göre calışıyordu :) o kestiginiz uzun tel buz dolabının içindeki(buzdolabının içindeki derken yiyecek içecek konulan yer) termostatın sensörü de olabilir.Şayet o ise korkma düşük fiyata halledilir ama sogutma sistemine ait tel/bakır boru ise tabi fiyatı yüksek olacaktır.
evet hocam haklısın termostatın mıs o arkadas dayısını aradı bu işlerden anlarda siz bile değiştirirsniz demiş gaz borusu olsa calısırdı zaten dolap calısmıyor dereceyi algılamadıgı için
-
bildiğin kılcal ı kesmişsiniz tamirci çağırın bir an önce :)