Cehennem Hakkında Bilgi!
-
peki mağdem öyle bana şunun cevabınıda açıklayın cinler dumansız ateşten yaratılmıştır ve cinlerdede aynı bizim gibi cennet cehennem olayı vardır ateşten yaratılan bişeyi sen nasıl yakacaksın ?
şeytan ateşten yaratılmıştır nasıl yakacaksın şeytanı ? öldüğünz yer fizik beden değilki kardeşim ruhsal alem açıklayamıyorsanız lafı başka tarafa çekipte hakklı çıkmaya çalışmayın.
-
BuZuL bunu yazdı:
-----------------------------peki mağdem öyle bana şunun cevabınıda açıklayın cinler dumansız ateşten yaratılmıştır ve cinlerdede aynı bizim gibi cennet cehennem olayı vardır ateşten yaratılan bişeyi sen nasıl yakacaksın ?
şeytan ateşten yaratılmıştır nasıl yakacaksın şeytanı ? öldüğünz yer fizik beden değilki kardeşim ruhsal alem açıklayamıyorsanız lafı başka tarafa çekipte hakklı çıkmaya çalışmayın.
-----------------------------İnsan da topraktan yaratıldı ama toprağı elime alıp kartopu gibi sertleştirip kafana vurayım bakalım zarar verecek mi sana. İnsan topraktan yaratıldı diye toprağa mı benziyor. Ayrıca kabir azabının hem ruha hem bedene yapılır. Kıyametden sonra da tekrar dirileceğimize göre bedenimiz olacağını düşünüyorum. Yani şu an nasılsak aynı şekilde dirileceğiz. Herşeyi geçtim Allah insanı o kadar varlığı yarattı da ateşten yaratılan birşeyi ateşle yakamayacak mı? Şeytan ve cinler ateşten yaratıldı diye alev alev yanarak dolandıklarını mı düşünüyorsunuz.O zaman bizim de örümcek adamın son filmindeki adam gibi toprak insan olmamız gerekir.
-
BuZuL bunu yazdı:
-----------------------------peki mağdem öyle bana şunun cevabınıda açıklayın cinler dumansız ateşten yaratılmıştır ve cinlerdede aynı bizim gibi cennet cehennem olayı vardır ateşten yaratılan bişeyi sen nasıl yakacaksın ?
-----------------------------Hoca takmışsın bir ruh kelimesine. daha önce ruh olarak takılıp geldin mi? harbiden ruh acı çekmiyo mu? Bu kadar şeye gücü yeten Allah-ü Teala'nın ona mı gücü yetmeyecek. :W ayrıca şimdi bilgisayarından kalkmak istemiyorum ama yanlış hatırlamıyorsam Ruh tekrar beden içine sokulup yakılacak. Zaten Shockman de değinmişti yukarıda bu konuya sanırsam.
Bu arada DJ_Alper Herşey Kur'an da yazmaz. Hadislerin yalan olanlarıda hadis alimleri tarafından ayrılmıştır. Daha öncede dediğim gibi "TAM İLMİHÂL SE'ÂDET-İ EBEDİYYE" kitabı dinle ilgili aradığın sorulara gerçek cevaplar verecek nitelikdedir. onun için ben Kur'an a bakarım. Kur'an da yazmıyorsa yoktur. Zaten Hadislerin hepsi uydurma onları hiç dinlemem gibi düz mantıkla yaklaşmak yanlış olur. Yada benim içim temiz. İç temizliğiyle olay bitseydi heralde Allah-ü Teala namazı, orucu farz kılmazdı
-
ShockMan bunu yazdı:
-----------------------------
HolySeclorum bunu yazdı:
ShockMan bunu yazdı:
Çok sadist bir tanrın var senin hoca.. Buzulun söyledikleri daha mantıklı geliyor...
-----------------------------Hocam, Benim Allahım emin ol, Sadist bazı insanlara Tüm uyarıları yapmış ve Merhamete davet etmiş olmasına rağmen, Yola Gelmeyen Günahkar, Zalim İnsanlara, Pek Tabiki Onlardan Daha Sadist olması kadar Normal bir olgu yoktur. Neticede Yaratan Sıfatına sahip, Allah Dilediğini Yapmakta Sınırsızdır, Ama Haksızlık yapmayacağınıda Artık dememe gerek yok.
Kısacası Sen ne kadar Sadist o Sana misliyle Sadist, Sen Ne kadar Merhametli, O Misliyle Sana Merhametli. Olay budur.
-----------------------------benim allahım sizin allahınızı döver !
-
xz bunu yazdı:
-----------------------------herkesin dini inancına saygım var ancak dini inancı kullanarak yada bahane ederek , farklı düşünenleri "yanacaksınız, bok yiyeceksiniz, akrepler zkecek, irinli su içirileceksiniz ..." gibi tuhaf tehtidlerle psikolojik olarak baskı altına almaya çalışmak ne kadar "uygar ve ahlaklı" bir davranış taktiri müridlere bırakıyorum. Buraya gidip gören var mı ya da söylenenler yazılanlar(!) haricinde bir kanıt var mı ?
islamiyet yada hristiyanlık ya da bu tip dinler olmadan cehennem diye birşeyden bahsediliyormuydu, bahsedilsede böyle mi anlatılıyordu , örneğin 10bin yıl önce yaşamış bir şahıs doğal olarak müslüman olmayacak ki şu anda , kendi yaşamına göre , 9bin sene sonra tarif edilecek bir cehennemin dibinde mi kendisi ? mantık ölçülerinde yaklaşmaya çalıştıkça laf yetiştirecekler çıkacaktır hertürlü ama en azından "bok yiyeceksin derini yüzecekler" gibi 6 yaşındaki çocuğu korkutmaya çalışır gibi abuk subuk tehtidler savurmayın.
