folder Tahribat.com Forumları
linefolder C - C++
linefolder C++Arayüz Oluşturma

C++Arayüz Oluşturma

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    uLtRaLoVeR
    uLtRaLoVeR's avatar
    Erkek

Sayın müridler console uygulaması yazmaktan sıkıldım okulda da öğretecekleri yok en yaygın kullanılan ve güçlü olan arayüz kütüphanesi nedir? Ufak bir hesap makinesi tasarlayarak başlamak istiyorum sonra bir yılan yaparım alışırım kütüphaneye diye düşünüyorum. Bir de ücretsiz bir kütüphane olursa :) öğrenciyiz sonuçta

Edit: Bu arada hem windows'da hem linuxta çalışabilirse daha iyi olur ama sadece linuxta çalışırsa da çok önemli değil.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YeniHarman
    YeniHarman's avatar
    Erkek

QT'nin lisans sorunları var. Ben genellikle wxWidgets kullanıyorum, FLTK da öneriliyor. GTK'ya ise hiç bakmadım.

Olaylara karışmayın!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NmC
    NmC's avatar
    Erkek
    YeniHarman bunu yazdı

QT'nin lisans sorunları var. Ben genellikle wxWidgets kullanıyorum, FLTK da öneriliyor. GTK'ya ise hiç bakmadım.

Hocam hala LGPL geçerli değil mi? Ticari uygulamalarda sıkıntı olmuyor diye biliyorum.

There are 10 types of people in the world. Those who knows binary and those who dont...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Erkek

nokia eline hiçbir teknoloji düşmesin amk. Meego yu sikti qt yi sikti attı bıraktı.

Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fatih54
    Fatih54's avatar
    Erkek
    DrKill bunu yazdı

nokia eline hiçbir teknoloji düşmesin amk. Meego yu sikti qt yi sikti attı bıraktı.

Aynen, hele o güçlü Meego yu nasıl bıraktı anlamıyorum. O sistem biraz geliştirilse ve yazılımcıların desteğini kazansa android e 10^999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999... basar

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YeniHarman
    YeniHarman's avatar
    Erkek
    NmC bunu yazdı
    YeniHarman bunu yazdı

Hocam hala LGPL geçerli değil mi? Ticari uygulamalarda sıkıntı olmuyor diye biliyorum.

LGPL artık geçerli değil diye biliyordum, yanılmışım. LGPL Geçerliymiş. Evet ticari uygulamalarda da QT kullanmanın sakıncası yok o zaman fakat her koşulda QT kullandığınızı belirtmeniz ve kütüphaneyi dinamik olarak bağlamanız (Windows için QT dll'leri vs. olduğu gibi dağıtılacak) gerekiyormuş. http://qt.digia.com/Product/Licensing/License-Comparison/

wxWidgets'te ise böyle bir durum yok (LGPL tabanlı bir lisans fakat kütüphaneyi nasıl dağıttığınıza karışmıyor). 

Olaylara karışmayın!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    uLtRaLoVeR
    uLtRaLoVeR's avatar
    Erkek

Ticari bir maksadım yok ama yine de böyle şeylerle uğraşmak istemediğimden ücretsiz olsun demiştim bir de aranızda konuşuyorsunuz ben hiçbirşey anlamıyorum bir özet geçebilir misiniz :)

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YeniHarman
    YeniHarman's avatar
    Erkek

Kısacası http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_widget_toolkits#Cross-platform Bu listedekilerden birini kullanabilirsiniz:)

Olaylara karışmayın!
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    uLtRaLoVeR
    uLtRaLoVeR's avatar
    Erkek
    YeniHarman bunu yazdı

wxWidgets (formerly wxWindows), open source (relaxed LGPL), abstracts toolkits across several platforms for C++, Python, Perl, Ruby and Haskell.

Bu mantıklı gibi geldi bana Python için de Tkinter öğrenecektim zaten ikisini de destekliyormuş.
    Bu konuda tavsiyeleriniz nedir? Bir de hello world programına baktım hiçbirşey anlamadım :) nasıl öğrenirim hangisini seçersem

Edit: yabancı forumlarda araştırdım herkes farklı birşey söylüyor lisans konusunda rahatsız olanlar var (ki bunlar open source değil mi lisans ne alaka ?) çok kişi qt tavsiye etmiş çok kişi wxWidgets. 2.si eski C++ stilini kullanıyor diyenler var :) Beginner olmak sıkıntı ya :)

uLtRaLoVeR tarafından 14/Ara/12 19:00 tarihinde düzenlenmiştir
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NmC
    NmC's avatar
    Erkek

Hocam pratik ve taşları yerine oturmuş birşey istiyosan Qt kullan.. Her platformda stabil çalışıyor, ayrıca SDK'sı falan baya kolay :) Ben VS2010 üzerinde Qt addin ile kullanıyorum gayet memnunum.. Kendi editörü çok kullanışlı deüğil tavsiye etmem..

There are 10 types of people in the world. Those who knows binary and those who dont...
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YeniHarman
    YeniHarman's avatar
    Erkek
    uLtRaLoVeR bunu yazdı
    YeniHarman bunu yazdı

wxWidgets (formerly wxWindows), open source (relaxed LGPL), abstracts toolkits across several platforms for C++, Python, Perl, Ruby and Haskell.

Bu mantıklı gibi geldi bana Python için de Tkinter öğrenecektim zaten ikisini de destekliyormuş.
    Bu konuda tavsiyeleriniz nedir? Bir de hello world programına baktım hiçbirşey anlamadım :) nasıl öğrenirim hangisini seçersem

Edit: yabancı forumlarda araştırdım herkes farklı birşey söylüyor lisans konusunda rahatsız olanlar var (ki bunlar open source değil mi lisans ne alaka ?) çok kişi qt tavsiye etmiş çok kişi wxWidgets. 2.si eski C++ stilini kullanıyor diyenler var :) Beginner olmak sıkıntı ya :)

Öyle çok kasmaya gerek yok, wxWidgets için (eğer sisteminizde Dev-C++ varsa kaldırın öncelikle) wxDev-C++ yükleyin. Her şey daha kolay olacak.

Açık kaynak lisansı da bir lisans:) Şakası bir yana oldukça bağlayıcılığı var. Belki senin benim 4-5 kıytırık programa bir şey olmaz da yazdığınız GPL ya da LGPL kütüphanesi kullanan uygulamadan yüksek kazanç elde edince avukat ordusuyla dadanırlar:)

wxWidgets bana anlaşılabilir geldi (QT'ye bakmadım). Bilenler MFC'ye çok benzediğini söylüyor.

Olaylara karışmayın!
Toplam Hit: 3871 Toplam Mesaj: 18