folder Tahribat.com Forumları
linefolder C#, Asp.Net, .Net Core
linefolder C# İle Kameradan Barkod Okuma Hakkında Yardım

C# İle Kameradan Barkod Okuma Hakkında Yardım

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MemBaran
    MemBaran's avatar
    Erkek

Merhaba Arkadaşlar.

bir konuda yardımınızı rica edeceğim. Uğraştığım bir asp.net projesinde şöyle birşey istiyorum. Web sayfasında textboxa tıkladıgı zaman telefonun kamerası açılacak ve kullanıcı barkodu okuttugu zaman o barkodu textboxa yazacak.

Bunu C# üzerinden nasıl yapabilirim.?

Yağmur yağmur yağmur...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fikibok
    KaptaN
    KaptaN's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

hocam hz google üzerinden baktım

https://www.google.com.tr/search?q=c%23+barkod+okuyucu&oq=barkod+c%23&aqs=chrome.4.69i57j0l5.7768j0j4&sourceid=chrome&ie=UTF-8

https://www.youtube.com/watch?v=2fjhnExQ9R4

http://sinandogukanarslan.blogspot.com.tr/2014/09/c-basit-barcode-okuma-program.html

bi bak istersen.

şöyle bi durum web sayfasından kamerayı kullanman sıkıntı olabilir ((bilenler aydınlatsın))  uygulama tarzında yaparsan ancak olabilir diye düşünüyorum.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MemBaran
    MemBaran's avatar
    Erkek
    KaptaN bunu yazdı

https://www.google.com.tr/search?q=c%23+barkod+okuyucu&oq=barkod+c%23&aqs=chrome.4.69i57j0l5.7768j0j4&sourceid=chrome&ie=UTF-8

http://sinandogukanarslan.blogspot.com.tr/2014/09/c-basit-barcode-okuma-program.html

bi bak istersen.

şöyle bi durum web sayfasından kamerayı kullanman sıkıntı olabilir ((bilenler aydınlatsın))  uygulama tarzında yaparsan ancak olabilir diye düşünüyorum.

hocam o sayfaların nerdeyse hepsını inceledim. Geneli barkod oluşturma veya barkod okuyucu üzerinden barkod okutmayı anlatmış. Onlar kolay. Ben telefon kamerasına ulaşıp telefon kamerasından okutmak istiyorum barkodu.

Yağmur yağmur yağmur...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fikibok
    KaptaN
    KaptaN's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    MemBaran bunu yazdı
    KaptaN bunu yazdı

bi bak istersen.

hocam o sayfaların nerdeyse hepsını inceledim. Geneli barkod oluşturma veya barkod okuyucu üzerinden barkod okutmayı anlatmış. Onlar kolay. Ben telefon kamerasına ulaşıp telefon kamerasından okutmak istiyorum barkodu.

şöyle birşey olabilir, kameraya ulaşırsın resmi okutup sisteme upload edersin okur geri döner, mobil uzamanları  birazdan yazarlar 

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MemBaran
    MemBaran's avatar
    Erkek
    KaptaN bunu yazdı
    MemBaran bunu yazdı
    KaptaN bunu yazdı

bi bak istersen.

şöyle birşey olabilir, kameraya ulaşırsın resmi okutup sisteme upload edersin okur geri döner, mobil uzamanları  birazdan yazarlar 

<script type="text/javascript">

navigator.getUserMedia = navigator.getUserMedia || navigator.webkitGetUserMedia || navigator.mozGetUserMedia || navigator.msGetUserMedia;

window.URL = window.URL || window.webkitURL || window.mozURL || window.msURL;

function getUserMedia(constraints, success, failure) {

navigator.getUserMedia(constraints, function(stream) {

var videoSrc = (window.URL && window.URL.createObjectURL(stream)) || stream;

success.apply(null, [videoSrc]);

}, failure);

}

function initCamera(constraints, video, callback) {

getUserMedia(constraints, function (src) {

video.src = src;

video.addEventListener('loadeddata', function() {

var attempts = 10;

function checkVideo() {

if (attempts > 0) {

if (video.videoWidth > 0 && video.videoHeight > 0) {

console.log(video.videoWidth + "px x " + video.videoHeight + "px");

video.play();

callback();

