CD/DVD Kendi Kendine Nasıl Boşalır?
-
Yıllardır müzik, video, program, kod, template vs gibi arşivimi boş CD ve DVD lere çekerek saklıyorum HDD den kazanmak için bu gün CD ve DVD lerime baktığımda çoğu boş çıktı. CD yi taktığımda yazdırılabilir boş CD gibisinden bi dalga çıkıyor, birçok pc de denedim hepsinde aynı, bu sorunu bi ara xp CD sin de de yaşamıştım bunun önüne geçmek için ne yapmak lazım? CD veya DVD leri nasıl bir ortamda korumak lazım işte rutubet falan etki edermi? Yoksa yazdırırken extra bişey mi yapmak gerekiyor?
NOT: Harici HDD kullan diyen olabilir arkadaşım harici HDD bozuldu servise gönderdi ve içindekiler kurtarılamadı onunda arşivi benimkiler gibi çöpe :) HDD ye de güvenmiyorum :)
-
hdd ye güvenmesende en iyisi o sanırım dikkatli kullandıktan sonra sorun çıkacağını zannetmiyorum cd - dvd ye gelince deforme olabiliyorlar öyle birşey olmuştur
-
Peki Cd ye veri yazabiliyormusun
-
x-files bunu yazdı:
-----------------------------
Peki Cd ye veri yazabiliyormusun
-----------------------------hayır denedim % 40 lara gelince hata veriyo :S gitti bütün koleksiyon amk :(
-
Sağlık olsun
-
başka bir dvd rom da denedin mi peki ? bende de öyle olmuştu başka pcde deneyince çalışmıştı.
-
Harici diski nazik kullandıktan sonra pek birşey olmaz.
-
sokoban bunu yazdı:
başka bir dvd rom da denedin mi peki ? bende de öyle olmuştu başka pcde deneyince çalışmıştı.
-----------------------------denedim hocam zaten olan oldu gitti arşiv önemli olan bundan sonra yaşamayalım, ne yapabiliriz de muhafaza edebiliriz ?
-
online storage
-
7-19 bunu yazdı:
online storage
-----------------------------upload - download yormaz mı :D
-
edit