Çanakkale 1915- Facia Bir Film
-
Ailecek şimdi çıktık. Herkeste aynı düşünce gerçekten hiç mi hiç olmamış. Kesinlikle önermiyorum.
Ha yine gitmek isteyen varsa buradan devamını okumasın.
Benim not aldığım hatalar.
1)Bizim Türk filmlerinde kurtlar vadisinden bu yana yapılabilen en büyük animasyon ateş efeği galiba. Bolca ateş var etrafta ateş edilsede var edilmesede.
2)Çarşaflı kadınlar var mübarek ipek dokuma gibi parıl parıl parlıyordu çarşaflar.
3)Atatürk vuruluyor bilirsiniz saatinden. Hemen kalkıyor sakin olay beyler hadin devam der gibiydi hiç mi hiç olmamış.
4)Malum ağlamayı sevdiğimizden olsa gerek hep biizm askerler kafadan göğüsten vuruluyor parça parça oluyor nedense düşmanın şöyle güzel bir vuruluşu inleyişi yok.
5)Bir komutanın öldüğü sahnede bayram namazı çıkışı patlama oluyor her yer gümlüyor ama ağaç sallanmıyor bile, nasıl bir animasyon diye isyan ettim resmen.
6)Başlangıçtan zaten anlıyorsunuz eman eman türküsü verdiler birazdan ağlamaya hazırlanın der gibiydi.
7)Birde bu savaş kıyafetleri gıcır gıcır oluyorya hep aklım Errayn ı Kurtarmak geliyor biraz eskimiş yıpranmış olsa daha gerçekçi olurdu.
8)Süngüyü bırakıp kürekle savaşıyordu mübarek Şevket Çoruh abimiz. Tamam abi biliyoruz kazma kürekle savaşıp kazandık bu memleketide sen savaşları karıştırdın herhalde karşında yüzlerce asker geliyor sen 10 kişiyle elinde kürek fatal error.
9)VE VE VE en büyük fatal errorda Seyit onbaşıydı plastik görünümlü topu bir sürü askerin içinde 2 askere sırtına yükletti ( nedendir bilinmez komutan dair onu seyrediyordu) taşıdı o an film bitti zaten herkes söylenmeye başladı.
10)Bir sahnede Komutan askerlere gaz veriyordu ve askerler bağdaş kurmuş dinliyorlardı ne ciddiyetsizlikse.
11)Kürt Türk kardeşliğine saçma bir yerde gönderme yaptılar yani olmadı yeri ve zamanı değildi.
12)En sonda iki taraf birbirine girdi sanırım painte yapıp cam studioda çekmişler dedim içimden etraf kandı sonra 4-5 asker taşın üstünde nereye neden tuttukları belirsiz bayrakları tutuyordu ve film bitti.
Sonuç neden çekilmiş bu film anlamadım yönetmenin birine sözü felanmı vardı acaba.
-
Çanakkale Çocukları faciasından sonra iyi gibi gelmişti gözüme
-
Daha izlemedim filmi izlicekdim ama sagol izlemis gibi oldum :D
-
ahahaha :D çok iyi ya.. ae faciası.
-
fılmden once haluk bılgınerle ropartajı dınledım
spıker - hıc duygulandınız mı o sahnelerde
haluk- ben oyuncuyum ısımı yapıyorum ve ukela konusmlar
ayrıca sınan cetının fılmdekı amacı bızım somurgecılere karsı muzaffer ordumuzla pembe hatunlarımız 15 lıklerımzle dırenmemız degıl 2 kardesın sikimsonik tatavası
ha benım ıcın sınan cetın bıtmıstır ızledıkten sonra herkesın gorusunu kendınedır tavsıye etmıyorum ama berbat bı fılmdı
-
zeybekustasi bunu yazdı
Ailecek şimdi çıktık. Herkeste aynı düşünce gerçekten hiç mi hiç olmamış. Kesinlikle önermiyorum.
Ha yine gitmek isteyen varsa buradan devamını okumasın.
Benim not aldığım hatalar.
1)Bizim Türk filmlerinde kurtlar vadisinden bu yana yapılabilen en büyük animasyon ateş efeği galiba. Bolca ateş var etrafta ateş edilsede var edilmesede.
2)Çarşaflı kadınlar var mübarek ipek dokuma gibi parıl parıl parlıyordu çarşaflar.
