CD/DVD Kendi Kendine Nasıl Boşalır?
-
u235 bunu yazdı:
-----------------------------
rüyada
-----------------------------:o) ben de bekliyodum ilk kim daş**k geçeçek diye :)
-
kendi kendine boşalan bi maddeymiş cd onuda öğrendik :D kendilerini kutluyorum iletiniz lütfen :D Benimde başıma gelmişti hocam gitti 10 dvd lik bilgi...
-
yazdırdığın isimde bilgisayarımda gözüküyor cd-dvd sürücün.ama içine girince dosyalar gözükmüyor galiba.bunun için cd yazdırırken 'yazımdan sonra diskteki verileri doğrula' seçeneğini işaretlemen lazım.bir de çoklu ortam cd si olarak yazdırmazsan ilerde sorun yaşamazsın.
-
yıllardır cd dvd de bekleyen arsivim var boşaldıklarını hiç hatırlamıyorum
boşalma kelimeside mantıksız oluyor........veriler,dosyalar uçmuş,silinmiş v.s.........
dvd cihazını deiştir.ve her zaman düşük hızda yazdır.max hızda yazarken cihaz çok hata yapar
korsan cd dvd satanların cok sık dvdrw deiştirdiğine bilirim
-
hocam yazdıktan sonra çıkarıp, tekrar takıp, bakıyor musun cd/dvd'ye bilgisayardan doğru yazmış mı diye ? belki de en baştan beri boştu ??
-
madrew bunu yazdı:
-----------------------------
hocam yazdıktan sonra çıkarıp, tekrar takıp, bakıyor musun cd/dvd'ye bilgisayardan doğru yazmış mı diye ? belki de en baştan beri boştu ??
-----------------------------bakıyorum tabi hocam ayrıca içinde kullandığım DVD ler de var ara sıra takıp bazı şeyler alıyordum içlerinden :S
-
CD yi doldururken hangi programı kullanıyorsun ?
-
yeni optik alman gerekecek senin :)
optik sürücünün firmware sini bi update et. olmazsa yine yenisini al :)
-
hocam olmuş olan hakkında bi bilgim yok bir şey diyemicem ama önemli dosyalarını en düşük hızda yaz derim bir de az da olsa kaliteli cd/dvd kullan derim. [reklam olmasın ama genelde dms kullanıyorum memnunum]. Umarım bi yolunu bulursun kurtarmak için . Geçmiş olsun.
-
hocam yazdıgın dvd lerin - yada + olmasına dıkkat et. hatırladıgım kadarıyla + dvd ler daha ucuz ve daha dandık oluyorlardı. 50 tane + dvd al 10 tanesı yazılır oluyor. bunun dışında, o cd ve dvd lerın yuksek radyasyona fln maruz kalmıs olabılır. malum cd ve dvd lere veriler çukur oluşturularak, yakılarak yazılıyor.