C Dili En İyi Kitap (İstek)
-
RevengeX bunu yazdı:
-----------------------------Hocam java iLe ufak oyunlar ve trojanlar yazılabilir mi ?
Ve daha önce hiçbir prog. dili tecrübesi olmayan biri java kitabını alıp çalışırsa başka hiçbir dile ihtiyaç duymadan kullanabilir mi bu java'yı ?
-----------------------------Hocam trojan falan yazılmaz, daha doğrusu yazılır da elalem dalga geçer seninle sonra..
Şimdi temelden başlayayım, C ile yazdığın kodlar derleyici tarafından direkt olarak makine koduna dönüştürülür, yani arada herhangi bi aracı yoktur, direkt bilgisayar yorumlar. Bu yüzden her ne kadar donanımdan bağımsız yapılmaya çalışsa da, işletim sistemi ve donanıma bağımlı uygulamalar geliştirilir. Yani windows için yazdığın kod linuxte çalışmayabilir, veya çamaşır makinesi için yazılan kod, pc de çalışmaz :)
Ama Java ve C# böyle değiller, çünkü bu dillerle yazılmış programlar ekstra bi yazılıma ihtiyaç duyar, C# kodlarının çalışması için .NET framework, java kodlarının çalışması için de java virtual machine diye bi yazılım gereklidir. Bunlar aracı programlar olarak senin kodlarını makine koduna dönüştürür. Tabi aynı zamanda işletim sistemi ve donanım uyumluluğunu da bunlar ayarlar, doğal olarak işletim sistemine göre veya donanıma göre kod yazmazsın, aracı yazılım halleder bu işi..
Tabi iş böyle olunca yazdığın virüs,trojan .Net framework veya JVM olmayan yerde çalışmayacaktır :)
Ama gerçekten programlamaya yeni başlayacaksan C ağır gelir, geçen sene yaz ödevi olarak basit bi oyun yapmamızı istediler mesela, bi ton kodla boğuşuosun fazla ayrıntı var. O yüzden ilk başta C# veya Java öneririm. Hatta bunlar da OOP mimarisi üzerine kurulu diller olduğu için class yapısı da kafanı biraz karıştırabilir, ama öğrendikten sonra gerisi gelecektir :)
-
(Üf be... Bizim Türkler leb demeden hemen yeteneklerini kötü yönde kullanmayı düşünüyorlar... )
Demek ki bende bi anormaLLik yok Türk'Lerin geneLi böyLeymiş hocam bende sorun bende sanıyordum sevindim şimdi :)
Ayrıca uzun ve detayLı cevapLarın için teşekkür ederim :)
-
RevengeX bunu yazdı:
-----------------------------(Üf be... Bizim Türkler leb demeden hemen yeteneklerini kötü yönde kullanmayı düşünüyorlar... )
Demek ki bende bi anormaLLik yok Türk'Lerin geneLi böyLeymiş hocam bende sorun bende sanıyordum sevindim şimdi :)
Ayrıca uzun ve detayLı cevapLarın için teşekkür ederim
-----------------------------Benim kızgınlığım asıl SANA DEĞİL..
Senin MANTIĞINA..
Programlamayı bilmiyorum diyorsun,
ama Trojan yazacam diyorsun..
Gerekli cevabı yukarıda verdim zaten...
Ama aklına takılan soru olursa,
sen sormaya devam et..
Bizler de cevaplamaya devam etcez..
Çünkü TBT bilgi paylaşım yuvasıdır..
-
Eğer amacın Windows üzerinde uygulama geliştirmekse C'nin ekstra bir faydasını göremezsin. Hatta zararını görürsün.
Çünkü C sistem programlama dilidir, daha sonra genel amaçlı bir dil olarak da kullanılmaya başlanmasına rağmen bu onun yaradılış gerçeğini değiştirmez.
C'nin yapısı ve esnekliği uygulama programcılarının başbelasıdır. Çünkü ayrıntıları C# ve Java dan 20 kat daha fazladır ve esnekliği yüzünden hata yapma oranı çok çok yükselir.
Eğer bir sistem programı yazmayacaksan yani windows üzerinde çalışan sıradan bir uygulama yapacaksan VB yada C# seç. Uygulama programcıları ileri düzeyde en fazla windows apilerini kullanırlar. Bir C programcısı da VB programcısı da uygulama programı yazdığında Windows apileri ile yazmak zorundadır. C nin tek artısı programın daha hızlı çalışması olacaktır ancak artık sistemler çok gelişti ve bu fark milisaniyelerle ölçülecek kadar azaldı.
C ile program yazmak istiyorsan Sistem programcısı olmalısın. Sistem programları nelerdir.
*Driver' ler. Doğrudan donanıma erişebilen portları kullanıp kesmeleri yönetebilen ve çekirdeğin bir parçası olan donanım sürücüler.
*İşletim sistemi modülleri. Kernel modunda çalışmakla birlikte her hangi bir donanımı yönetmeyen, farklı amaçlarla yazılan kodlar.
*İşletim sisteminin kendisi. İşletim sisteminin kendisi en temel sistem programıdır. C ve asm ile yazılırlar.
*Diğer sistem programları (bazı sistem programcıları, soket programları,derleyicileri ve editörleri de sistem programı olarak kabul eder.)
Bunlar dışında program yazacaksan C ile yazman hiçbirşey kazandırmaz. Tüm programcıların (yerli yabancı) ortak bir atasözü vardır."İyi bir C programcısı 5 yılda yetişir" Bilgisayar mühendisliği bölümünde ise bir iki dönemde bu dili öğretmeye çalışıyorlar, halbuki 4 sene sadece C yi bile gerçek anlamda öğrenmeye yetmez.
Şimdi otur düşün, 4-5 seneni C ve Asm ile sistem programlama konusuna mı ayıracaksın, yoksa 1 sene içinde usta bir uygulama programcısı olup aranan eleman mı olacaksın(gerçekten çalışırsan).
-
RevengeX bunu yazdı:
-----------------------------Hocam java iLe ufak oyunlar ve trojanlar yazılabilir mi ?
Ve daha önce hiçbir prog. dili tecrübesi olmayan biri java kitabını alıp çalışırsa başka hiçbir dile ihtiyaç duymadan kullanabilir mi bu java'yı ?
-----------------------------hoca trojan nedir, virüs nedir önce onu bi söyliyim ;
trojan ve virüs programdır.Bidliğin nero, explorer vs.. gibi.Fakat kötü amaçla yazılmışlardır.Gelelim javayla trojan yazılırmı ? Eğer javayla program yazılıyrosa, trojanda yazılır.Sandman oyun konusunda duydum fakat fazla performanslı değil gibi birşey diyordu.
Yani trojan ve oyun yazabilirsin.ama ne kadar verimli, ne kadar performanslı olur bilmem ?
Üstelik neye göre performanslı olacak kıyaslama yapmak lazım.qbasic e göre mi, delphi ye göre mi , c ye göre mi ??
--
öte yandan hiç dil tecrübesi olmayan bi adam yapabilir mi ? yapar ama sıkılabilirde.Bence önce javascript kodlasınlar.Cidden programlamanın temeli.Java ve c ile uğraşmak isterlersede uğraşabilirler.Fakat hiç tecrübesi olmayan biri c falan kasarsa sadece sıkılıp bırakabilir ( tekrar diyorum kişi yapısına bağlı, azimli falansa o farklı ama genelde böyle )