Cam Katı Mıdır Sıvı Mıdır?
-
aslında bu yazıyı okuduktan sonra hafifçe gülümsedim dünyada herşey görecelidir... yazıyı okuyun ne demek istedigimi anlıyacaksınız bence güzel bir yazı
-
camın hammaddesi silisyum yani kum.yani kaya. dünya yaratılalı 10 trilyon yıl dendiğine göre.dağların tepesindeki kayalarında eriyip sıvı şeklinde akması gerekir))).
-
untouchables bunu yazdı:
-----------------------------
camın hammaddesi silisyum yani kum.yani kaya. dünya yaratılalı 10 trilyon yıl dendiğine göre.dağların tepesindeki kayalarında eriyip sıvı şeklinde akması gerekir))).
değişik bir yaklaşım :DDD -
eğer soru olarak sormuş olsaydın cam diyip açıklıcaktım ama siz açıklamışsınız :(
-
o halde taşta bir sıvıdır evet hem cama göre yapısı daha gevşektir yani özkütlesi daha azdır bardaga koyduğumuzda badak yerin şeklini almadan o bardağın şeklini albilir garip ozaman herşey sıvıdır ne diyom ben yaa deliricem biz de sıvıyız siz de sıvısınız herkez sıvı
-
viscosity olayı amk iste, sıvıların viscositysi war diyosak cam sıvıdır. ama katılarda da var diyosak katıdır. Eski camlara bi bakın alt tarafları daha bi kalın ve bombe yapmıştır yani akmıştır...
-
PlatypuS bunu yazdı:
o halde taşta bir sıvıdır evet hem cama göre yapısı daha gevşektir yani özkütlesi daha azdır
-----------------------------özkütlesinin az yada çok olması bir şey ifade etmiyor örneğin civayı ele alalım öz kütlesi 13küsürgr/cm3 tür tamam mı şimdi demi ele alalım demirinde yanlış hatırlamıyorsamda 7küsür aliminyum 2 küsür ama civa sıvı fe ve al katıdır
buna suyuda örnek verebiliriz ve suyun iki haline sıvı halinin yoğunluğu (+4 derecede) 0,9996 gibim bişidi 1 işte ama buz halinin yoğunluğu ise 0,9küsür
çok şaçma bir yaklaşım yapmışsın
bir sıvı düşünelim yoğunlu 5 br olsun yoğunluğu 5 altında olaan maddeler sıvı olacak diye bir KAİDE YOKTUR.
untouchables bunu yazdı:
şimdi sende okadar saçma bir yaklaşım yapıyorsunki bende senin düşüncenden yolacıkarak bir yaklaşım yapayım su gene en basitinden şimdi su neyden oluşur O ve H şimdi bunlar birtanesi yanıcı (H) diğeri ise yakıcıdır (O) senin bu yaklaşımnından yola çıkarak suyun yanması gerekir değilmive gene öyle bir namtık düşünürsek o bahsettiğin dağların tepelerinde saydam olması gerekmezmiydi?
jacob bunu yazdı:
-----------------------------cam kumdan vede sudan yapılır aslkında bir bakıma katıdır diğer bakıma sıvıdır.
yani sen nasıl görmek istiorsan öle kabul edebilirsin ben katı olarak kabul ediorum :)
ekstra bilgi:DÜNYAMIZDA TEK MADDE 3 HALDE BULUNABİLİR BU MADDE "SU"DUR
1)KATI
2)SIVI
3)GAZ
-----------------------------sana gelirsek "ekstra bilgi:DÜNYAMIZDA TEK MADDE 3 HALDE BULUNABİLİR BU MADDE "SU"DUR" bu da yanlış bir düşünce her sıvı maddenin az yada çok buharlaşır şimdi bir maddenin sıvı hali varsa gaz halide vardır buradan bu sonuç çıkıyor bize ne lazım şimdi katı ve sıvı hali olması lazım (şimdi dünyada nşa da bakarsak -50 ile +50 derece arasında oluyor hava sıcaklığı) yani erime noktası bu iki değer arasında olan madderden bahsedebiliriz öğneğin benzen 5 derece eriyor diye hatırlıyorum
1)KATI
2)SIVI
3)GAZ
+
4)Plazma
maddenin 4 halidir katı bir maddeye ısı verdiğinde sıvı olur biraz daha ısı verdiğinde gaz olur ve biraz daha ısı verdiğinde plazma hale geçer nedir bu plazma?
yüksek sıcaklıklarda gazlar iyonize olur nasıl yani atomlardan elektronlar kopar ve ortamda elektron ve iyon karışımı bir bulut oluşur bu bulut plazmadır (örnek lambalar bar böle gımıl gımıl bişi elini nereye koyarsan oraya garip bişiler olur)
not buradakilerin hepsi biraz bilgi ve çok mantıkla yazılmıştır
-
PlatypuS bunu yazdı:
o halde taşta bir sıvıdır evet hem cama göre yapısı daha gevşektir yani özkütlesi daha azdır bardaga koyduğumuzda badak yerin şeklini almadan o bardağın şeklini albilir garip ozaman herşey sıvıdır ne diyom ben yaa deliricem biz de sıvıyız siz de sıvısınız herkez sıvı
-----------------------------sakin ol gerçege yaklaşmak insanı çıldırtabilir :)))))))))
-
Akışkan olabilir mi :)))
-
cam ne katı ne de sıvıdır bana göre