folder Tahribat.com Forumları
linefolder C - C++
linefolder C Dili Öğrenmek İstiyorum!!

C Dili Öğrenmek İstiyorum!!

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BosphorusPasha
    BosphorusPasha's avatar
    Erkek

Selam mürit kardeşletrim ben taktım kafayı bu c diline  falan bende program falan yazmak istiyorum.

Bana şu işi tam olarak anlatabilecek müritler varmı acaba?

Nereden nasıl başlayacağımı falan ne yapacağımı nasıl yapacağımı anlatacak olan bi mürid. 

Bu konuda bana stigmat4 yardımcı olmaya çalıştı ama onuda bu konuda çok sıkmak istemedim sizdende yardım bekliyorum...

bana nasıl başlamam gerektiği hakkında yönergeler ve dökümanlar verirseniz sevinirim. 

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    affetmez
    affetmez's avatar
    Erkek

http://kamer.cmyo.ankara.edu.tr/~cn991814/c/cders1.htm  burda detaylı anlatım var.turbo c yi indir,örnek kodları incele,ders notlarından işin mantığını kavrayabilirsin.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek
    Neden C...Artık .Net veya Java onlarıda geçtim python ruby felan varken neden C?Okul için mi.....Yoksa POS makinesimi programlıcaksın?

Mühendis kahveyi projeye dönüştüren bir insan evladıdır.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dodobig
    dodobig's avatar
    Erkek

kardeş sana e kitap verebilirim. baya var arşivimde. kitapta tavsiye edebilirim. bi problem yaşarsan pm atman yeter her türlü programında yardımcı oluruz. bu arada ben api olayına girdim bi süredir. tek eksiğim bu kaldı diyebilirim. bu arada hiç programlama tecrüben varmı_?

www.atsizcilar.com
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sirhot
    sirhot's avatar
    Erkek
    Populerliğini korumayı başarmış bir dil olması ve ömrünün hala biçilememiş olması... [C/C++]

#darkedition.com
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BosphorusPasha
    BosphorusPasha's avatar
    Erkek
    şimdik hocamlarım ben bu işe girmek istiyorum daha önceden hiç bir bilgim yok ilk hangisinden başlamak gerekliyse ondan başlamak istiyorum ve sizinde zaten bu yüzden yardımlarınnızı bekliyorum ben daha 17 yaşındayım ve bu iş için uygun olabilirim diye düşünüyorum bana herşeyi en baştan anlatabilecek birileri lazım işte aradığım şey bu sağolun hepiniz..
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BosphorusPasha
    BosphorusPasha's avatar
    Erkek
    dodobig bunu yazdı:
    -----------------------------

kardeş sana e kitap verebilirim. baya var arşivimde. kitapta tavsiye edebilirim. bi problem yaşarsan pm atman yeter her türlü programında yardımcı oluruz. bu arada ben api olayına girdim bi süredir. tek eksiğim bu kaldı diyebilirim. bu arada hiç programlama tecrüben varmı_?

-----------------------------

hocam vallahi bu e-book işi güzel birşey ayrıntılı ve herşeyi kökten anlatıyorsa ben varım diyorum elinde güzel kaynaklar varsa upload etmeni rica ediyorum 

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek

kişisel önerim yeni başlıcaksan daha yüksek seviyeli bir dille başlaman....Böylelikle daha hızlı uygulama geliştirebilir ve geliştirdigin uygulamaların çeşitliligini artırabilirsin bunun sana en büyük yararı ne tür yazılım işine yatkın oldugunu görmek(web,mobil,enterprise).....Bunun yanında piyasayada kasmış olursun
    C/C++ tarzı diller daha çok özel amaclarla kullanılıyor....Bazı gömülü sistemler için yazılım geliştirme yada daha spesifik işletim sistemi programları felan için
    C/C++ artık daha akademik bir dil olarak kaldı piyasada çok aranmıyorlar

Mühendis kahveyi projeye dönüştüren bir insan evladıdır.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dodobig
    dodobig's avatar
    Erkek

ginede illede C deme bence.mesela windows programlama yapacaksan ve amacın daha çok uygulama geliştirmekse,veritabanı uygulamaları yapmayı düşünüyorsan VB veya Delphi öğrenmen daha iyidir. mesela C de veritabanı kullanan windows programı yapmak bir kaç haftanı alırken VB de bir yada 2 gününü alır.

ama bilgisayarın çalışma mantıgına meraklıysan ve amacın aşağı seviyeli işlemler ise (windowsta kernel32 apileri dos ta interruptlar portlar vs) ozaman C tam sana göre.

www.atsizcilar.com
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dodobig
    dodobig's avatar
    Erkek

elimdeki tutoryal ve e kitapları temel orta ileri diye klasörleyip upload ederim.ama aklına birşey takılınca muhtemelen günlerce kafanı kurcalayacak ve kitaplarda aradıgını bulamayacaksın. aklında bulunsun kafana birşey takılırsa pm at.

bide ben 2 yıl önce 15 ytl ye "ileri C ,G.murat tasbasi,altas yayınları" kitabını alıp bundan başlamıştım.sonra kaan aslanın a dan z ye C klavuzu kitabı var bunuda tavsiye ederim.gerçi bunun bende e kitabıda var.

www.atsizcilar.com
Toplam Hit: 11409 Toplam Mesaj: 35