C Dili En İyi Kitap (İstek)
-
Merhaba arkadaşlar;
Uzun bi araştırma sonucu bu dilde karar kıldım,özel sektör+iş imkanı+para bakımından baya iyi olduğu söyleniyor.
Öğrenci adamız ve bu tür kitaplar genelde 30 Tl ve üzeri.. Elimdeki son parayı dandik bi kitaba vermek istemiyorum.
Netten araştırdım kitapçılardan da araştırdım herkes kafasına göre bişey söylüyor,c dili hakkında bilgi sahibi olan arkadaşlar;
Şuan programlama namına hiçbirşey bilmiyorum,bana sıfırdan yani en başından anlaşılır ve basit olarak bu dili öğretecek bir kitap lazım.
(E-book hariç)
-
Deitle & Deitle C/C++ ingilzcen varsa ingilizcesini al, yoksa Türkçesi de idare eder, ama saçma sapan çeviri hataları olabiliyo bazen...
Piyasadaki en sağlam C kitabı olduğunu düşünüyorum.
Edit: Uzun bi araştırma sonucu bu dilde karar kıldım,özel sektör+iş imkanı+para bakımından baya iyi olduğu söyleniyor.
Hocam para kazanma niyetindeysen, hele TR piyasasını düşünüyosan, C# veya Java öğrenmen senin yararına olur.. :)
-
A'dan Z'ye C klavuzu, Kaan Aslan. Bu kitap Türkiyedeki en iyi C kitabıdır. Ayrıca iyi bir C programcısı ortalama 5 yılda olur...
-
Hocam teşekkürler cevabın için,bak burda da başka bi tavsiye geldi bir dil üzerine yoğunlaşamıyorum :)
C# kitap önerin varmı peki(türkçe) ?
Edit: A dan Z ye C Kılavuzu adLı kitap 9 baskı yapmış kitap hakkındaki yorumLarda tatmin edici şimdilik bunda karar kıldım eyw hocam :)
-
Beginning Microsoft Visual C# 2008
Karli Watson, Christian Nagel, Jacob Hammer Pedersen,
Jon D.Reid
Wrox / Alkım YayınlarıTavsiye ederim..
-
Eğer kısa sürede para kazanmak istiyorsan
arkadaşların dediği gibi .NET veya JAVA veya veya PHP ile uğraşmanı öneririm..
Günümüzde masaüstü (yani EXE) şeklinde uygulamalardan daha çok web tabanlı client - server uygulamalar yapacak kişiler aranıyor..
Bir arkadaşım İstanbulda yaşıyor, bir firmada çalışıyor, kendilerine doğru düzgün .NET bilen elemalan bulamadılar mesela..
.NET ile hem web projeleri geliştiriyorlar hem büyük kurumsal firmalara proje satıyorlar...
Elindeki parayı harcamadan önce sana tavsiyem internetten e-book bulup bunları biraz okuyup kurcalaman..
PHP için internette çok fazla sayıda YASAL kaynak, yazı ve e-book bulabilirsin..
.NET ve JAVA için bazı internet siteleri vardır, oralara bakabilirsin..
Oralarda örnek uygulamalar ile kendi ç apında bir şeyler deneyebilirsin..
C daha çok bilgisayar mühendislerince yüksek seviyede kullanılan bir dildir.
Sana kim C dilini öğren demişse, senin eğitim öğrenim durumunu gözönüne almamış
ve piyasayı bilmeden söylemiş...
Eğer bilgisayar mühendisi isen bir şey diyemem ama,
kendini geliştirmek isteyen bir lise öğrencisiysen işe .NET , JAVA ya da PHP den başla..
-
@ HAXION
Hocam detaylı cevabın için teşekkür ederim.
Ben programlama namına hiçbirşey bilmiyorum madem JAVA'da iş var bunu 0'dan öğrenebilirmiyim?
Çünkü hiçbir programlama dili tecrübem yok ve bu JAVA ile ufak oyunlar,trojan,virüs vs. yazılabilir mi ?
Eğer yazılabilir ise Tecrübeli arkadaşlar e-book harici kaliteli bir kitap önerirse iyi olur.
-
RevengeX bunu yazdı:
-----------------------------@ HAXION
Hocam detaylı cevabın için teşekkür ederim.
Ben programlama namına hiçbirşey bilmiyorum madem JAVA'da iş var bunu 0'dan öğrenebilirmiyim?
Çünkü hiçbir programlama dili tecrübem yok ve bu JAVA ile ufak oyunlar,trojan,virüs vs. yazılabilir mi ?
Eğer yazılabilir ise Tecrübeli arkadaşlar e-book harici kaliteli bir kitap önerirse iyi olur.
-----------------------------Programlama öğrenmek azim ve sevgi işidir,
Benim java hakkında detaylı bilgim yok ama
tüm programlama dillerini azimle sıfırdan başlayarak öğrenebilirsin
Bu konu hakkındaki TBT deki arkadaşlar sana daha detaylı cevap verebilirler.
Java günümüzde hemen hemen tüm platformlar için kullanılabiliyo,
mesela cep telefonları için oyunlar ve uygulamalar çoğunlukla Java ile yapılıyor.
