Cd Ve Usb Kablosuyla Vantilator Yapın
-
1-2 sene önce metefe gitmiştim end. mes lisesi bişey yapmıştı 2 metrelik bi asasör sistemi var içinde küçük bi kabin bilgisayardan kontrol ediliyodu usb ile bağlıydı sormuştum delphi ile yaptık demişlerdi bu da olur herhalde
-
denemek lazım hocam
-
PirtakoZ bunu yazdı:
-----------------------------ecstatic_60 bunu yazdı:
-----------------------------
videoyu izleyince aklımda 55.000 tane şimşek çaktı önemli olan pervane olması değil..o dönme işini bilgisayardan bir tuşla veya tıkla başlatıp durdurabilirsek proje yapacam :D
-----------------------------Hocam bu kadar kastırmaya gerek yok ki!
O bağlanan kablolardan 1 tanesine anahtar bağlayın tuşla açılıp kapansın :)
Hadi selametle...
-----------------------------hacı anahtar koycak olsam bilgisayarla ne uraşçam..önemli olan aleti bilgisayardan yönetmek..the barbar ın sölediği gibi bi sistem olcak yani...ama bnm fikirlerim daha farklı :D:D
-
The_Barbar bunu yazdı:
1-2 sene önce metefe gitmiştim end. mes lisesi bişey yapmıştı 2 metrelik bi asasör sistemi var içinde küçük bi kabin bilgisayardan kontrol ediliyodu usb ile bağlıydı sormuştum delphi ile yaptık demişlerdi bu da olur herhalde
delphi ile yapılıyor yaw ışıklı panolar felan takıyolardı isim felan yazılıyodu delphi yapımıydı programıda :D
şimdilik delphiyi geçelimde ben bu usb den 4v çıkışlı diye biliyorum dandik bir pc fanı vardı onu rahat döndürüyodu ama fan anca kendi ısısını soğutacak şekilde dönüyodu motordan kaynaklımıydı pek anlamam elektronikden -
Hatta paralel bi vantilatör sistemi oluşturuladabilir.
Evin her köşesine kablolarla takarsın.klima gibi.
5+1 misali :P Du bi deniyim.