Çarpım Tablosunu Tam Bilmemek
-
ben 1. sınıfta 12 lere kadar biliyodum puhaha :D
hepiniz sözelcisiniz herhalde değilseniz üniversitede biraz zor olmaz mı?
-
ben sözelciyim çarpım tablosunu ezbere bilmem ama kafamdan matematiksel işlemleri yapabiliorum bi yere kadar...sende ezberleyemiyosan öle yapmaya çalış hemen kafandan hesaplamaya uğraş...
-
ozAnkaraguclu bunu yazdı:
-----------------------------
ben sözelciyim çarpım tablosunu ezbere bilmem ama kafamdan matematiksel işlemleri yapabiliorum bi yere kadar...sende ezberleyemiyosan öle yapmaya çalış hemen kafandan hesaplamaya uğraş...
-----------------------------bende sözelciyim. bende öyle yaparım genelde :D
-
hocam bunda ayıp ne varki ezberleyememiş olabilirsin öle ezberlemeyle olacak iş değil zaten zamanla unutulur çarpım tablosundaki çarpımları kullandıkca kafana yerleşir zaten bende merak salmıştım bir ara 2 nin kuvvetlerini oturup ezberlemiştim :D
-
crafty bunu yazdı:
hocam bunda ayıp ne varki ezberleyememiş olabilirsin öle ezberlemeyle olacak iş değil zaten zamanla unutulur çarpım tablosundaki çarpımları kullandıkca kafana yerleşir zaten bende merak salmıştım bir ara 2 nin kuvvetlerini oturup ezberlemiştim :D
-----------------------------2'nin 12. kuvveti ? xD :P
-
ilkokul 1de ezberlemiştim 2ve 3te biraz tekrar gerekti sanırım ama bi daha unutmadım.
kullanırsan unutmazsın. yani sürekli mat problemleri çözen bi öğrenci niye unutsun? 234245x654 gibi bi işlemi yaparken mecbur ezberlemiş olucak.
-
DePReS bunu yazdı:
-----------------------------crafty bunu yazdı:
5 32
6 64
7 128
8 256
9 512
10 1024
11 2048
12 4056
ya arkadaş türk telekomdan allah razı olsun 128 den 4056 ya kadar tüm katlarını ezbere biliyorum ya:D
bide kafam girsin dersiniz ha -
* 5 leri tam bil zaten (5'er artıyo çok basit)
* aynı sayıkarın çarpımını bil (Bunun içinde aşağıdaki yolu kullanabilirsin)
6 kere 6, 36 dedemin sakalı yolda kaldı
5 kere 5, 25 bizim çocuklar hep keş
9 kere 9, 81 benim amcam bir kâfir
* 5le çarpımı olanların bi altını ve bir üstünü toplayıp çıkararak yapabilirsin.
örn: 7 kere 6:::: 7 kere 5 35 bunu biliyosun35'e 7 daha ekle 42
veya 8 kere 4:::: 8 kere 5 40 bunu biliyon 8 çıkar 32
*10ları bil böylece 9 larıda 10lardan çıkararak elde edebilirsin
Aslında çarpım tablosunbu bilmemekten utanmalısın çünkü bu senin hiç işlem pratiğin olmadığını koala gibi yattığını gösterir (eşşek demedim çünkü eşşek çalışkan bi hayvandır saygımız var :) senin asıl öğrenmen gereken 11*11, 12*12, 13*13... 12'ler 15'ler ve 11'ler bunları sadece işlemle öğrenebilirsin ama özel çaba harcarsan sana sınavlarda falan çok yardımcı olur. Aslına bakarsan ben böyle ezberlemedim çarpım tablosunun olduğu kağıda bakıp hafızama kazıdım eğer sende hafızanı böyle kullanabiliyorsan çok kalay bir yol.
_Düzenlendi_
Cradle-Of-Filth bunu yazdı:
valla bende hep ram'lerden biliyodum bu 2nin üslerini :)
5 32
6 64
7 128
8 256
9 512
10 1024
11 2048
12 4056
ya arkadaş türk telekomdan allah razı olsun 128 den 4056 ya kadar tüm katlarını ezbere biliyorum ya:D
bide kafam girsin dersiniz ha
----------------------------- -
Cradle-Of-Filth bunu yazdı:
DePReS bunu yazdı:
-----------------------------crafty bunu yazdı:
5 32
6 64
7 128
8 256
9 512
10 1024
11 2048
12 4056
bide kafam girsin dersiniz ha
-----------------------------saten türk telekomun yaptığı en iyi iş o :D
-
abi :D böyle şeyleri hep şarkıyla ezberletirler ya
bir kere bir bir bir kere iki kiki
hebelübe hep hüp.. die böyle mesela iniglizce harfleri ey bi si di i ef ci die şarkılı öğrendik çok dandik geliyor.
Ezber sonunda ne oldu 9*8 dediğinde iki saniye düşünüyorum 80-9 diye hesabı buluyorum 1-2-3-4-5-6 da sorun yok 7-8-9 orta sorunlu.Bide hesap makinası vardı mause padde la hespalamayı unuttum bi ara kafa çalışmıyordu kaldırdım.