Canı Sıkılanlar İçin Hobi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HyKo
    HyKo's avatar
    Erkek

HeYeT bunu yazdı:
    -----------------------------

HyKo bunu yazdı:

tarzan bunu yazdı:

HyKo bunu yazdı:

bırakın bu işleri bunlar sıkıntı geçirmez. briç ögrenin. 

http://www.bricturk.com/

burdan baslayın ama burdan devam etmeyin kulüplere gidin. söyleyeceklerim bu kadar.

hea yav bu briç içinde kafa oyunu diyolar. bide bunu deniyelim bakalım ne kadar uğraştıracak. ne zamandır aklımdan çıkmış iyi hatırlattın hoca.

hayat boyu ugrastırır hocam ihale gibi yarım saatte ögreneyim oynayım diyemessin. şöyle baslangıc seviyesinde oynarım dersen min 6 ay. ders almadan kendim ögrenirim dersen min 1 yıl :)

ohö. :D

şaka bi yana bizim ünide ki soyut cebirci paso bundan oynardı hayatı buydu adamın yahu nasıl bir oyun anlart hele hocam

hocam oyun kozlu bir oyun eşli ihale eşli king gibi oyunları bilenler daha rahat ögrenirler. klasik bataktan farkı kartı yükseltme ve kozlama zorunlulugu yoktur. yani koz karo ve sinek oynanıyorsa sinege çakmak zorunda değilsiniz baska bir kagıt atabilirsiniz. dönen kagıt varsa atmak kuraldır tabiki.

markalar arasında hiyerarşi vardır. pahalıdan ucuza maça(pik)>kupa(kör)>karo(karo)>sinek(trefl).ve bunların en üstünde Sanzatu(kozsuz oyun)

2kısımdan olusur 1-deklerasyon 2-yer oyunu bana göre agırlıkları 50-50 dir. bazıları yer oyunu basit nolacak ben 40 yıldır batak oynuyorum der. ama bataga benzemez kozlama ve yükseltme serbestliği oyuna zilyon tane ihtimal alternatif katar. bu yüzden çok zevklidir aynı zamanda zordur yeri gelir 5dk bir kagıt atmak için düşünürsünüz.

ŞANS FAKTÖRÜ SIFIRDIR. bu şu demek. bir turnuvada oynarken 50 masa varsa bütün masalar aynı elleri oynar. yani;

1 numaralı masanın kuzey tarafına oturdugunuzda size gelen el ile diğer bütün masalarda kuzeye oturan oyunculara gelen el aynıdır.diğer yönler için de aynı yani dengesiz dagılmıs şöyle olmus falan gibi bahaneler yoktur. aynı ellerle siz ne kadar löve(el) alabiliyorsanız ne kontratlar yapabiliyorsunuz ona göre bakılır.

dünyanın en adil oyunudur brice 1 ay önce bile baslasanız 40 yıldır briç oynayan bir dünya şampiyonuyla aynı masada bir turnuvada karsılasabilirsiniz bu da ayrı bir güzellik. yani yeni kurulan okul futbol takımınızın her hafta gs fb bjk ile maç yapması gibi (ve bazen yenmesi).

sürekli düşünmeeye sevk ettiği için unutma bunama alzaymır* gibi hastalıklara karsı etkisi kanıtlanmıstır. 70 yasına geldiğimizde etkisini görürürüz belki.

adrenalin çok yüksektir masada kagıtları birbirine çarpan gördüm. ama bir o kadarda kibar oyundur her masaya oturusta kalkısta selam verilir. oyun kısmına geçilirken ortaga şans dilernir teşekkür edilir vs:)

kısaca böyle. herkes oynasın kafası çalışmayan adam kalmasın :)

(bunu üşenmeyip okuyan zaten baslamıs demektir.diğerleri 60 yasında baslarlar:))

...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tarzan
    tarzan's avatar
    Erkek

HyKo bunu yazdı:

vay arkadaş briçe başladım yav heheh :D öğrenelim arkadaş neye 1 sene gitmiyo ki. bi gaciyle bi sene verip ömründen ömür gideceğine bu olayla dünya şampiyonlarına selamın alüminyum diyelim :D ben hiç kağıt bilmiyorum hocam hiç merakım olmadı. batak nedir bilmem o derece. bununda en büyük etkeni kaybedince kuduran arkadaşlardır. çok defa öğretmeye çalıştılar o an kağıtları biliyorum ama ertesi gün göstersen bilmem. o derece hevesim kırılmış. maksat kafa çalıştırmaksa her türlü varım. 

