Cd Ve Usb Kablosuyla Vantilator Yapın
-
illa cdden yapmak gerekmiyor patlarsa patlasın
benim merak ettiğim konu; ark biriside söylemiş. motor 6v mi 12 vmi nedir? bilgisi olan varmı
-
6 v olması iyi olur
-
ya biri mazemeleri yazabilir mi
usb kab losu
motor
cd
tıpa
bide bişiler kesdi felan onlar ney yarın alıcam da :D
-
Evet malzemeler;
1 adet usb kablosu
2 adet cd
1 adet klemens(elektrikçiden isteyin o verir)
2 adet kısa kablo
1 adet motor
1 adet çakmak
1 adet motorun en etrafını kaplaması için kap gibi bişi
bu kadar yapılışı var zaten
-
eyw
sağolasın
-
bunun çalışın durmasını bilgisayardan ayarlayabilirmiyizki...eğer öle yapılabilirse yapıcam bitane
-
o da olurda bu şekilde olmaz bu şekilde usb üzerinden sadece elektirik alışverişi oluyo senin dediğin gibi olması için usb üzerinden veri aktarılması lazım ve bu baya bi zor olur ama burdan yapabilen çıkar
-
videoyu izleyince aklımda 55.000 tane şimşek çaktı önemli olan pervane olması değil..o dönme işini bilgisayardan bir tuşla veya tıkla başlatıp durdurabilirsek proje yapacam :D
-
ecstatic_60 bunu yazdı:
-----------------------------
videoyu izleyince aklımda 55.000 tane şimşek çaktı önemli olan pervane olması değil..o dönme işini bilgisayardan bir tuşla veya tıkla başlatıp durdurabilirsek proje yapacam :D
-----------------------------Hocam bu kadar kastırmaya gerek yok ki!
O bağlanan kablolardan 1 tanesine anahtar bağlayın tuşla açılıp kapansın :)
Hadi selametle...
-
The_Barbar bunu yazdı:
-----------------------------o da olurda bu şekilde olmaz bu şekilde usb üzerinden sadece elektirik alışverişi oluyo senin dediğin gibi olması için usb üzerinden veri aktarılması lazım ve bu baya bi zor olur ama burdan yapabilen çıkar
-----------------------------ya o kadar zor olacagini sanmam hic usb ile denemedim ama paralel port ta veri gonerme yada veri alma o kadar da zor degil hele makina diline yakin programlama dilinde yazarsan daha kolay nete ara baya sey cikacaktir vb , C#, C++, C, C++ paralel portlara veri aktarmasi yapmak icin bu dilerle oluyor ama usb icin hic denemedim ama dedigin gibi burda onu da yapan cikar biraz arastirmak gerek ..