folder Tahribat.com Forumları
linefolder C#, Asp.Net, .Net Core
linefolder C# Dengede Duran Robot Orumcek Yapılırmı?

C# Dengede Duran Robot Orumcek Yapılırmı?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    syn
    syn's avatar
    Erkek
    Selamlar. arkadaslar programlama okuyan arkadasın birinden dengede duran 8 bacaklı bir orumcek yaptıgını duydum. bu orumceğin bacakları ustunde entegreler varmıs. o c#da yazdıgı kodları ana entegreye akratıyomus ana entegre bacaklardaki basınca gore bacakları hareket ettiriyomus vs. buna benzer bir ornek yapan arkadasım varmı? yada kodlarını ve mantıgını bana verip anlatabilecek? ben c# gordum ve okulda bitirme projesi yaptım. benim yaptığım o arkadasınki gibi ayrıntılı bisey değildi. ben veritabanından bilgi alıp isleyen biraz uzun bir program yapıp setup olusturdum yani benimki paket program gibi biseydi. ben o arkadasın entegre dediği seyin ne olduğunuda bilmiyorum yani ben bi exe olusturacam ve o exeyi entegre dediği zımbırtıyamı kaydedicem? basınc ölcen bi zımbırtı daha varmıs. eğer bu arkadas bunu yaptıysa basınc ölcen aletten nasıl veri yada sinyal aldı? bu olay sanırım javada yapılıyor ve bunun hakkında birseyler bilen varsa yardımlarını bekliyorum.

DrSyn
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NmC
    NmC's avatar
    Erkek
    Hocam entegreler C# dan anlamaz ki :|

There are 10 types of people in the world. Those who knows binary and those who dont...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Erkek

basınç ölçen aleti kendinde yapabilirsin piezoelektirik kristalleri araştırırsan faydası olur

sonra herbir bacaktan gelen volt değerini alıp ona göre bişiler yaparsın

|sadece aptalların başarısı ders notu ile ölçülür|
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek
    seri port baglantıları konularını araştır ne demek istedigimi anlıcakın :) c# ile pic programlanabilir.Ben java ile yaptım ama mantık aynı.

Mühendis kahveyi projeye dönüştüren bir insan evladıdır.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    syn
    syn's avatar
    Erkek

tamam dediklerinizi bi araştırayım ama banada c# ile pic gibi mikroislemci programlanabilir gibi gelmiyor wert hocam o volt değerleri hakkındada bahsetmişti ama anlayamadım nasıl volt değeri alabilirimki alsamda nasıl c#ta işler yada kontrol ederim? sandman hocam bana java ile yaptığının kodları duruyorsa gönderebilirmisin yada upload edermisin? bu işe acayip takıldım aslında java ile yapmaya çalışsam bir yandanda java geliştirsem daha iyi olacak gibi geliyor c# sanki sınırlı gibiydi hani tek platform windows .net kullanacak vs. ama pic programlanıyorsa işler ilginc bir hal alır :-D

Azönce seri portlara bakıyodum rs-232 diye seri kablo gibi bişeye ulaştım sanırım bu zımbırtıylave pic yazıcısıyla pic 16f84 gibi pic mikroişlemcileri programlanıyordu bahsettiğin omu sandman hocam? daha detaylı bilgiler yada bilgileri içeren bir link verebilirmisin? araştırmama şu anda devam edemiyorum sabah 8de dersim var :S

DrSyn
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Erkek

syn bunu yazdı:
    -----------------------------
    tamam dediklerinizi bi araştırayım ama banada c# ile pic gibi mikroislemci programlanabilir gibi gelmiyor wert hocam o volt değerleri hakkındada bahsetmişti ama anlayamadım nasıl volt değeri alabilirimki alsamda nasıl c#ta işler yada kontrol ederim? sandman hocam bana java ile yaptığının kodları duruyorsa gönderebilirmisin yada upload edermisin? bu işe acayip takıldım aslında java ile yapmaya çalışsam bir yandanda java geliştirsem daha iyi olacak gibi geliyor c# sanki sınırlı gibiydi hani tek platform windows .net kullanacak vs. ama pic programlanıyorsa işler ilginc bir hal alır :-D

mesela denge konusunda bahsetmişsin ya orada kullanırsın çok kaba taslak bişi hazırladım işine yararmı bilmem burada adım motor diye bahsettiğim şey adım motora bağlı ağırlık(resimde sadece kendisi varmı gibi koydum yav işte hareket edebilecek bir ağırlık)

