Cehennem Hakkında Bilgi!
-
Allahı sevip Allahtan korkmaktır cennetle cehennem
Allahın merhameti ananın cocuga olanından daha fazlayken bir hayli caba gerektirir cehenneme gitmek
Ama insan Allahın merhametini de gazabını da kücümsememelidir dengeyi bulup ordan ilerlemelidir
-
Davos bunu yazdı:
-----------------------------Arkadaşlar bu bilgi ne kadar doğru ne kadar yanlış bilmiyorum ama sizinde fikirlerinizi beklyiorum...
2 Gün önce bir kimya hocamızla sohmet ediyoruz ve muhabbet din konusuna geldi kimya hocamızda çok saygın ve aşırı bilgili birisidir... Neyse konu ilerledikçe bize şunu dedi
Çocuklar geçen ay bir misafirlikte bir din adamı ile konuştum ama bildiğimiz cami hocası deyil din hakkında en ufak ayrıntıları bile bilen biri dedi ve hocamızla cehennem konusunu konuşmuşlar.
Din adamı cehennem hakkında şunları demiş;
Bizim toplumumuz bazı şeyleri abartıyor demiş mesela cehennemde ateşlerin içinde durmadan yanacağımızı sölüyorlar demiş bu yanlış bir düşünce insanların günahları kadar ceza görcekler demiş nasıl cezalar mesela belli bir süre uykusuz kalma gbi ızdıraplar çekeceklerini sölemiş...
Sizin bu konu hakkında bildiğiniz varmı çok merak ettim...
-----------------------------Valla kardeş güzel bir konuya degindin ama bunu bir kaç kişi degil hemen hemen bütün müslümanlar biliyor günahlarından dolayı cehenemde ateşlerde yanacaklarını.
Kur 'ani kerimde yazıyor ki herkes biliyor ateşlerde yanacagını,onun için hocanın daha ii bilmesi gerekirdi.Bunu yani süylemek istedigim şey sadece bendegil bütün müslümanlar bunu biliyor cehenemde ateşlerde yanacagını.
Bunu bilip günay işlemeyenler var,işlemeyenler var ve her ikisini birden yapanlarda var.
Kısaca herkoyun kendi bacagından asılır.
herkes [Ateşe dayanacagın kadar günay işle] Diye sözler var
yanlış olursamda şimdiden özür saygısızlık yaptımsada.
-
BuZuL bunu yazdı:
-----------------------------cehennemde ateş falan yok abi ya ateş orda semboldür fiziksel olmayan bir alemde nasıl yanacaksınız hiçmi düşünmüyorsunuz ?
ateş fiziksel bir özelliktir. Ruhun olduğu yerde sıcak soğuk olmaz e ölünce ruhunda yanmayacağına göre ?
ateş burada arınmak anlamındadır kimsenin yanacağı falan yok :) relax olun illaki bir arınma şeysine gireceğiz ama bunun bildiğimiz ateş olmayacağı kesin :)
tabi bizim imamlarımız din adamlarımız sembolü olduğu gibi anlattığı için hatta bilmedikleri için böyle sonuçlar çıkıyor ortada ama ruhu nasıl yakacaksın ateşde diyince kafalarıda karışıyor.
-----------------------------arkadaş Allah Şeytanı neden var etti.bir düşün derim.
-
" Aklini Cikar At Hayvan Ol Kurtul "
yada
" Aklini Kullan Gidecegin Yere Yatirim Yap Kurtul "
iki yolda sana kalmis secimini yp ikisindede kurtulus var. ;)
Ilki ni yapmayi birak anlayacagini pek sanmiyorum ama yinede anlamak icin caba sarfedip bir ömrünü harcayabilrisin yada nirvana söylemindeki koca kari firlatmasinda tango dansi yaparsin.
