C Dili Öğrenmek İstiyorum!!
-
hocalar çok sağolun ilgilendiğiniz için ama ben hala hangisinden başlayacağıma tan karar vermiş değilim ve yanlış bir dildende başlamak istemiyorum
bide bu dili nereden ve nasıl öğreneceğim o var onun hakkında güzel kaynaklar lazım.
-
Hocam başlangıç için iyi bir dil C. Hemen arkasından C++ öğrenmen lazım. C'yi öğrendikten sonra zaten C++ çok zor gelmez öğrenmek için. Daha sonra da C# ya da Java'ya geçiş yapmalısın bence. C'den sonra direkt C# ya da Java olmaz mı diyeceksin şimdi. Olur ama C++ ile daha iyi olur. Çünkü C++, C# ve Java nesne yönelimli dillerdir. C++ ile nesne yönelimli programlamayı öğrenirsen Java'yı öğrenmen birkaç haftanı alır sadece. Bilmem anlatabildim mi?
Linux kullanıyorsan Python ile başlayabilirsin bu işe. Daha sonra Ruby :) Python öğrenmek gerçekten çok kolay.
Başlangıç için C diyorsan sana şu kitabı önerebilirim. Bayağı ayrıntıya girmiş. Bu kitapla C'nin her şeyini öğrenebilirsin. Takıldığın yerleri bilenlere pm'den ya da buraya konu açarak sorabilirsin :)
Ahanda kitap :
==>
http://rapidshare.com/files/95736582/C-Kitabi-TbT.rar
Rar parolası : tahribat.com
Boyutu : 2709 K
-
tamam kararımı verdim delphi den başlayacağım
-
bence dilden önce programlama mantıgı ve algoritma geliştirmeyi öğrenmelisin. bunları öğrendikten sonra dil kolay öğrenilir ;)
-
Biraz geç kalmışım sanırım yorum yapmak için konuya ama şunları eklemek istiyorum.
Delphiyi seçerek yanlış yapmışsın kardeşim.
1.si Microsoft'a ne kadar karşı olanlar çok gibi görünsede herkes microsoft'a muhtaç o yüzden sen ilk olarak microsoftu arkana almayı düşünmelisin
2.si peki bunun için ne yapmalısın microsoftun geliştirdigi platformları kullanmalısın. Nedir bu C# ve Microsoft Studio serisi tabikide ee kardeş napıyım C#a mı kasıyım daha hiçbişey bilmeden diyorsan
istersen kendine güveniyorsan başlayabilirsin biraz zorlar ama sonuçta ögrenirsin ama benim tavsiye benden önce bi arkadaşımızında dedigi gibi
C den basla programlama neymiş güçlü bir dil nasıl kullanılır içinde neler oluyor gör gerçekten yazımı uzun olsada Çok Güçlü bir dil Sonra yapacagın en güzel şey C++ ile C bilginin çok az bi degişiklikle geliştirmek. Artık çok Güçlü bir dil biliyorsun ki Şu anda kullandıgın microsoft bile C++ ile yazılıyor.3.sü artık C++ biliyorsan zaten kimseye sorma ihtiyacın olmuyacak kafana hangi dili istersen ögrenebilirsin bide şmyle bir durum var seçmek zorunda degilsin dillerin hemen hepsi aynı mantıkta hepsinide ögrenebilirsin ben hayvanım diyorsan :D
4.sü bu söylediklerimi gidip birgün baskalarına mutlaka yazmalısın bende senin gibi sürekli napıcam diye gezerken Visual Basicten den basladım kolay diye lanet olsun yanlış yapmışım Delphide pek farklı degil ....
kolay gelsin...
-
iyi öğreneceksen biz seni tutmayalım.. :]
-
f1kr3t hakli gibi gorunuyor bir dili ogrenmeden once algoritmaya yonlenmelisin akis mantigini ivirini zivirini kafana kazirsan daha fazla basarili olabilirsin bence..
-
hoca ne okuyacan benim gibi muh. felansa bence c en iisi gecen yılbasladım hıc bilmiyodum program ne felan ama cok ii dil onceleri bi b*ka yaramadıgını dusunsemde şimdi pic denetleyicilerde kullanmaya calısıyorum deyim yerinde ise sevincten ucuyorum c de yapamayacagın iş yok veri aktarımı programlama vs..pin numarası verme bence en iisi
Ama simdi baktım c de bazı seyler enterasan oldu oturdum assemb. calısıorum o daha eglenceli ama c de 20 satırlık iş onda sayfalar alabiliyor
sana basarılar kardes anlarsın kı kasmadan olmuyor bende baya faydalandıgım 50 mb bi ton e-book var dur rapid e atıyorum su anda ..
ama gorsellik sıfır hersey lkara ekran ama c++ o yonden ii miş..
-
Al sana C Turbo ve C++ derslerinin videolu anlatımı... Hatta bununlada kalmamış neredeyse programlama ile ilgili olan diğer bütün derslerinde videosunu yavaş yavaş ekliyorlar... Çok güzel ve kullanışlı bir site... Diğer arkadaşlarada tavsiye ederim...
http://www.netogretim.com/dersler.aspx
Bu arada söylemeden edemeyeceğim C yi öğrenmeye başlayarak çok iyi bir iş yaparsın. Bir programın zaten allogrithmasını çözersen diğerkileri kapman çok daha kolay olur. Bu mantıkla baktığın vakitte C gerek geçmişinden gelen geliştirilmiş hali ile gerekse kullanım şekli ile diğer birçok dilden çok daha kolay öğrenilebilen bir dildir. Bütün mühendislik fakültelerinin ana müfredatında C dilini bulabilirsin. Hatta mühendislerin ilk görmeye başladıkları dildir C. Diğer bütün diller (Pascal,Visual Basic,etc...) C kadar geçmişe sahip olmamakla birlikte zamanla kullanım alanlarıda C kadar gelişmemiş ve kullanım alanları sınırlı kalmıştır. Ayrıyetten bu dillerde verilen komut bazındada yapıldıkları assemblerdan kaynaklanan C ile aynı birçok benzer komut vardır.
-En basit örnekle Windows un 95ten bu yana gelen tüm versiyonlarının ana çekirdek kısmını C oluşturmaktadır. Ortalama %20 gibi bir dilim...
-En çok kullandığın sitelerden Google'ın %95i ve Youtube un büyük bir kısmı C dili ile yazılmıştır.
-Mirc scriptleri C kullanır.
-Messenger ve daha sana sayamadığım birçok program...
Hiçbirşey bilmesen bile düz mantıkla düşün ki C'nin C Turbo ve C++ gibi türevleri bile doğmuştur. Yani anlayacağın C bi okadar kullanışlı bir programdır. Sana verebileceğin en son tavsiyede Borland C kullanma.Onun yerine Microsoft Visual C kullan çünkü Borlandın tired hataları çok daha fazladır. Seni çileden çıkartıp soğumana sebep olabilir... Bak ufak bir hata sonucu Borland C benim Vistaya ne yaptı :)
http://www.eldebirparatoner.com/ibretialem.jpg
Başarılar...
-
Delphiyide boşver borland satıldı :D en iyisi visual basic yada vb.net öğren :) hem kolaydır bence hemde win tabanlı olunca bi elektriksel çekim oluşuyo dille aranda :D