Çalıştırdığınız Elemanın Dürüstlüğü
-
işyeri sahibi olanlar ,çalıştırdığınız elemanın birşey çalıp çalmadığını nasıl kontrol edersiniz yada anlama teknikleriniz nelerdir ? mesela uzun süre yoksunuz .
-
biz elemanı hiç boş bırakmamamıza rağmen depodan sürekli mal araklıyormuş... depoda ayakkabıların kutu ve kolileri oluyor kağıtçıya verirken aralara sıkıştırıp sonra satıyorlarmış.. stok programı kullanmadığımız için böyle bir durum ortaya çıktı.. personel azeri idi.. 3 kere çocuk yaptı 3üde doğmadan rahimde vefat etti hepsi bi yana o.ç. diyo yemin çekiyo ben yapmadım karım ölsün doğcak çocuğum ölsün diye yemin çekiyor.
bence normal işçiye 5 veriliyorsa akrabalardan bi çocuk ayarla 7 ver temiz olsun
yunusdogan tarafından 26/Tem/13 05:27 tarihinde düzenlenmiştir -
Çalana Engel Olmak Zordur Anlamak Da Zor olabilir kamera gibi yada hesabini iyi yaparak olabilir ama nerde neyi çalıyor o da onemli
-
basit bir yol daha var perakende satış yapan bir yer falansa, ben 1 saat yokum vs de. tanıdığın birine para ver 1 saat içinde satış yapamayacağın bir rakam olsun ki başka müşteri gelmiş mi gelmemiş mi sorun olmasın, gitsin alışveriş yapsın senin dükkandan. döndüğünde sor varmı gelen giden diye. eh işte bir bakıma böyle deneyebilirsin.
-
sir bunu yazdı
basit bir yol daha var perakende satış yapan bir yer falansa, ben 1 saat yokum vs de. tanıdığın birine para ver 1 saat içinde satış yapamayacağın bir rakam olsun ki başka müşteri gelmiş mi gelmemiş mi sorun olmasın, gitsin alışveriş yapsın senin dükkandan. döndüğünde sor varmı gelen giden diye. eh işte bir bakıma böyle deneyebilirsin.
İyi fikir ;)
-
Gorunen bi yere 50 lira birak
-
mağazanın çeşitli yerlerine fake kamera takabilirsin :)
mesela
http://www.indirdik.com/Caydirici-Sahte-Dome-Guvenlik-Kamerasi
yunusdogan tarafından 26/Tem/13 06:04 tarihinde düzenlenmiştir
-
Citizen bunu yazdıGorunen bi yere 50 lira birak
bende bunu diyecektim. -
Tedbirler biyere kadar, annesine babasına bakacaksın haramı öğrettiyse haksız kazancın yanlış oldugunu öğretti ise çalmaz zaten, yemez o hakkı olmayan parayı. ama haramı helali bilmiyorsa senin tedbirleri bi şekilde altedip amacına ulaşır.
-
Citizen bunu yazdıGorunen bi yere 50 lira birak
çocukluğum aklıma geldi :)
yaz tatillerinde çalışırdım, bir yaz tatilinde terzinin yanına çırak olarak girmiştim, her sabah dükkanı açar temizlik yapardım bir sabah gittiğim zaman yerde para bulmuştum ve ustanın tezgahının üstüne koymuştum temizliği yapmıştım.
Usta gelince masadaki parayı gördü bu ne dedi, dedim temizlik yaparken buldum birinden yada senden düşmüştür dedim o zaman o parayı bana vererek cebine koy demişti.
Tabii çocukken beni denediğini ilk başta anlamamıştım :)
-
yalancı kamera bi önlem olabilir. denemek için arkadaşın dediği gibi yada en mantıklısı 1-2 saat yok ol bi iki müşteri yolla yakınında olsa fark etmez çalıyorsa ondanda çalıcaktır :) denemekte hayır var :)