C# For Döngüsü Acilen Gece 12 Ye Kadar Vaktim Var
-
Selamın aleyküm müritlerim bir sorunum var * lardan üçgen oluşması gerekiyor fakat biraz ters programdan anlayacağınız üzere
rakam soruyor örneğin 7 giriyoruz (7 adet boşluk)*
(6 adet bosluk)**
seklinde gidiyor fakat üçgenin yarısında kalıyor yardım eder misiniz
Console.WriteLine("rakam giriniz :");
int rakam = Convert.ToInt16(Console.ReadLine());
for (int i = 0; i < rakam; i++)
{
for (int j = rakam; j > i; j--)
{
Console.Write(" ");
}
for (int k = 0; k < i; k++)
{
Console.Write("*");
}
Console.WriteLine("*");
}
for (int i = 0; i < rakam; i++)
{
Console.WriteLine("*");
for (int j = rakam; j > i; j--)
{
Console.Write(" ");
}
}
Console.ReadKey();
-
dostum şu şekilde bir dener misin lütfen
istediğin bu olsa gerek
Console.WriteLine("Lütfen Sayı Giriniz : "); int number = Convert.ToInt32(Console.ReadLine()); for (int x = 0; x<number; x++) { for(int y = rakam; y>x; y--) { Console.Write(" "); } int xx = x * 2; for (int z = 0; z<=xx; z++) { Console.Write("*"); } Console.WriteLine(""); }
-
Dostum rakam ne int mi değeri var mı
-
flood du sanırım öyle yaptım ama özür dilerim
sayı girdi alcıcak
girilen sayıya göre bosluk bırakıcak ve öyle baslıcak assağıya inmeye
örn=girilen değer 7
*
**
buraya kadar tamam bunun devamı olmadı
**
*
olması gerek
-
Böyle olmaz mı?
using System; using System.Collections.Generic; using System.Linq; using System.Text; namespace CSUcgen { class Program { static void Main(string[] args) { int kenar = 0; kenar = Convert.ToInt32(Console.ReadLine()); int sinir = (kenar - 1) * 2; for (int i = 0; i < kenar-1; ++i) { for (int j = 0; j <= sinir; ++j) { if (j == (kenar - 1) + i || j == kenar - 1 - i) { Console.Write("*"); } else { Console.Write(" "); } } Console.WriteLine(); } //Alt kenar for(int i = 0; i < (kenar*2-1); ++i) { Console.Write("*"); }//Alt kenar bitti Console.ReadKey(); } } }
-
yok dostum ya öyle olması gerekiyor yapabilirsen çok iyi olur
-
ilk uçgeni taptıysan 2 for daha aç bir tanesi yıldızları sayıcak bir tanesi boşluu ilk boşluk sıfır olucak sonra artıcak sende dene bende yazıcam şimdi
-
>:
Output:
using System; class Haci { static void Main() { byte n = byte.Parse(Console.ReadLine()); for (int i = 1; i < n ; i++) { for (int k = 0; k < (n - i - 1); k++) { Console.Write("."); } for (int k = 0; k < ((i * 2) - 1); k++) { Console.Write("*"); } for (int k = 0; k < (n - i - 1); k++) { Console.Write("."); } Console.WriteLine(); } for (int k = 0; k < (n - 2); k++) { Console.Write("."); } Console.Write("*"); for (int k = 0; k < (n - 2); k++) { Console.Write("."); } Console.WriteLine(); } }
-
nerde bu unbalanced :D c#ı görünce illa bişey yazardı yani.
basit geldi kale almadı herhalde :)
-
Valla ödev gördüğünüz gibi yorumda dediğim gibi olması gerek yapana çok büyük tesekkür edicem :D
-
Bu sefer oldu gibi?
using System; using System.Collections.Generic; using System.Linq; using System.Text; namespace CSUcgen { class Program { static void Main(string[] args) { int kenar = 0; kenar = Convert.ToInt32(Console.ReadLine()); for (int i = 0; i < kenar; ++i) { int j = 0; for (; j < kenar-i-1; ++j) { Console.Write(" "); } for (; j < kenar; ++j) { Console.Write("*"); } Console.WriteLine(); } for (int i = kenar-1; i >= 0; --i) { int j = 0; for (; j < kenar - i - 1; ++j) { Console.Write(" "); } for (; j < kenar; ++j) { Console.Write("*"); } Console.WriteLine(); } Console.ReadKey(); } } }
YeniHarman tarafından 16/Mar/14 23:10 tarihinde düzenlenmiştir