burada a-b değerini paralel porta (nereden çıktı deme bende zamanında paralel için bakmıştım bişilere) gönderirsek

mesela a-b<0 sa bir bacakmı diyim delikmi diyim artık neyse 1 tanesine 

a-b>0 a farklı birine yönlendirirsek ki bunu diyotlarla yapabiliriz gibi duruyor

ozaman şu şekilde işimiz kolaylaşı portu oku şu bacaktan sinyal geliyorsa şunu yap şu bacaktan geliyorsa şunu yap  

|sadece aptalların başarısı ders notu ile ölçülür|
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tomu
    tomu's avatar
    Erkek

C# ile Pic programlama yapılabiliyor.

Kaynak: http://www.google.com.tr/#hl=tr&source=hp&q=c%23+and+pic&btnG=Google%27da+Ara&meta=&aq=f&oq=c%23+and+pic&fp=f2faafae4927c3a5

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zula
    zula's avatar
    Erkek

pic veya mikroişlemci programlanması ayrı bi konu arkadaşlar. c# ile o da yapılabilinir ancak bu işi yapan biri görmedim daha önce.. şunu anlatmaya çalışıyorum ;

mikroişlemciler yapıcakları komutları belirli bir hafızadan (ROM) çekerler. diyelim ki 8 bitlik bir işlemci üzerinde çalıştığımızı farzedelim. işte bu 8 bitin ilk 2 bitine genelde opcode denir. eğer bu ilk üç bit 00 ise toplama işlemi, 01 ise çıkarma, 10 ise kaydırma, 11 ise de çarpma yapıcak demektir. 8 bitin son 6 biti de sabit bir değer olsun. şimdi bi komut inceleyelim;

add a,5

bu komutu derlediğimizde derleyicinin yaptığı işlem şu bitleri üretmek ve bu bitleri hafızaya yazmak olacak=>

00 000101  

bu noktadan sonra da atık mikroişlemci hafızadan bu bitleri çekecek ve ilgili yerlere gönderecek. (mesela ilk 2 biti ALU bloğunun seçme ucuna gönderecek) 

buraya kadar anlattıklarım bir mikroişlemcinin nasıl programlandığıydı. şimdi sen c# ile bir derleyici yazabilirsin ve komutları bitler halinde mikroişlemcinin(veya pic'in) hafızasına kaydettirebilirsin. ama bu yol çok da gerekli bi yol değildir çünkü piyasada bu işi yapan ücretsiz derleyiciler zaten var.....

gelelim diğer konumuza senn verdiğin örnekte pic programlanmıyor. sadece bilgisayardan gelen bitlere göre robota birşeyler yaptırılıyor. bu iş nasıl oluyor?

c# ile seri porttan veriler basabilirsin. peki seri port nasıl çalışır? seri port da asenkron olarak 8 tane biti seri olarak(ardarda) tek bir tel üzerinden gönderir. mikroişlemci tarafında ise de bu seri olarak gelen bitleri alan bir yazılım yazılır. şimdi sen c# ile 00000001 bitlerini gönderirsin karşı taraf da gelen bu veriye göre şöyle bir işlem yapabilir;

if seripor_verisi = 0000001

motoru hızlandır

else if seriport_verisi = 00000010

motoru yavaşlat

---------

gibi... umarım anlatabilmişimdir. 

Dünyada "10" çeşit insan vardır; binary saymayı bilenler ve bilmeyenler..
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek

16f84 ile yaparsın.programlama bilgin varsa.

elektronikhobi.com da görmüştüm yada endtas da

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Holyzone
    Holyzone's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

ZoktriP bunu yazdı:
    Hocam entegreler C# dan anlamaz ki :|

yazılır, ama anlamı yok, CCS C kullanarak daha kolay şekilde yazabilirsin

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gokcan
    gokcan's avatar
    Erkek
    yapabilirsin tabiki bilgin varsa neden olmasın zaten bu aralar programcılıkta c# kullanmak moda oldu herkes ona özenmeye başladı mantık ne cidden bilmiyorum insanlar heralde nasıl olsa onu biliyoruz moduna yatıp iş kurtarıyor hoş kullanım kolaylığı mevcut o konudada birşey diyemem..

hem konuyu açana hem diğerlerine ortak oldu cevap sanki kaba oldu ama neyse kusura bakmayın :D
Toplam Hit: 5564 Toplam Mesaj: 15