} else {

window.setTimeout(checkVideo, 100);

}

} else {

callback('Unable to play video stream.');

}

attempts--;

}

checkVideo();

}, false);

}, function(e) {

console.log(e);

});

}

function copyToCanvas(video, ctx) {

( function frame() {

ctx.drawImage(video, 0, 0);

window.requestAnimationFrame(frame);

}());

}

window.addEventListener('load', function() {

var constraints = {

video: {

mandatory: {

minWidth: 1280,

minHeight: 720

}

}

},

video = document.createElement('video'),

canvas = document.createElement('canvas');

document.body.appendChild(video);

document.body.appendChild(canvas);

initCamera(constraints, video, function() {

canvas.setAttribute('width', video.videoWidth);

canvas.setAttribute('height', video.videoHeight);

copyToCanvas(video, canvas.getContext('2d'));

});

}, false);

</script>

bu script ile telefonun kamerası açılıyor ama gerçi ön kamera açılıyor onu da anlamadım. Burdan okutmaya çalıştım ama olmadı. 

Yağmur yağmur yağmur...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MemBaran
    MemBaran's avatar
    Erkek

Yardımcı olabilecek bir arkadaş var mı?

Yağmur yağmur yağmur...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NoktaliVirgul
    NoktaliVirgul's avatar
    Erkek

Algoritmasını yazıyorum:

Web sitesinde JS ile kameradan görüntü alırsın.
    Aldığın görüntüyü siteye upload edersin.
    asp.net ile yaptığın sistem gönderilen resimde barkod var mı yok mu kontrol eder.
    eğer barkod varsa çözer ve sonucu kullanıcıya gönderir.
    eğer barkod yoksa hata döner.

---

Öğrenilecekler (sıralama önemli değil):
    1. JS ile kamerayı açma, çekilen fotoğrafı filebox'a ekleme ve callbackler ile formu submit etme.
    2. asp.net ile imaj tanılama, tanılanan imaj üzerinde barkod olup olmadığını algılama
    3. barkod şifreleme algoritmaları hakkında bilgi. örneğin qr kodun çalışma mantığı. (bunu tanılama yaptığında ve resimde qr kod bulduğunda ilgil piksellere göre qr kodu çözen kodlama için kullanacaksın.)
    3. temel HTML bilgisi
    4. temel JS bilgisi
    5. temel ajax bilgisi

If my calculations are correct, when this baby hits eighty-eight miles per hour... you"re gonna see some serious shit.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MemBaran
    MemBaran's avatar
    Erkek
    NoktaliVirgul bunu yazdı

Algoritmasını yazıyorum:

asp.net ile yaptığın sistem gönderilen resimde barkod var mı yok mu kontrol eder.

---

1. JS ile kamerayı açma, çekilen fotoğrafı filebox'a ekleme ve callbackler ile formu submit etme.
    2. asp.net ile imaj tanılama, tanılanan imaj üzerinde barkod olup olmadığını algılama
    3. barkod şifreleme algoritmaları hakkında bilgi. örneğin qr kodun çalışma mantığı. (bunu tanılama yaptığında ve resimde qr kod bulduğunda ilgil piksellere göre qr kodu çözen kodlama için kullanacaksın.)
    3. temel HTML bilgisi
    4. temel JS bilgisi
    5. temel ajax bilgisi

Hocam fotograf olarak değil. Barkod okutup örneğin barkod değeri 125452221 ise bu değeri alıp textboxa yazdırmak istiyorum.

Yağmur yağmur yağmur...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NoktaliVirgul
    NoktaliVirgul's avatar
    Erkek
    MemBaran bunu yazdı
    NoktaliVirgul bunu yazdı

Algoritmasını yazıyorum:

---

3. temel HTML bilgisi
    4. temel JS bilgisi
    5. temel ajax bilgisi

Hocam fotograf olarak değil. Barkod okutup örneğin barkod değeri 125452221 ise bu değeri alıp textboxa yazdırmak istiyorum.

