Çanakkale 1915 Geliyor !!!

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karakutu
    karakutu's avatar
    Erkek

buda sinan çetin'in çanakkalesi 

http://www.hurriyet.com.tr/kultur-sanat/haber/20553430.asp

Mevzu derin | Papikolas Planet
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek
    HoLyCat bunu yazdı

Bu Filmi Yabanci lar Cekseydi ayakta alkislar sayfalarca yorum yapardiniz..

Kaliteli yapımları ayakta alkışlıyoruz hocam.

Bilen var bilmeyen var çanakkale savaşını konu alan ve Mel Gibson un oynadığı bir film var. Anlatmak istediğimiz bizim tarihimiz büyük değenlendirmeye yeni yeni başlıyoruz , adamlar 2 avusturalyalının 1. dünya savaşında yaşadıklarını filme çekmiş. Aradaki farkı gör diye söylüyorum.

M3ve0.jpg%20%28300×425%29

Gelibolu  http://www.imdb.com/title/tt0082432/   Puanı da 7.6

Two Australian sprinters face the brutal realities of war when they are sent to fight in the Gallipoli campaign in Turkey during World War I.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    angel_of_god
    angel_of_god's avatar
    Erkek
    FireX bunu yazdı

Fragmanını beğendim. Çekim açıları, arkaplan, renk tonları, oyuncuların hal ve tavırları vs. hiç de öyle amatör işi olacakmışa benzemiyor. Umarım filmin geneli için de aynı şey söz konusu olur. Özel efektler ise Fetih 1453'teki ekip tarafından yapılacakmış. O filmde efektler bir Hollywood kalitesinde değildi elbette ancak yine de Türk sineması için üst düzeydi. Bu filmde tamamen hayal ürünü olan mancınık, top, sur duvarlarının modellenip yıkılması gibi şeyler ağırlıklı olmayacağından efektler daha kaliteli olabilir. Zira Çanakale savaşında kullanılan gemi, uçak, bina gibi şeyler bugün yeniden film için kullanılıp bilgisayarda özel efektlerle havaya uçurulabilir. Bu da daha iyi sonuçlar verecektir. Yapımcılar Çanakkale Savaşı'nın Türk halkı için olan öneminden dolayı eminim ki bunun vebalini kaldırmak elinden geleni yapıyordur. Türk sineması için bu konularda ortalama üstü bir iş çıkartılırsa mutlaka geri dönüş oluyor. Misal Fetih 1453 gişe ve hasılat konusunda kırılması çok zor rekorlara imza attı. Şahsen ben bu yapımı destekliyorum ve izlemek için de sabırsızlıkla bekliyor olacağım.

Aynen katılıyorum hocam bir anda hollywood kalitesinde film çekmemiz için öncelikle toplum olarak şu anki durumu kabullenip maddi ve manevi tüm desteğimizi sağlamamız gerektiğini düşünüyorum. Ayrıca ülkemizde sinema sektöründeki son gelişmelere baktığımızda ilerde çok daha güzel ve kaliteli türk yapımlarını seyredeceğimize inanıyorum .

Toplam Hit: 2619 Toplam Mesaj: 24