ikinci yol kolay ama isine gelmeyecek yoldur. cünkü araya iki yakakli güzel seytanlar cinsi latifler giriyor ayrica icindeki sözüm ona felsefe ( cik cak ) lara göre icindeki kötü his kötü duygular lakin dogrusu Nefs ile mücadele giriyor. Herkes cenente girmek ister ama nedense ölmek isteyen yok hadi gel acikla. Allah cc diyorki Cennette her ama her istedigin ( ayni anda gözünün alamayagagi kadar nigmet hersey dahil dedik :)) olacak diyor ve garanti ediyor. Buna ragmen kimse ölmek istemiyor. Insan sonuzluga programlanmis bir ruh tasiyor. bäyle bir ruh zaman ve mekan mevhumu bir hacimde yasarsa ne olur ? El cevap dünyain sonsuzlugun ister. bu yüzden ikincisi mantiken kolay ama fiielen zordur.
-
bu hayattan ötesi olmasaydı, bir ân bile yasamaya değmezdi bu dünya. Gidip kuburda intihar etmek müreccah olurdu.
-
herkes cenennemi kendi içinde yaşar. yok öyle topluca yanmak.
-
tüm dinler , Cehennem Azabından korkarlar bunu bilesin yeter.
-
xz bunu yazdı:
-----------------------------herkesin dini inancına saygım var ancak dini inancı kullanarak yada bahane ederek , farklı düşünenleri "yanacaksınız, bok yiyeceksiniz, akrepler zkecek, irinli su içirileceksiniz ..." gibi tuhaf tehtidlerle psikolojik olarak baskı altına almaya çalışmak ne kadar "uygar ve ahlaklı" bir davranış taktiri müridlere bırakıyorum. Buraya gidip gören var mı ya da söylenenler yazılanlar(!) haricinde bir kanıt var mı ?
islamiyet yada hristiyanlık ya da bu tip dinler olmadan cehennem diye birşeyden bahsediliyormuydu, bahsedilsede böyle mi anlatılıyordu , örneğin 10bin yıl önce yaşamış bir şahıs doğal olarak müslüman olmayacak ki şu anda , kendi yaşamına göre , 9bin sene sonra tarif edilecek bir cehennemin dibinde mi kendisi ? mantık ölçülerinde yaklaşmaya çalıştıkça laf yetiştirecekler çıkacaktır hertürlü ama en azından "bok yiyeceksin derini yüzecekler" gibi 6 yaşındaki çocuğu korkutmaya çalışır gibi abuk subuk tehtidler savurmayın.
-----------------------------9 bin sene önceki adama da dini anlatmak için gönderilmiş peygamberler vardı.Allah'a inanmak sadece Müslümanlık değildir. Herşeye mantıklı yalaşıyorsun! ama Müsmanlık gelmeden önceki insanların Müslüman olmadığı için cezalandırılacaklarını düşünmek nasıl bir mantık. Dinle ilgili yorum yapacaksan araştır öğren ondan sonra yap diyecem ama hiçbirşeye inanmadığın için araştırsan da farketmez. Siz istiyorsunuz ki Allah vasa cennet-cehennem varsa bana herşey gösterilecek arkadaşım yoksa inanmam ben. Gösterilse zaten dine gerek olmazdı herkes inanırdı. Sen önünde duran masayı görürken biri sana orda bir masa yok dese ne düşünürsün ? Gördüğün masanın orda olduğunu inkar eder misin?
-
Hacının hocanın dediğine bakmayacaksın bilgiyi kaynağından alacaksın. Kuran-ı kerim okuyacaksın
-
DJ_Alper bunu yazdı:
-----------------------------
Hacının hocanın dediğine bakmayacaksın bilgiyi kaynağından alacaksın. Kuran-ı kerim okuyacaksın
-----------------------------Ben Kur'an'dan başka tüm kitaplara, hadislere (bazıları uydurma olabiliyor) şüpheye bakıyorum zaten. 13-15 yaşlarımdayken bir din kitabının yazdığını başka bir din kitabının eleştirdiğini gördükten sonra dini kitap okumayı bıraktım :)