Şimdi ben anlamamış olabilirim. Doğru anlamış mıyım diye teyit etmek istiyorum:

Elinde bir adet cep telefonu var ve kamerasından GÖRÜNEN barkod'u okumak istiyorsun. Hani süpermarketlerdeki gibi lazer gönderip okuyan bir sistem değil de cep telefonu kamerasından GÖRDÜĞÜN barkod'u okumak senin amacın.
    Cep telefonu kamerasından senin web sayfana dönecek tek şey görüntü verisidir. Barkod olarak dönmez. Resimdeki veriyi işleyip barkod var mı yok mu bakman gerekir.

Yok ben canlı canlı görüntü üzerinde çalışmak istiyorum diyorsan Person of interest'in arayüzünü face tracking ile webcam'den okuyan bir sistem vardı. JS ile belki canlı video üzerinde barkod aratabilirsin.
    https://github.com/besirkurtulmus/poi-animations

If my calculations are correct, when this baby hits eighty-eight miles per hour... you"re gonna see some serious shit.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MemBaran
    MemBaran's avatar
    Erkek
    NoktaliVirgul bunu yazdı
    MemBaran bunu yazdı
    NoktaliVirgul bunu yazdı

Algoritmasını yazıyorum:

---

3. temel HTML bilgisi
    4. temel JS bilgisi
    5. temel ajax bilgisi

Şimdi ben anlamamış olabilirim. Doğru anlamış mıyım diye teyit etmek istiyorum:

Elinde bir adet cep telefonu var ve kamerasından GÖRÜNEN barkod'u okumak istiyorsun. Hani süpermarketlerdeki gibi lazer gönderip okuyan bir sistem değil de cep telefonu kamerasından GÖRDÜĞÜN barkod'u okumak senin amacın.
    Cep telefonu kamerasından senin web sayfana dönecek tek şey görüntü verisidir. Barkod olarak dönmez. Resimdeki veriyi işleyip barkod var mı yok mu bakman gerekir.

Yok ben canlı canlı görüntü üzerinde çalışmak istiyorum diyorsan Person of interest'in arayüzünü face tracking ile webcam'den okuyan bir sistem vardı. JS ile belki canlı video üzerinde barkod aratabilirsin.
    https://github.com/besirkurtulmus/poi-animations

Ben de açık anlatamamış olabilirim. Tekrar izah etmeye çalışayım. Dediğin gibi bir adet telefonum var. Ve bir tane mevcut yayında sitem var. Web sitemde ürünleri sorgulatmak istiyorum. Örneğin sorgu sayfasında sorgula butonuna tıkladıgı zaman kamerası açılacak ve elindeki ürünün barkodunu okuyacak. Barkoddaki değer örneğin 12345678 ise bana bu değeri döndürecek. Resim olarak almasını istemiyorum yani. Android uygulamalarda v.s. var hep kullanılıyor ama web kısmında pek görmedim. 

Açıklayabildim umarım :)

Yağmur yağmur yağmur...
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek

Hocam hiçbir bilgim yok bu konuda öncelikle bunu söyleyeyim,

Mantık şu şekilde olabilir Resmin Encode edip barkod içerisindeki numaraları bir Array'e atmak gibi birşey olsa gerek tıpkı şey gibi

Ahmet ismini 1 cümle içerisinde aratmak gibi olabilir algoritması.

bunun Hazır kütüphaneleri vardır bence. Bu şekilde fotoğrafı Kameradan okuyabilirsin.

Android taraflı dinleme olayları var (Listener) onlarla fotoğrafı dinleyebiliyorsun vs. vs. bunun gibi bi yapı varsa C# da sende yapabilirsin.

Android taraflı bi sorunun var ise beraber bakabiliriz hemde bende öğrenmiş olurum

Andolsun kuşluk vaktine ve dindiği zaman o geceye ki, Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı! Ve kesinlikle senin için sonu önünden (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır. ileride Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın! O, seni bir yetim iken barındırmadı mı? Seni, yol bilmez iken (doğru) yola koymadı mı? Seni bir yoksul iken zengin etmedi mi? Öyle ise, sakın yetime kahretme (onu horlama)! El açıp isteyeni de azarlama! Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!
Toplam Hit: 3496 Toplam Mesaj: 15
asp.net c# barcode