3)Atatürk vuruluyor bilirsiniz saatinden. Hemen kalkıyor sakin olay beyler hadin devam der gibiydi hiç mi hiç olmamış.
4)Malum ağlamayı sevdiğimizden olsa gerek hep biizm askerler kafadan göğüsten vuruluyor parça parça oluyor nedense düşmanın şöyle güzel bir vuruluşu inleyişi yok.
5)Bir komutanın öldüğü sahnede bayram namazı çıkışı patlama oluyor her yer gümlüyor ama ağaç sallanmıyor bile, nasıl bir animasyon diye isyan ettim resmen.
6)Başlangıçtan zaten anlıyorsunuz eman eman türküsü verdiler birazdan ağlamaya hazırlanın der gibiydi.
7)Birde bu savaş kıyafetleri gıcır gıcır oluyorya hep aklım Errayn ı Kurtarmak geliyor biraz eskimiş yıpranmış olsa daha gerçekçi olurdu.
8)Süngüyü bırakıp kürekle savaşıyordu mübarek Şevket Çoruh abimiz. Tamam abi biliyoruz kazma kürekle savaşıp kazandık bu memleketide sen savaşları karıştırdın herhalde karşında yüzlerce asker geliyor sen 10 kişiyle elinde kürek fatal error.
9)VE VE VE en büyük fatal errorda Seyit onbaşıydı plastik görünümlü topu bir sürü askerin içinde 2 askere sırtına yükletti ( nedendir bilinmez komutan dair onu seyrediyordu) taşıdı o an film bitti zaten herkes söylenmeye başladı.
10)Bir sahnede Komutan askerlere gaz veriyordu ve askerler bağdaş kurmuş dinliyorlardı ne ciddiyetsizlikse.
11)Kürt Türk kardeşliğine saçma bir yerde gönderme yaptılar yani olmadı yeri ve zamanı değildi.
12)En sonda iki taraf birbirine girdi sanırım painte yapıp cam studioda çekmişler dedim içimden etraf kandı sonra 4-5 asker taşın üstünde nereye neden tuttukları belirsiz bayrakları tutuyordu ve film bitti.
Sonuç neden çekilmiş bu film anlamadım yönetmenin birine sözü felanmı vardı acaba.
Yeşim sezgin değerli ve çalışkan biridir ben yanlışta olabilirim ama ilk yönetmenlik deneyimi bu idi (İki olabilir belki) Benim anladığım bu yapımcılık ve yönetmenliğe ilk adım atanlarda mesaj kaygısı mutlaka oluyor (Mahsunda aynı çelişkiyi yaşamıştı) bu flimdede bunu yaşamışsın. Bu tarz yapımlar belgesel olmazsa seyretmiyorum bu yapımada yeşim sezin yapımı olduğu için gitmek istiyordum ama eleştirilerin gerçekten tuhaf. Bana öncelik yapacaktır izledikten sonraki kararımı tekrar yazarım..
Not: Çanakkale ile ilgili belgesellere takılın pişmaz olmazsınız heleki savaş kararkaş imzalı olanlara denk gelirseniz..
HAKMAN tarafından 21/Eki/12 22:57 tarihinde düzenlenmiştir -
Arkadaş eskisi kadar cazip gelmiyor bana bu tarz filmler ve bu filmin tutmayacağı bariz belli nedenine gelirse artık sıktı arkadaşlar kaç tane çekildi çanakalle filmi vs vs 1453 tuttu sebebi çok para harcandı ve görsel efekti fazlaydı birde düz mantık sadece fetih ilgilenilmedi ulubatlı hasana ağırlık verildi vs
Tarihi film furyasının bokunun çıkardılar diyebilirim tarihi filmler çekileceksede bence başka yönlere apırlık verilmeli artık bilinenin dışına çıkılması bir tarihi filmde daha fazla izlenilebilirlik oranını artıracağının düşünüyorum. -
Çok iyi reklam ettiler, afişler falan her yerde. Anlattıklarına göre gitmemeye karar verdim.
-
Çanakkale Çocukları mı hocam yoksa 1915 mi? Sinan'ın filmi mi yani?
-
Türk sinema sektörü daha yolun başında desteklemek lazım kötü de olsa, ha bi gora da çıkmıştır bu topraklardan o ayrı =)
-
yarın gideyim kuzen merak ettim şimdi