Çapa Motorundan Atv Yapacam
-
bizim köyde çapa motorlarının arkasına vagon takıp tarlaya bağa giderler. benimde güçljü bir çapa motoru var. üstelik az yakıyor. düşündüm de çapa motoru ile vagonu birlestirsem (geri sökülecek şekilde) ortaya motosiklet selesi yapsam, el arabası tipi direksiyonu da atv direksiyonu ile degiştirsem diyorum. en azından tarlaya bağa giderim, arazide gezerim. dağa ava giderim felan. parçaları sökünce tekrar çapa motoru olur :) tavsiyeleriniz nelerdir ?
-
Ölabülür iyi düşünmüşsün ama astarı yüzünü geçmesin ? :D
-
bende bunu ot biçme makinası şeklinde düşündüm
-
çapa motoru zaten var. ayrıca yapacaklarım, mini vagon, motosiklet selesi, motosiklet tipi direksiyon. bu modifiye bana1000 tl ye mal olsa, 1500 tl ye ikinci el çapa motorunu aldım toplam 2500 tl ye atv + çapa motoru çok hesaplı bence :)
-
çapa motoruna biz patpat diyoruz :D lombardin de diyolar. Teknolojik eşek bi nevi :D
-
o makinalardan ağaç dipleri için kullanıyom onu aldım inanılmaz rahat ettim kasa takılan yerine sadece oturak ve 2 teker daha ilave ettim kendim çapa yaparken peşindende koşmuyorum:=) aslında senin olayda basit o makinaların sadece motorları satılıyo piyasada tavsiyem 2. nesil bi dizel alman full kapasitede bile satte maksimum 750 gr yakıt harcar ama tabi silindir hacmine gücüne bağlı olarak düşer artar bişey diemem yani oda tasarruflu olur. sonra bitanede bu motoru yerleştirebileceğin atv gövdesi tamamdır. ben bu mantıkla 2. çapa motorumu atıl durumda duran 14 hp lik superstar la yaptım
-
rebellisch bunu yazdı:
-----------------------------
çapa motoruna biz patpat diyoruz :D lombardin de diyolar. Teknolojik eşek bi nevi :D
-----------------------------of akşam akşam karnım ağrıdı hacı Allahta seni güldürsün:)
-
rebellisch bunu yazdı:
-----------------------------lonbardin omuymuş. Dedem der bişeyi tarif ederken falan lonbardin gibi ama ne olduğunu sorunca açıklamazda
-
1000 tl ye atv alirsin :)
-
Pic_Boy bunu yazdı:
-----------------------------1000 tl ye atv alirsin :)
o paraya alınan atv nin performansı arazi için yeterli olurmu ? çapa motorundan yapacağım atv daha extreme olacak. her türlü arazide canavar gibi gider :) -
rebellisch bunu yazdı:
-----------------------------capa motoruna patpat dıyorsunuz oylemı yada sen bılmıyor uyduruyorsun :D:D su motorlarının motorlarından yapılan alete patpat denır hocam sallamayalım... lombardın olayı halatla cekılene lombardın denır oda sulamada kullanılan motorlardan bır tanesıdır lombardın--solak dıye adlandırılan 2 tıp motor vardır..