C# İle Kameradan Barkod Okuma Hakkında Yardım
-
MhmdAlmz bunu yazdı
Hocam hiçbir bilgim yok bu konuda öncelikle bunu söyleyeyim,
Mantık şu şekilde olabilir Resmin Encode edip barkod içerisindeki numaraları bir Array'e atmak gibi birşey olsa gerek tıpkı şey gibi
Ahmet ismini 1 cümle içerisinde aratmak gibi olabilir algoritması.
bunun Hazır kütüphaneleri vardır bence. Bu şekilde fotoğrafı Kameradan okuyabilirsin.
Android taraflı dinleme olayları var (Listener) onlarla fotoğrafı dinleyebiliyorsun vs. vs. bunun gibi bi yapı varsa C# da sende yapabilirsin.
Android taraflı bi sorunun var ise beraber bakabiliriz hemde bende öğrenmiş olurum
Merhaba Hocam,
Android tarafında yapılıyor birçok uygulamada kullanılıyor ama web kısmında çözemedim sorunu.
-
-
http://www.jqueryscript.net/other/jQuery-Plugin-For-BarCode-QR-Code-Reader-WebCodeCam.html
getUserMedia ile bilgisayardan kamerayı açtırabiliyorsun fakat telefondan browser ile kameraya erişmeyi denemedim hiç, mobil için uygulama yazmak daha mantıklı en azından çok uğraştırmaz. Hemde sürekli seri okumada gerçekleştirebilirsin böylece hocam
-
NoktaliVirgul'un dedikleri tamamen doğru. Sen web sayfası ile kamerayı açtırdığında o barkodun fotoğrafını çektirip yükleyip işletmen lazım. Web sayfası ile telefon üzerinde işlem yaptıramazsın native uygulamalar gibi.