C# Dengede Duran Robot Orumcek Yapılırmı?
-
programlama kısmı o işin en son halkası, bunun için birçok araç var.pic basic, C, asembly, jal bildiklerimden birkaçı C# derleyiciside yapmıştır belki birileri ama ben görmedim henüz. Senin sorununa gelince, anladığım kadarıyla elektronik hakkında hiç bilgin yok. Robotik uygulama geliştirmek için öncelikle temel devre teorilerini öğrenmen gerekli, sonra mikrodenetleyici mimarisi, hafıza yapısı ve programlaması öğrenmelisin. diğer yandan çeşitli sensör tiplerini ve kullanım şekillerini, motor tiplerini ve sürücü devrelerini öğrenmelisin. Tabi birde işin mekanik kısmı var. mekanik aksam tasarımı ve uygun motor ve besleme seçimi yapabilmelisin. Tecrübeli bir robotçu olarak sana tavsiyem hangi üniversitedeysen onun robot topluluğu ile iletişime geç sana yardımcı olacaklardır. Son olarak örümcek robot yapılması zor bir robot türü, bence başlangıç olarak araba tipi bir robot yapmaya çalış. hem tasarımı hem kontrolü hemde üretimi çok daha kolay olur.
odtü robot topluluğunun sitesinde işin temelini anlamanda yardımcı olacak dökümanlar bulabilirsin. http://robot.metu.edu.tr/index.php?link=5
-
Arkadaslar yardımlarınız icin cok sağolun. Bugün çalıştıgım yerdeki arkadaşlarıma da sordum elektronik müh. arkadaşım entegrelerin derleyicileri olduğunu ve önce basınç ölçecek zımbırtıya göre entegre seçmem gerektiğini söyledi. anlattıklarının ne kadar doğru olduğuna araştırdıktan sonra karar veririm tabi. tomu hocam söylediğin gibi c# ile pic programlanması ilginç bir konu biz c ile programladık ama c# ile neler yapılabileceğini araştırmak lazım. zula hocam pic16f84 bir mikro işlemci değilmidir? ben "pic veya mikroişlemci programlanması ayrı bi konu" demekle ne kastettiğini anlayamadım. sanırım sen robotun bilgisayara seri portla bağlanıp o sırada çalıştırılmasından bahsediyorsun ama iş arkadaşım entegrenin içinde kayıtlı kodların entegre içindeki derleyiciyle çalışabileceğini söyledi. holyzone hocam anlamı yok demekle neyi kastettin? gokcan hocam onemli degil c# kullanmamın sebebi java öğrenmek istiyor olmam ve ilk olarak c# öğrenmiş olmamdır. dargut hocam haklısın elektronik bilgim fazla değil ve dediklerini öğrenmem gerekiyor. yarın bilg. müh. hocam ile görüşmeyi düşünüyorum.
-
syn bunu yazdı:
-----------------------------
Arkadaslar yardımlarınız icin cok sağolun. Bugün çalıştıgım yerdeki arkadaşlarıma da sordum elektronik müh. arkadaşım entegrelerin derleyicileri olduğunu ve önce basınç ölçecek zımbırtıya göre entegre seçmem gerektiğini söyledi. anlattıklarının ne kadar doğru olduğuna araştırdıktan sonra karar veririm tabi. tomu hocam söylediğin gibi c# ile pic programlanması ilginç bir konu biz c ile programladık ama c# ile neler yapılabileceğini araştırmak lazım. zula hocam pic16f84 bir mikro işlemci değilmidir? ben "pic veya mikroişlemci programlanması ayrı bi konu" demekle ne kastettiğini anlayamadım. sanırım sen robotun bilgisayara seri portla bağlanıp o sırada çalıştırılmasından bahsediyorsun ama iş arkadaşım entegrenin içinde kayıtlı kodların entegre içindeki derleyiciyle çalışabileceğini söyledi. holyzone hocam anlamı yok demekle neyi kastettin? gokcan hocam onemli degil c# kullanmamın sebebi java öğrenmek istiyor olmam ve ilk olarak c# öğrenmiş olmamdır. dargut hocam haklısın elektronik bilgim fazla değil ve dediklerini öğrenmem gerekiyor. yarın bilg. müh. hocam ile görüşmeyi düşünüyorum.
-----------------------------pic mikroişlemci değildir mikrokontrollördür. içinde mikroişlemci rom ram vs gibi bir çok birim barındırır
-
pardn hocam dogru mikrokontrolordur pic16f84