folder Tahribat.com Forumları
linefolder C#, Asp.Net, .Net Core
linefolder C# - Mysql Kursuna Başladım ?

C# - Mysql Kursuna Başladım ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    anarsistherif
    anarsistherif's avatar
    Erkek

Bende istiyorum kurs nasıl oluyor bi bilgi göndersene pmden.

=)
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SharpShooter
    SharpShooter's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

ortada kurs var sen video var mı diyorsun ?

imkanın varsa baştan al kursu...

- xx yerde hata var. - ya aslında kod şöyle sanıyor olabilir bla bla bla - olm kendine gel kodlar düşünmez - ...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeYeT
    HeYeT's avatar
    Erkek

ohoooooooooooooooo   oooooo

vazgeçtim la ben  çalışmaya başladım zaten.

matematik24.com
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    66albay
    66albay's avatar
    Erkek

eğer öğrenci iseniz işkur kursuna heves etmeyin:D

bende gittim kursa kaydolmaya; öğrenci olduğumu öğrenir öğrenmez "kibarca" kovdular.:D

tüm hevesim kursağımda kaldı. hem beleş kurs, üstüne bide günlük 15 lira. neyse...

c farz , java sünnet, msdn kutsal kitaptır, f1 yardımcın olsun. Cumaya gittim dahada gelmem
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeYeT
    HeYeT's avatar
    Erkek

66albay bunu yazdı:
    -----------------------------

eğer öğrenci iseniz işkur kursuna heves etmeyin:D

bende gittim kursa kaydolmaya; öğrenci olduğumu öğrenir öğrenmez "kibarca" kovdular.:D

tüm hevesim kursağımda kaldı. hem beleş kurs, üstüne bide günlük 15 lira. neyse...

ben öğrenciyim dediğin olayı öğrenmeden önce 4 gün kursa gittim.

olayı öğrendikten sonra hemen işkura ghittim ilerde problem olmasın diye.

dilekçe yazdım   işkur yetkililerince yaptığım görüşme neticesinde kursa devam edemeyeceğim belirlenmiş olup çıkarılmamı istedim.

ertesi gün kurstan aradılar böyle böyle diye..  işkurdan aramışlar kursa devam edebilirim diye.

diğer gün  işkura gittim problem olmadığını devam edebileceğimi söylediler. onlarda bu kurstan sonra gidenler için öğrenci alınmayacağını söylediler. 

ha genel  şart şu tabi.

örgün eğitim olmayacak.

2. öğretim ve  açıköğretim gidebiliyor.

matematik24.com
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GangShot
    GangShot's avatar
    Erkek

Merhaba.

Açıkcası hiçbir kursa falan gitmeye gerek yok. Ben ne kurs gördüm ne bişey ama şu anda E-Ticaret sitesi yazıyorum. Veritabanından anlayan arkadaşlar e-ticaret veritabanlarının ne kadar zorlu olduğunu bilirler. Şu anda sitede doğru dürüst veri olmadan 39 tane tablo oldu. Trigger, Proc vs bunları saymıyorum bile(39 biraz fazla diyebilirsiniz ama bu sisteme ayrıca entegreli bir Win32 programı da yazyorum :D) Bu konuda benim düşüncem; gerçekte yapabileceğin birşeyi sanala geçirmek basittir. Çünkü onu gerçekte yapabilmişsindir ve sanalda en kralını yapabilirsin. Ancak sanalda yapabileceğin birşeyi gerçeğe dökmek zordur. Çünkü sanal gerçek değildir. Sanal ve gerçek nedir? Sanal senin bilgisayarda programlama yaptığın kısım(Visual Studio diyelim) Gerçek nedir? Aslında gerçek iki aşamadan oluşur. Mantık ve yazma. İşi başlamadan önce düşüncende bir takım kodlamalarla başlayabilirsin. Örneğin hesap makinesi yapacaksan hesap makinesinin tasarımını yaparsın. Butonları TextBoxları vs. atarsın sonra kodlar gelir aklına. Ama kodları yazamazsın belkide. Kodları kağı kalemle yazacaksın. Programı kağıt üzerinde Debug edeceksin ki herşey aklına yatsın ve anlayabilesin. Ardından bilgisayar başında yaparsın. Yapamayabilirsin işte o zaman yardıma ihtiyacın vardır.