Ama senin hiç bir programlama tecrüben yok ise,
daha önce de dediğim gibi, tüm programlama dillerini şöyle ufaktan bir incele,
kendin ufak bir şeyler yapmaya çalış, ondan sonra öğrenmek istediğin dile karar ver derim ben..
-
bilgisayar mühendisliği 1. sınıftayım.hocaya asembly görüp görmeyeceğimizi sordum.Biraz zor geliyor da.Göreceyiz dedi.eyvah dedim.Hocada anlatmaya başladı ;
Biz size c nin, c# yada javanın 2050 yıllında kullanılacağını, yada 2050 yılında programlama dillerinin olacağını bilmiyoruz dedi( yani girip elle program yazmak yerine söyleyeceksin belkide ) .Eğer amacınız 5-10 sene içinde program yazarak para kazanmak istiyorsanız zaten yanlış yerdesiniz.Bir kursa gidip c# öğrenebilirsiniz dedi.
Biz burda size bilgisayarın sadece yazılım kısmını değil, donanım, elektrik, mantık kısımlarınıda veriyoruz.Yani binary, assembly, c öğreterek siz bilgisayarın mantığınıda alıyorsunuz dedi
------
Kısacası senin amacın bilgisayarda program yapıp para kazanmaksa c# olabilir.Yada java olabilir.Fakat c biraz sıkabilir seni.Bilmiyorum programcı geçmişin nasıldır.Yani c den başlamak fazlasyla sıkar, programlamadan soğursun ( azimli olmak gibi, kişisel yapıları işin içine katmıyorum ) Sonuç olarak ne istediğine karar ver.
Benim amacım programdan para kazanmak diyorsan bu gün java ile başlarsın yarın birisi X programlama dilini çıkardır çok basittir, onu öğrenirsin ordan para kazanırsın.
Fakat amacım bilgisayarı öğrenmek, nedir nasıl çalışır uğraşmak, gerektiğinde kernel kodlarını derlemek, gerekirsede kendi kabuğumu yazmak diyorsan kesinlikle c öğreneceksin..
Seç, iyi düşün, karar ver ve araştır.Hangi dile başlamalıyım diyede sorma.c# çı adam c# ı javacı adam javayı önerir en basitinden.Önce ne yapmak istediğine karar ver
-
Hocam java iLe ufak oyunlar ve trojanlar yazılabilir mi ?
Ve daha önce hiçbir prog. dili tecrübesi olmayan biri java kitabını alıp çalışırsa başka hiçbir dile ihtiyaç duymadan kullanabilir mi bu java'yı ?
-
RevengeX bunu yazdı:
-----------------------------Hocam java iLe ufak oyunlar ve trojanlar yazılabilir mi ?
Ve daha önce hiçbir prog. dili tecrübesi olmayan biri java kitabını alıp çalışırsa başka hiçbir dile ihtiyaç duymadan kullanabilir mi bu java'yı
-----------------------------Ya takmışsın kafaya trojanı...
Şimdi bir şey diyecem sana ayıp olacak..
Bak sana son defa söylüyorum...
1 ) İLK ÖNCE AMACINI BELİRLE...
Amacın programlama dili öğrenip para kazanmak ise öncelikle PHP, .NET üzerine eğil..
Eğer İstanbul daysan, ve herhangi bir firmada Javacı olarak işe girebileceğine inanıyorsan Java ya eğil..
2) SONRA YOLUNU ÇİZ..
Sen daha programlamanın P sini bilmiyorum diyorsun ama
hemen TROJAN veya OYUN yapabilirmiyim diyorsun..
Trojan yazabilmek için programlama dilini işletim sistemi ile içli dışlı bir şekilde kullanabilmen gerekiyo..
Oyun yazabilmen için ise ufak tefek olanları bilemem ama büyük oyunlarda fizik motoru ve 3d bilgisini programlama mantı ile birlikte programlama dili içerisinde kullanabilmen gerekiyo.
3) KÜÇÜK LOKMAYI YUTMADAN GÖZÜN BÜYÜK LOKMADA OLMASIN
Ben illakine trojan yazmak istiyorum diyorsan, sana yuh! derim..
İlk önce iyi niyetli ve güzel projelerden başla..
2 boyutlu oyun yazmak, 3 boyutlu oyun yazmakdan daha kolay olmalı.. Trojan gibi gereksiz bir işle uğraşana kadar oyun programlamada kendini zorla..
PHP ile uğraşmak, Java ile uğraşmaktan daha kolaydır..
Çünkü Java daha çok C diline yakındır, C dili gibi işletim sistemi düzeyinde de kod kullanabilirsin..
4) HALA BELAMI ARIYORUM DİYORSAN
Ben illakine trojan yazacam, bu yolda belamı arıyorum diyorsan,
Delphi kitaplarından birinde örnek trojan kodları vardı, otur onunla kendi trojanını kodla..
NOKTA..
(Üf be... Bizim Türkler leb demeden hemen yeteneklerini kötü yönde kullanmayı düşünüyorlar... )