taşlı oyunlarıda sonradan öğrendim. ama tavlada zırt pırt kapı alana. damada "oyna oyna mecbursun o taşı vermezsen oyun devam etmez" diyenlerin kafasına tahtayı geçiresim geliyor. abuk sabuk oynayarak kaç kez tavlada yenmişliğim var. klasik oyunları sevmiyorum o yüzden.

zaten eğer bricede ilgim olmazsa bi daha tonbala bile çekmem :|

Çalışmadan, yorulmadan, öğrenmeden rahat yaşama yollarını itiyat haline getiren milletler; önce haysiyetlerini, sonra istikballerini daha sonra da hürriyetlerini kaybetmeye mahkumdurlar. M. Kemal Atatürk
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mycity
    Mycity's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

ee arkadaşlar Kaç Kişi Yaptı ?

Videoları Görelim :d

Bazıları sadece konuşur bazıları ise hayalleri ile dünya'ya yön verir.. Mycity
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HolyReform
    HolyReform's avatar
    Erkek

briç zor oyundur.önce kağıtları,kağıtların puanlarını falan öğrenmen lazım.sonra yer oyunları falan bridge base online dan izle oyunu..mesela adamlar 4 sinek oynuyosa koz sinekken nasıl oyun oynandığını falan öğrenirsin.daha sonra kaç puanla oyun açılır,sistemleri falan öğren.ama tek başına öğrenme bi briç kulübüne gidip öğrenmen lazım.benim babam uşak briç kulübünün kurucularından.açılışları ve 1-2 şeyi biliyorum,ama ciddi anlamda kafa yorar.Bu sene öğrenicem bende kısmetse..

Hakkıdır nakte tapan milletimin istismar!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Disubev
    Disubev's avatar
    Erkek

Usta o müzik aleti dedeğin atlar çok sevdim varmı başka böyle şeyler ?

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mycity
    Mycity's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Disubev bunu yazdı:

Usta o müzik aleti dedeğin atlar çok sevdim varmı başka böyle şeyler ?

şuan yok hocam :D 

eklerim oldukça

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Illegal_Character
    Illegal_Character's avatar
    Erkek

tarzan bunu yazdı:

pil israfından başka bir şey değil. o dönse ne olur dönmese ne olur :|

edit: çok negatif bakmışım yav olaya :( işsizliğin ...

bende aynı düşüncedeyim hocam onu döndürünce bişe mi olucak bu arada bende işsizliğin....:S

Kibarlığım affedilmez bir küfürdür belki. Sen anla onu ! Kimse anlamadan ya sustum, ya suçtum. İki türlüde bana ziyandi. Ne insanlar anlayabildi derinliğimi, ne ben anlayabildim onlarin sığlığını. O yüzden hep sustum ve sustukça suç oldum. Ama hic işlenmedim...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nitrous
    Nitrous's avatar
    Erkek

Illegal_Character bunu yazdı:

tarzan bunu yazdı:

pil israfından başka bir şey değil. o dönse ne olur dönmese ne olur :|

edit: çok negatif bakmışım yav olaya :( işsizliğin ...

bende aynı düşüncedeyim hocam onu döndürünce bişe mi olucak bu arada bende işsizliğin....:S

muridler yanlis anlamazsaniz bir soru soracagim tek cevap alip tesekkur edip baska yorum yapmayacagim. merakimdan soruyorum.

ise girmeyi hakettiginizi yani tahsil bilgi beceri insan iliskileri gibi ozellikler bakimindan es ya da daha ustun oldugunuz birisi ise girebiliyor siz is bulamiyormusunuz ve issiz olmanizda hukumetin`nin payi var mi ve simdiki hukumete oy vermeyi dusunuyormusunuz. inanin siyasi polemik amacli degil bu sorularim halk nasil bakiyor olaya bir issiz ne dusunuyor bu konuda,

Bu arada bric candir. bi kere havali bir oyun herkes gibi pispirik papazkacti ya da batak canak gibi oyunlar oynamiyorsunuz her kahvede oynanan vakit oldurme oyunlarina benzemiyor.

<< Nitrous@TahriBaT.com >>
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mycity
    Mycity's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Beyler  Beyler Lütfen Kendinize Gelin Diyorum Konuyu Baltayla Deil Hızarla Kesmeyin diyorum :(

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    geniuss
    geniuss's avatar
    Erkek

orda o miknatis bildigimiz miknatis mi bide digeri bildigimiz tel mi  : )

Toplam Hit: 5352 Toplam Mesaj: 24