Ben bu yolda gitmeni tavsiye ederim.

adamın teki yarın ölcem demiş yarmışlar ölmüş..
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    konti73
    konti73's avatar
    Erkek

afedersiniz başlık açamıyorum o yüzden burada soracağım;

Fatura Takıp DATABASE ACİL

--------------------------------------------------------------------------------

Arkadaşlar database veri yazmam gerekiyor ama bazı hatalarım var yardımci olurmusunuz mysql kullanıyorum

MySqlConnectionStringBuilder cnt = newMySqlConnectionStringBuilder();
    cnt.Server = "localhost";
    cnt.UserID = "root";
    cnt.Password = "";
    cnt.Database = "faturatakip";
    MySqlConnection connection = newMySqlConnection(cnt.ToString());

string str = "INSERT INTO `faturatakip`.`kullanici` (`KullaniciID`, `Kullanici`, `Sifre`, `Adi`, `Soyadi`, `Telefon`, `e-mail`, `Adres`, `Durum`) VALUES (NULL, 'kral', '011011', 'Kaya', 'Bilir', '524632', 'dwaf@dgcvx.cvf', 'gfalkfdg
    HDfjvnadkfgvfrda', '1')";

//string str = "INSERT INTO `faturatakip`.`kullanici` (`KullaniciID`, `Kullanici`, `Sifre`, `Adi`, `Soyadi`, `Telefon`, `e-mail`, `Adres`, `Durum`) VALUES (NULL, "'+textBox1.Text+'", "'+textBox2.Text+'", "'+textBox3.Text+'", "'+textBox4.Text+'", "'+textBox5.Text+'", "'+textBox6.Text+'", "'+textBox7.Text+'", NULL)";

connection.Open();
    MySqlCommand command = newMySqlCommand(str, connection);
    command.ExecuteNonQuery();

arkadaşlar tam olarak kodum bu hata // başladıgım yerde bir üstteki kod calışıyor ben burdaki degerleri textboxlardan almak istiyorum ama mysql deyiminin başındaki " yüzünden textboxlarım degilde , (virgül)lerim deger olarak algılanıyor... yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

bu arada sitringe cevirmeyi denedim yine aynı sorum stringe cevirdiğimde başına ve sonuna " koyuyorum ama insert into'nun başındaki " yüzünden yine (,)'lerim deger olarak algılanıyor

Arif KAYA
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TeRRoR
    TeRRoR's avatar
    Erkek

konti73 bunu yazdı:

afedersiniz başlık açamıyorum o yüzden burada soracağım;

Fatura Takıp DATABASE ACİL

--------------------------------------------------------------------------------

Arkadaşlar database veri yazmam gerekiyor ama bazı hatalarım var yardımci olurmusunuz mysql kullanıyorum

MySqlConnectionStringBuilder cnt = new MySqlConnectionStringBuilder(); 
    cnt.UserID = "root";
    cnt.Password = "";
    MySqlConnection connection = newMySqlConnection(cnt.ToString());

string str = "INSERT INTO faturatakip.kullanici (KullaniciID, Kullanici, Sifre, Adi, Soyadi, Telefon, e-mail, `Adres`, `Durum`) VALUES (NULL, 'kral', '011011', 'Kaya', 'Bilir', '524632', 'dwaf@dgcvx.cvf', 'gfalkfdg
    fjvnadkfgvfrda', '1')";

//string str = "INSERT INTO `faturatakip`.`kullanici` (`KullaniciID`, `Kullanici`, `Sifre`, `Adi`, `Soyadi`, `Telefon`, `e-mail`, `Adres`, `Durum`) VALUES (NULL, "'+textBox1.Text+'", "'+textBox2.Text+'", "'+textBox3.Text+'", "'+textBox4.Text+'", "'+textBox5.Text+'", "'+textBox6.Text+'", "'+textBox7.Text+'", NULL)";

connection.Open();
    MySqlCommand command = newMySqlCommand(str, connection);

arkadaşlar tam olarak kodum bu hata // başladıgım yerde bir üstteki kod calışıyor ben burdaki degerleri textboxlardan almak istiyorum ama mysql deyiminin başındaki " yüzünden textboxlarım degilde , (virgül)lerim deger olarak algılanıyor... yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

bu arada sitringe cevirmeyi denedim yine aynı sorum stringe cevirdiğimde başına ve sonuna " koyuyorum ama insert into'nun başındaki " yüzünden yine (,)'lerim deger olarak algılanıyor

MySqlConnectionStringBuilder cnt = new MySqlConnectionStringBuilder(); 
    cnt.UserID = "root";
    cnt.Password = "";
    MySqlConnection connection = new MySqlConnection(cnt.ToString()); 

string str = "INSERT INTO faturatakip.kullanici(KullaniciID, Kullanici, Sifre, Adi, Soyadi, Telefon, e-mail, Adres, Durum) VALUES (NULL, 'kral', '011011', 'Kaya', 'Bilir', '524632', 'dwaf@dgcvx.cvf', 'gfalkfdgfjvnadkfgvfrda', '1')";

connection.Open();
    MySqlCommand command = new MySqlCommand(str, connection);

dene bağalım hocam

herkes programcı olmak zorunda değildir, lütfen bir zorunluluk gibi programlama dilleri öğrenmeye çalışmayın. yabancı dil filan öğrenin amq.// s.kimin etini yerim, kasaba minnet etmem.// ince düşünene kalın girer.//
Toplam Hit: 3967 Toplam Mesaj: 19