-----------------------------hocam Tüm İnsan Kabilelerine Tarih Öncesinden beri, Sürekli olarak, Peygamberler Gelmiştir, Her Dönemde Allahın Elçileri varolmuştur. Belirli Bilgiler Verilmiştir, Ancak İnsan Oğlu, Genel Anlamda Dinlememiş, Maceraperest Uçurumlarda Gezmeyi Allaha İnanmaktaki Saadete, ve Güven Dolu yaşama Yeğlemiştir.
Evde Ailesi ile oturmak Zor Gelmiş, Gidip Vahşi ortamda Aslanlar Ve Kıyıcı Tüm Hayvanlar la Dolu ortamları Tercih etmiştir. Ayrıca Tehdit değil Söylenenler, Gerçeğin Ta Kendisidir. İspatıda Açıklayamadığımız, Bilinmeyen Evrendeki Sırlar Ve Bu Muaazzam Yapıyı Kuran Bir Allahın varlığıdır. O Allah İnsanı Üstün yarattığını Söylemiştir. Neden yarattığı Hususunda da inan Benimde Bilgim yok. Bu Sorunun Cevabını bende aramaktayım. İnsanı neden yarattı.
Dipnot: Hönk.. Spacheata hocam, Tövbe de be Gözüm O Nasıl laftır. Oha Oldum yahu. Ayran içiyordum Boğazımda Düğümlendi be yahu.
-
ShockMan bunu yazdı:
-----------------------------Dipnot: Hönk.. Spacheata hocam, Tövbe de be Gözüm O Nasıl laftır. Oha Oldum yahu. Ayran içiyordum Boğazımda Düğümlendi be yahu.
-----------------------------Onun Allah'ı çaydanlıkmış korkma birşey olmaz:)
-
http://www.sufizm.gen.tr/videolar/ahmed-hulusi-konferans/ahmed-hulusi-antalya-konferansi-video/
-
Bir vaiz şöyle söylemişti. Biliyorsunuz cehennem kat kat. Güğnahkar müslümanlar tabi ne günah işlediği önemli. Yine sıcak ama böyle daha çok hamamdaki hararetli odlar gibi sıcak bunaltıcı gibi şeyler demişti. Gidip görmedik inş. görmeyizde ama Allahın adaletine inanıyorsak cehennemde de bu adalet mutlaka uygulanacaktır kimseye haksızlık edilmez. Bir söz var ya hani cehennemde ateş yoktur herkes ateşini dünyadan götürür günahı miktarınca diye. Öyle işte.
-
hayatı boyunca hiç gitmeyeceği bir yeri neden merak eder insan. dünyada ve evrende o kadar gezilecek güzel ve çirkin yer varken..
ölmekten sonrasını neden bu kadar çok düşünür insan. daha yaşamayı bile doğru dürüst beceremezken...
anlatacaklarım var. vaaz vermek değil niyetim, duyduğumu söylemek. söylemeye değer şeyler duyuyorum zira. belki hayatı daha yaşanılır kılmak için ya da belki sade, ama sade anlatmak için... sen anlat dedi tanrı bana, anlaşılsın diye değil hiçbir mükafat istemeden anlat... çünkü bir mükafattır artık bir anlatıcıya doğru düzgün anlaşılmak
yalnızlık.
her kimliğe doğuştan yazılı tek uğraşıdır insanın bir yaşama sırasında
tek sermayesi, sahip olduğu tek şeydir
kıymetini bilmelidir, dedi.
yalnızdır insan
hep kalabalıklara karışma telaşı bundandır.
kalabalık yalnızlıklar, yalnız kalabalıklar oluşur, şehir şehir ülke ülke.
kalabalık arttıkça artmaktadır yalnızlık da.
insan bir ölümü istemez, bir de ondan beter bir yalnızlığı
ama ikisi de muhakkak gelir başına bir yalnız yaşama sırasında.
ölümün değil ama yalnızlığın bir tek çaresi var, dedi.
tek çaresi aşktır bir yalnız yaşama sırasında nefes almanın
aşk da zaten iki yalnızın ortak bir yalnızlıkta buluşmasıdır, dedi
aşık olun!
gösterin birbirinize yalnızlıklarınızı
nasılsa ayrılık insanın tek kişilik yalnızlığını özlemesi.
sade ölüm değil, ayrılık da yaşamın emri..
evet söyledi
ya da ben duydum
duyduğuma göre elbet bir ses söyledi bu söylendikçe usulen söylenir olan sözleri.
evet duydum söyledi
her duyduğumda ağladım
pek çok ağlayışım sırasında duydum.
kalbim tutanak tuttu duyduklarıma
soruldu, dedi, cevap alındı
yaşamak, dedi, tek marifetiniz -biraz özen gösteriniz.
zulüm kimse zalimlik yapmayınca biter -mazlumlar dahil, dedi.
ama yapmayın, o daha bir çocuk, dedi tanrı..
ya gördüm neyleyim
insanlar vardı duvarın içinde.
ya ben hep duvara konuştum
ya da duvar değil konuştuğum, içinde insanlar var.
nedense beni anlasın istedim içinde insan olan duvarlar.
bilmiyorum,
belki de ben gerçekten delirdim
onlar haklı belki de.
içinde değil duvarların insanlar
sadece arasındalar..
-
La ben ordan geliom makara bi yer :D girmek için çaba lazım cehenneme :)