Çamaşır Makinesi - Sıkmada Şartel Atması - Kömür Değişimi ?
-
zalimadam bunu yazdı
40a sağlammış :D
hocam şimdi kömür değişiminde filan kömürlerin bindiği yerin bakır araları dolup sıkma modunda kısa devre yapıyor olmasın ?
şimdi başıma gelen olayı anlatayım neden sigorta dedim.
bizdede 30 a sigorta vardı dolap çalışınca atıyordu sigorta bozukmuş.
ayrıca her yapmurda kaçak akım rölesi atıyordu.
balkon prizinde nemlenme olunca oluyordu. değişik omajda çalışanını taktılar düzeldi.
yani farklı sigorta ile dene yada farklı odadan priz çek en basiti öyle öğrenirsin makinada mı sigortada mı
valla hocam dediğin gibi de olabilir. kaçak akım rölesi atıyor bende de, şimdi ara kablo ile bağladım makineyi, şuanlık atmıyor kulağım kaçık akım rölesinde, gözüm monitörde :)
@TeknikA hocam dediğin gibi yaptım makine 2-3 yavaş sağ sol, sonra 1 tur uzun, sonra yine yavaş derken 2. hızlı modda attı. Ara kablo ile bağladım makineyi. şuana kadar sıkıntı yok. Galiba bağladığım prizde topraklama yok.
@LhaNeT hocam geçmiş olsun ben de şimdi prizle kullanıyorum. Oluyor gibi inş. amazondan fiyatlara baktım. 500 liraya buldum alman malı falı sıfır hadi yine iyi dedim. ama oyuncakmış amk keyuamuyiemkayk ben böyle işin ....
@torpedo_XL haklısın hocam kak rölesi atıyordu. ara kablo ile bağladım bayağı yüksek devre çıktı şimdi sıkıntı yok gibi.
sağolun hocalar. fiyatlar uçmuş bian çok korktum :) spotların da ayrıca